Εγγραφές και κανονισμοί για σκύλους επαναφοράς στην Κύπρο

0

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Κυνηγιού και Διατήρησης Άγριας Ζωής Κ.Ο.Κ.&Δ.Α.Ζ. ανακοινώνει ότι το ερχόμενο Σάββατο 07/09/2019 από η ώρα 14:30 μέχρι η ώρα 16:30 θα γίνεται από άτομο του Κυνολογικού Ομίλου Κύπρου πιστοποίηση και εγγραφή σκύλων επαναφοράς για το Κυνήγι της Τσίχλας στο Ολυμπιακό Σκοπευτήριο Λάρνακας για ιδιοκτήτες από ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.

Με την πιστοποίηση και την εγγραφή στην ανανέωση άδειας ο κάθε κυνηγός θα έχει το δικαίωμα αφού πρώτα δηλώσει των σκύλο στην άδεια Κυνηγίου και πληρώσει 30 Ευρώ κατά την έκδοση της άδειας να τον συνοδεύει ο σκύλος του σε όλες τις εξορμήσεις από τις 01/10/2019 μέχρι και την 29/02/2020 καθημερινά αλλά και Τετάρτη/Κυριακή σε όλες τις επιτρεπομενες περιοχές σύμφωνα και με το διάταγμα Κυνηγίου 2019/2020.

Οι σκύλοι επαναφοράς μπορούν να συνοδεύουν τους ιδιοκτήτες τους στης καθημερινές περιοχές κυνηγίου για κυνήγι Τσίχλας-Σιταρήθρας από την 01η Οκτωβρίου μέχρι και την λήξη της Κυνηγετικής Περιόδου στις 29 Φεβρουαρίου, όπως επίσης και σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές τις ημέρες που έχει κυνήγι.

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Κυνηγιού και Διατήρησης Άγριας Ζωής διευκρινίζει επίσης, προς ενημέρωση των Κυνηγών ότι όλοι οι κανονισμοί για συνοδεία σκύλων επαναφοράς από 01/10/2019 μέχρι 29/02/2020 έχουν εκδοθεί στο σχετικό ετήσιο διάταγμα Κυνηγίου και είναι οι πιο κάτω:

– Στις περιοχές Δ (δηλαδή τις καθημερινές περιοχές κυνηγίου), από την 1/10/2019 μέχρι και την 29/02/2020, επιτρέπεται η χρήση σκύλου επαναφοράς, νοουμένου ότι έχει εκδοθεί η σχετική άδεια από τον κυνηγό που τον συνοδεύει και ο αριθμός σήμανσης του σκύλου αναγράφεται στην άδεια κυνηγίου του.
– Ο κάθε κυνηγός θα μπορεί να συνοδεύεται από μόνο ένα σκύλο, για τον οποίο έχει εκδοθεί άδεια χρήσης του για κυνήγι Τσίχλας – Σιταρήθρας, βάσει του αριθμού σήμανσης του.
– Εντός των περιοχών που επιτρέπεται το κυνήγι της Τσίχλας – Σιταρήθρας και κατά τις ώρες που επιτρέπεται το κυνήγι, η μεταφορά τόσο εντός όσο και εκτός του οχήματος και η κυκλοφορία κυνηγετικών σκύλων επιτρέπεται μόνο στα σκυλιά που οι συνοδοί τους έχουν άδεια κυνηγίου τσίχλας με σκύλο, για τον κάθε σκύλο που μεταφέρουν ή χρησιμοποιούν.
– Απαγορεύεται το κυνήγι της Τσίχλας – Σιταρήθρας, με τη συνοδεία σκύλου με τη μέθοδο της παγάνας.
– Το κυνήγι της Τσίχλας – Σιταρήθρας, με τη συνοδεία σκύλου επιτρέπεται μόνο για στατικό κυνήγι και για σκοπούς επαναφοράς.

Όπως σημειώνεται, μέχρι στιγμής έχουν πιστοποιηθεί πέραν των 1,000 σκύλων για κυνήγι με συνοδεία σκύλου επαναφοράς.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων