Αγέλη λύκων τρομοκρατεί το Δήμο Νοτίου Πηλίου (VD)

0

Αγέλη λύκων κυκλοφορεί στον δήμο νοτίου Πηλίου: Επιθέσεις σε ζώα & φόβος για τα παιδιά

Αγέλη περίπου δέκα λύκων έχει κάνει την εμφάνισή της στον δήμο του νότιου Πηλίου, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους. Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, η αγέλη έχει κατέβει από τα ορεινά στα όρια των χωριών, με τους κτηνοτρόφους να καταγγέλλουν επιθέσεις στα κοπάδια τους, κάποιες φορές σε μικρή απόσταση από τους ίδιους. Οι κάτοικοι φοβούνται τώρα και για τη δική τους ασφάλεια καθώς πλησιάζει η περίοδος συγκομιδής των ελιών, σε ακτίνα δράσης της συγκεκριμένης αγέλης. Κτηνοτρόφος που επικαλείται το κανάλι, αφήνει αιχμές για την δράση οικολογικών οργανώσεων σύμφωνα με το ρεπορτάζ, λέγοντας πως τους λύκους «τους άφησαν και έφτασαν μέχρι το Πήλιο, ψάχνοντας γενικά για τροφή».

Όπως λέει ο ίδιος, στην Ελλάδα οι λύκοι δεν αποτελούν στόχο οργανωμένου κυνηγιού με αποτέλεσμα να αυξάνονται και είναι πολύ πιθανό να τους προσέλκυσε στο Πήλιο ο αυξανόμενος πληθυσμός των αγριογούρουνων. «Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει», επισημαίνει. Οι κτηνοτρόφοι παραπονούνται ότι οι λύκοι σκοτώνουν κατσίκες και άλλα ζώα, για τα οποία οι ίδιοι δεν λαμβάνουν αποζημίωση τις περισσότερες φορές, καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες (ΕΛΓΑ) απαιτούν αποδείξεις και συγκεκριμένα τα κουφάρια των ζώων.

Όμως μετά τους λύκους, τα αγριογούρουνα αποτελειώνουν την κατασπαραγμένη λεία με αποτέλεσμα οι κτηνοτρόφοι να βρίσκουν «μόνο τις τρίχες» από τα σκοτωμένα ζώα. Σύμφωνα με μαρτυρίες ντόπιων, οι λύκοι ακούγονται τις νύχτες καθώς κυκλοφορούν στην ευρύτερη περιοχή του νοτίου Πηλίου και αρκετοί είναι εκείνοι που εκφράζουν ανησυχία για την ασφάλεια των μικρών παιδιών απέναντι στην αγέλη.

 www.lifo.gr

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων