Τρυγόνια τηγανητά!

0

Η  κυνηγετική περίοδος άρχισε και στα σπίτια των κυνηγών άρχισαν να μπαίνουν τα πρώτα “καλούδια”

Οι τυχεροί (και ικανοί) που άρχισαν την κυνηγετική χρονιά με επιτυχίες μπορούν να απολαύσουν τρυγόνια ή ορτύκια τηγανιτά… αλλά και πιτσούνια.

8 έως 12 Τρυγόνια  καλά καθαρισμένα
Αλάτι
1 1/2 φλιτζάνια αλεύρι ολικής αλέσεως ή μπομποτάλευρο
1 κουταλιά σούπας σκόνη σκόρδου
1 κουταλιά της σούπας πιπέρι καγιέν ή άλλο πιπέρι του γούστου σας
(μπορείτε να βάλετε τσίλι, κίμινο, σουμάκι κ.α)

Λάδι για το τηγάνισμα

Οδηγίες
Πλένουμε τα τρυγόνια και αφήνουμε στην άκρη να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου για 30 έως 45 λεπτά.
Ρίξτε το λάδι σε μια φριτέζα ή βαριά κατσαρόλα, τόσο που να σκεπάζει τα τρυγόνια. Προσοχή, στη φριτέζα μέχρι τη γραμμή πλήρωσης.

Ζεσταίνουμε το λάδι αργά, σε μέτρια φωτιά, μέχρι του 180 βαθμούς . Εάν χρησιμοποιείτε ελαιόλαδο, κρατήστε το σε θερμοκρασία 165 βαθμούς
Εν τω μεταξύ, ανακατέψτε το αλεύρι ή το μπομποτάλευρο και όλα τα μπαχαρικά μαζί σε ένα μπολ και περάστε με αυτό τα τρυγόνια. Βεβαιωθείτε ότι το μείγμα έχει πάει και την κοιλότητα των εντοσθίων.

Όταν το λάδι είναι ζεστό, ρίξτε ένα ζευγάρι τρυγόνια κάθε φορά και αφήστε τηγανιστούν για 5 έως 7 λεπτά, (με ελαιόλαδο μέχρι 10′)  γυρίζοντας τα για να βεβαιωθείτε ότι έχουν πάρει χρυσοκίτρινο χρώμα παντού.

Αφήστε να στραγγίσουν σε μια  σχάρα σε ζεστό φούρνο. Θυμηθείτε να βάλετε στο τραπέζι και ένα δοχείο για τα κόκαλα και πάνινες πετσέτες γιατί το χέρι είναι απαραίτητο.!

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων