Καταδίωξη λαθροκυνηγού από θηροφύλακες

0

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Θηροφυλακής της σε δύο περιστατικά, που έλαβαν χώρα σε περιοχές των Ιωαννίνων και τα οποία αφορούσαν στην άσκηση παράνομης θήρας. Στην πρώτη περίπτωση, η Θηροφυλακή αξιοποιώντας σχετικές πληροφορίες, έθεσε υπό διακριτική παρακολούθηση ένα σημείο, όπου υπήρχαν καταγγελίες για άσκηση θήρας τριχωτών θηραμάτων, τις νυχτερινές ώρες.

Σε μπλόκο που έγινε μεταξύ Ανθοχωρίου και Βοτονοσίου του Δήμου Μετσόβου, δόθηκε σήμα στάσης για έλεγχο στον οδηγό ενός δικύκλου, που ανέπτυξε ταχύτητα και δε σταμάτησε.

Ακολούθησε καταδίωξη στη διάρκεια της οποίας, ο οδηγός του δικύκλου απέρριψε ένα κυνηγετικό όπλο που είχε στην κατοχή του και σταμάτησε σε μικρή απόσταση. Σε έλεγχο που έγινε στην περιοχή, εντοπίστηκε ένα κυνηγετικό όπλο, που ήταν τυλιγμένο με κουβέρτα, το οποίο κατασχέθηκε.

Σε βάρος του ατόμου σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της παράνομης άσκησης θήρας σε περίοδο απαγόρευσης και κατά τη διάρκεια της νύχτας, και ακόμη για παράνομη μεταφορά όπλου, άρνηση ελέγχου και απείθεια.

Σε μία δεύτερη περίπτωση, σε συνοικισμό του Μικρού Περιστερίου του Δήμου Μετσόβου, έπειτα από έλεγχο που έγινε νυχτερινές ώρες, διαπιστώθηκε, ότι ένα άτομο είχε ασκήσει θήρα αγριόχοιρου λίγη ώρα πριν και σε βάρος του σχηματίστηκε επίσης δικογραφία για την άσκηση θήρας εκτός κυνηγετικής περιόδου.

Ενόψει της έναρξης της νέας κυνηγετικής περιόδου, το ΔΣ της Ε’ ΚΟΗ εφιστά την προσοχή του συνόλου των μελών της κυνηγετικής οικογένειας, ώστε η θήρα να ασκείται με βάση την κείμενη νομοθεσία, με βασικό γνώμονα την αειφορική διαχείριση του θηράματος και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και των οικοσυστημάτων.

Η Θηροφυλακή των Κυνηγετικών Οργανώσεων θα συνεχίσει τους εντατικούς ελέγχους και τις περιπολίες όλο το 24ωρο, με στόχο την αποτροπή κάθε παραβατικής ενέργειας για την άγρια πανίδα και το περιβάλλον.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων