«Κυνηγεσία & Κυνοφιλία» Σεπτεμβρίου

0

 

Στα περίπτερα όλης της χώρας θα βρίσκεται από το Σάββατο, 31 Αυγούστου το νέο τεύχος «Κυνηγεσία & Κυνοφιλία» με πολλά ενδιαφέροντα θέματα, αλλά και μία μεγάλη κλήρωση που έχει ως έπαθλο ένα αυτοκίνητο Suzuki Ignis, αξίας 12.000 ευρώ!!

 ΜΕΓΑΛΗ ΚΛΗΡΩΣΗ
Ένα Suzuki Ignis ψάχνει οδηγό…
Από το τεύχος (Απριλίου) «Κυνηγεσία & Κυνοφιλία», ξεκίνησε η συλλογή κουπονιών με διάρκεια 11 μήνες και το 2020, ένας τυχερός αναγνώστης που θ’ αναδειχθεί μέσω κλήρωσης, θα γίνει κάτοχος ενός πανέμορφου Suzuki Ignis.

Το «ταμείο» της έναρξης για τρυγόνια και ορτύκια
Στον πρόλογο της αποτίμησης της έναρξης του 2018, είχα γράψει τότε: «η έναρξη της 20ής Αυγούστου τα είχε όλα ή σχεδόν όλα. Τα τρυγόνια ήταν αρκετά μέχρι πολλά στις περισσότερες περιοχές της χώρας, και πολλοί ήταν οι ντόπιοι και οι επισκέπτες κυνηγοί που τα τίμησαν. Η μόνη παραφωνία, δηλαδή το…κερασάκι που έλειπε από…την τούρτα, ήταν τα ορτύκια»

Μεγάλες προσδοκίες για τα τριχωτά θηράματα
Πλούσια τα… ελέη της θεάς Αρτέμιδος σε τριχωτά θηράματα για τη φετινή χρονιά!
Οι αυτοψίες και τα εκπαιδευτικά έχουν δώσει τα αισιόδοξα μηνύματα, ότι τόσο οι λαγοί όσο και τα γουρούνια είναι σε άκρως ικανοποιητικά επίπεδα, ως προς την πληθυσμιακή τους κατάσταση.

ΑΓΡΙΟΧΟΙΡΟΣ
Οι δυσκολίες στα πρώτα κυνήγια
«Το όπλο μου το λάδωσα, το ‘χω περιποιημένο, να ξημερώσει Σάββατο μετά χαράς προσμένω, να βγω και πάλι στα βουνά τη φύση ν’ αγκαλιάσω, τον άρχοντα των λαγκαδιών να προσπαθώ να πιάσω…  Η Άρτεμις να με κοιτά, την τέχνη πως να φτάσω, τους θρυλικούς προγόνους μου πως θέλω να τους μοιάσω».

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πέρδικα
Προσοχή στο κυνηγετικό μας σύμβολο
Τον επόμενο μήνα αρχίζει το κυνήγι της Ελληνικής πέρδικας και αρκετοί κυνηγοί άρχισαν ήδη τις προετοιμασίες για τις πιο συγκινητικές συναντήσεις.

Τρυγόνι – Ορτύκι
«Σταθμοί» και συνήθειες
Είναι τα θηράματα που τα κυνηγήσαμε πριν δύο περίπου εβδομάδες, αλλά η συμπεριφορά τους, στους τόπους που σταθμεύουν προσωρινά, είναι τελείως διαφορετική. Πρόκειται για τα διαβατάρικα τρυγόνια και ορτύκια, που με τη φθινοπωρινή τους εμφάνιση προσφέρουν έντονες συγκινήσεις στους κυνηγούς.

ΚΥΝΗΓΙ
Οι φάσσες του Σεπτέμβρη
Η επιτυχία στη φάσσα στηρίζεται κατά μεγάλο ποσοστό στο σχεδιασμό και την οργάνωση και έπειτα στην τύχη, και αυτό το γνωρίζουν καλά όσοι τις παρακολουθούσαν διακριτικά μέρες πριν το άνοιγμα του Σεπτέμβρη.

ΛΑΓΟΣ
Αναζητώντας το ιδανικό λαγόσκυλο
Για τους «έχοντες και κατέχοντες» λαγάδες, μοναδική σκοτούρα έχει απομείνει να κυλήσει γρήγορα ο καιρός και να καλωσορίσουν τον Σεπτέμβρη… Για τους «ψάχνοντες» όμως ακόμη, τα χρονικά περιθώρια στένεψαν και οι αξιόλογες ευκαιρίες έχουν ελαχιστοποιηθεί…

ΚΥΝΟΦΙΛΙΑ
Κυνήγι σε ορτύκια  Πόσο χρήσιμο είναι και γιατί
Οι μήνες για μία ακόμη χρονιά κύλησαν με τον γνωστό και αμείλικτα ταχύ τρόπο. Ο Αύγουστος ήρθε όπως και η πολυπόθητη έναρξη της κυνηγετικής περιόδου. Τα ορτύκια είναι ένα από τα πλέον διαθέσιμα θηράματα και ουσιαστικά η μία από τις δύο βασικές επιλογές της περιόδου. Για όσους φυσικά επιλέγουν να κυνηγούν μόνο με σκύλο, τότε το ορτύκι αποτελεί μονόδρομο αυτήν την περίοδο.

Κυνηγόσκυλα
Οι μηχανισμοί της «Κυνηγετικότητας»
Ας μου επιτραπεί αυτός ο αδόκιμος όρος με τον οποίο θέλω να περιγράψω, με μία λέξη, όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά και τα στοιχεία τα οποία συνθέτουν αυτό που ονομάζουμε κυνηγετική ικανότητα του σκύλου. Η κυνηγετική ικανότητα έχει να κάνει, κυρίως, με την ψυχή και το μυαλό του κυνηγόσκυλου.

Ο Απόλυτος Πρωταθλητής
Μία ψευδαίσθηση και όχι μόνο
Το τελευταίο διάστημα και ιδιαίτερα στο διαδίκτυο, παρατηρήθηκε μία πολεμική γύρω από την έννοια του σκύλου με τον τίτλο του απόλυτου πρωταθλητή και το κατά πόσο αυτή ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Βέβαια για να είμαι ειλικρινής, αφορμή για την γραφή αυτού του άρθρου στάθηκε η ερώτηση ενός φίλου σε κυνοφιλική παρέα, σχετικά με τη γνώμη μου σε ότι αφορά τους απόλυτους πρωταθλητές.

ΟΠΛΑ – ΒΛΗΤΙΚΗ
Benelli Accademia
Ένα κομψοτέχνημα στο κυνήγι
Χίλια αριθμημένα όπλα, φιλοτεχνημένα από την Accademia Del Arte (Ακαδημία Καλών Τεχνών) του Urbino έθεσε σε κυκλοφορία φέτος η Benelli, για να γιορτάσει τα 50 χρόνια παραγωγής όπλων.

Πολλά ή λίγα σκάγια στο κυνήγι;
Ένα δίλημμα που απασχολεί τους περισσότερους κυνηγούς, είναι η ποσότητα των σκαγιών που πρέπει να χρησιμοποιούμε στο κυνήγι.

Τεχνολογία καννών
Κι όμως γίνεται…
Αν σας έλεγαν ότι η κάννη της Beretta A400 είναι ποιοτικά καλύτερη από τις κάννες που «φοράει» ένα Beretta  SO5, τι θα λέγατε; Θα μπορούσατε ποτέ να πιστέψετε, ότι η κάννη μιας καραμπίνας είναι ποιοτικότερη από την κάννη του πανάκριβου Beretta SO5, που με καλλιτεχνικά γράμματα στο πλάι αναγράφει, ότι το ατσάλι που έχουν κατασκευαστεί οι κάννες είναι το κορυφαίο beller antinit;

ΣΚΟΠΕΥΣΗ
Ο ρόλος της κάννης, του σώματος και των ματιών
Η ανάλυση των βασικών παραγόντων που συντελούν στην σκόπευση θα βοηθήσει να γίνουν κατανοητές όλες οι παράμετροι.

ΤΕΣΤ
Δοκιμάζουμε τρεις φακούς Υψηλές προδιαγραφές από την Fitorch
 H Fitorch είναι μία ακόμα εταιρία που κατασκευάζει φακούς υψηλής ποιότητας και υψηλών προδιαγραφών, όπως διαπιστώσαμε και από πρώτο χέρι με την δοκιμή στην πράξη τριών διαφορετικών φακών από την γκάμα της.

 ΜΑΧΑΙΡΙΑ
Εργαλεία ακονίσματος με διαμαντόσκονη
Εκτός από τις φυσικές ή τεχνητές πέτρες ακονίσματος, ένα χρήσιμο υλικό ακονίσματος με συγκεκριμένες ιδιαιτερότητες στη χρήση του είναι και η διαμαντόσκονη, προσαρμοσμένη σε εργαλεία διαφόρων μεγεθών και σχημάτων.

 Η ΓΟΥΡΟΥΝΟΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ
Τα «κομάντο» της Καστοριάς
Αυτόν το μήνα η Κυνηγεσία & Κυνοφιλία μας συστήνει την παρέα του κ. Νίκου Καλτζή από το χωριό Νόστιμο Καστοριάς. Η παρέα που αποτελείται από περίπου 20  μέλη, ξεκίνησε να κυνηγάει στις πλαγιές των βουνών της περιοχής στο μακρινό  1990. Βέβαια, όλα αυτά τα χρόνια κυνηγοί ήρθαν και έφυγαν, ωστόσο με τη σημερινή μορφή της, η παρέα κυνηγάει από το 2016.

 

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων