Συντονισμός δυνάμεων κατά της αφρικανική πανώλης στη Ροδόπη

0

Συνεργασία με την Διοίκηση της Εγνατίας Οδού για την υλοποίηση απαραίτητων εργασιών στον κάθετο άξονα της Νυμφαίας, όπου βρίσκεται και το βασικό σημείο εισόδου από τη Βουλγαρία προς τη χώρα μας

Στον καλύτερο συντονισμό της δράσης πρόληψης και στον σχεδιασμό μέτρων αντιμετώπισης της μετάδοσης της αφρικανικής πανώλης των χοίρων, αποσκοπούσε σημερινή συνάντηση εργασίας, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ροδόπης κ. Νικόλαου Τσαλικίδη, στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης, ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών κ.Γιάννης Σταυρίδης, ο Πρόεδρος της Γευσιγνωσίας ΑΕ, κ. Θέμης Τζενετίδης, εκπρόσωποι των Δήμων Αρριανών και Ιάσμου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ροδόπης κ.Μιχάλης Σεβδυνίδης, εκπρόσωποι, της 29ης Ταξιαρχίας, ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Κομοτηνής και Περιφέρειας, εκπρόσωποι της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας, υπηρεσιακά στελέχη της ΔΑΟΚ της ΠΑΜΘ, της ΠΕ Ροδόπης και της Διεύθυνσης Δασών Ροδόπης .

Στην παρούσα συγκυρία, εντατικοποιείται η εφαρμογή μέτρων στη Ζώνη Αυξημένης Επιτήρησης στην περιοχή, με ενέργειες για επιτήρηση του χοιροτροφικού κεφαλαίου και μέτρα βιοασφάλειας, ενημέρωση των χοιροτρόφων και κυνηγών και συγκρότηση κλιμακίων ελέγχου και απολύμανσης στο συνοριακό σημείο της Νυμφαίας. Μέσα στο άμεσο χρονικό διάστημα, πρόκειται να πραγματοποιηθεί καταγραφή των οικόσιτων χοίρων. Επιπλέον κατά την συνάντηση, συμφωνήθηκε η υλικοτεχνική συνδρομή των ΟΤΑ της Περιφερειακής Ενότητας , για την εφαρμογή κατασταλτικών μέτρων εφόσον κάτι τέτοιο κριθεί απαραίτητο.

«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην επιδημιολογική κατάσταση της πανώλης των χοίρων στην περιφέρεια Burgas της Βουλγαρίας και στην περιοχή της Φιλιππούπολης και την ανησυχητική έξαρση της επιζωοτίας σε αγριόχοιρους όσο και οικόσιτους χοίρους στη γειτονική χώρα. Συντονίζουμε την προληπτική δράση σε συνεννόηση με τους εμπλεκόμενους τοπικούς φορείς και τις αρμόδιες υπηρεσίες, για να αποτρέψουμε την εξάπλωση της θανατηφόρου ζωονόσου και να διαφυλάξουμε το ζωικό κεφάλαιο στην περιοχή μας. Συνεργαζόμαστε με την Διοίκηση της Εγνατίας Οδού για την υλοποίηση απαραίτητων εργασιών στον κάθετο άξονα της Νυμφαίας, όπου βρίσκεται και το βασικό σημείο εισόδου από τη Βουλγαρία προς τη χώρα μας. Στην συνάντηση καταλήξαμε σε ένα ενιαίο σχεδιασμό ενεργοποίησης για την αντιμετώπιση της ζωονόσου,. Η αντιμετώπιση της πανώλης των χοίρων είναι θέμα εθνικής σημασίας. Αφορά άμεσα όμως και την Περιφέρεια μας και σχετίζεται με την οικονομία της». δήλωσε αναφερόμενος στην σύσκεψη ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ.Τσαλικίδης.

https://www.xronos.gr/

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων