Τριήμερο φεστιβάλ κυνοφιλίας, σκοποβολής, κυνηγιού στην Κομοτηνή

0

Σεμινάρια, επιδείξεις, γλέντι και άλλα δρώμενα περιλάμβανε το τριήμερο, ξεκίνησε η φετινή κυνηγετική περίοδος την Δευτέρα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή το τριήμερο φεστιβάλ κυνοφιλίας – σκοποβολής – κυνηγιού. Συγκεκριμένα, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κομοτηνής, ο Κυνοφιλικός Όμιλος Κομοτηνής και ο Σκοπευτικός Σύλλογος Κομοτηνής συνεργάστηκαν ώστε να πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή στις 9, 10 και 11 Αυγούστου το 2ο φεστιβάλ. Το τριήμερο περιελάμβανε σεμινάρια (για την ασφαλή χρήση του κυνηγετικού όπλου, για τις τεχνικές σκόπευσης, κ.ά.), γιορτή έναρξης κυνηγετικής περιόδου, πρακτική εξάσκηση στην κυνηγετική σκοποβολή, εκπαίδευση κυνηγετικών σκύλων και σκύλων αγώνων, αξιολόγηση νεαρών σκύλων, αγώνα Compak Sporting.

Αναλυτικά, έλαβαν χώρα οι εξής δράσεις:

Παρασκευή 9 Αυγούστου: 18.30-21.00 | Πυρήνας Κυνηγετικού Συλλόγου Κομοτηνής παλιά εθνική οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, σεμινάριο με θέμα: ασφαλή χρήση κυνηγετικού όπλου, τεχνικές σκόπευσης (κυνήγι – σκοπευτήριο) και τεχνικές μετροληψίας. Στις 21.00 στον ίδιο χώρο έναρξη Γιορτής Κυνηγιού με τιμή εισόδου 2,5 ευρώ που περιλαμβάνει μενού και απεριόριστη κατανάλωση ποτών.

Σάββατο 10 Αυγούστου: 9.00 – 12.00 | Σκοπευτήριο Ωρίων Κομοτηνής – πρακτική εξάσκηση στην κυνηγετική σκοποβολή, 19.30-21.30 | Πυρήνας Κυνηγετικού Συλλόγου Κομοτηνής παλιά εθνική οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, σεμινάριο και ανοιχτή συζήτηση με θέμα «κυνηγόσκυλο vs αγωνόσκυλο», εκπαίδευση κυνηγετικών σκύλων και σκύλων αγώνων με εισηγητή τον Θεόδωρο Μαυρίδη.

Κυριακή 11 Αυγούστου: 6.00-9.30 | Πυρήνας Κυνηγετικού Συλλόγου Κομοτηνής παλιά εθνική οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αξιολόγηση νεαρών σκύλων δεικτών έως 24 μηνών από τον Θεόδωρο Μαυρίδη, 9.30 – 15.30 | Σκοπευτήριο Ωρίων Κομοτηνής αγώνας compak sporting 50 δίσκων.

Μιλώντας στον «Χ» ο περιφερειακός σύμβουλος Θράκης των κυνηγετικών συλλόγων Θράκης Παναγιώτης Καραφύλλης ευχαρίστησε τους κυνηγούς της περιοχής που πάντοτε δίνουν το ευρύ «παρών» σε δράσεις και εκδηλώσεις του συλλόγου, γνωστοποιώντας και την έναρξη του κυνηγιού (σ.σ. Δευτέρα 20 Αυγούστου). Δήλωσε χαρούμενος για το ότι δεν έχει μεταδοθεί η αφρικανική πανώλη στην Ελλάδα, εξηγώντας ότι οι κυνηγοί από πλευράς τους έχουν λάβει όλα τα κατάλληλα μέτρα προστασίας. Για μία ακόμη φορά μετέφερε το αίτημά του και προς τη νέα πολιτική ηγεσία, ώστε να μην θεωρούνται οι κυνηγοί «πολίτες β’ κατηγορίας», υπογραμμίζοντας «προστατεύουμε το περιβάλλον και δίνουμε πολλά γι’ αυτό, πληρώνουμε επιστήμονες, δεν υπάρχει πρόβλημα με το τρυγόνι ή άλλα θηράματα με βάση επιστημονικές μελέτες».

Πάντα πορτοκαλί γιλέκο!
Τέλος, ιδιαίτερα σημαντική αναφορικά με την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου είναι η ενημέρωση της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης, για τα μέτρα ασφαλείας. Την παραθέτουμε αυτούσια: «Φίλε κυνηγέ. Φόρεσε πορτοκαλί γιλέκο και καπέλο για να ξεχωρίσεις. Σύστησε στους συναδέλφους σου κυνηγούς να φορούν πάντα πορτοκαλί γιλέκο και καπέλο. Έλεγξε τον στόχο σου πριν τραβήξεις την σκανδάλη. Πρόσεξε τις γωνίες βολής. Κυνηγάμε πάντα νόμιμα και με ασφάλεια. Για να είσαι κυνηγός δεν αρκεί να διαθέτεις άδεια, όπλο και σκύλο, αλλά κυρίως σεβασμό, συνείδηση και γνώση. Η χρήση του πορτοκαλί γιλέκου κατά την κυνηγετική δραστηριότητα είναι υποχρεωτική σύμφωνα με την δασική νομοθεσία και η χρήση του συμβάλλει σημαντικά στην αποτροπή ατυχημάτων».

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων