Επιμορφωτικό σεμινάριο Θηροφυλάκων της ΚΟ Πελοποννήσου

0

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019 επιμορφωτικό σεμινάριο των Θηροφυλάκων της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου στο ξενοδοχείο «ΑΣΤΗΡ» στην Πάτρα στα πλαίσια της ενημέρωσης και πληρέστερης επαγγελματικής τους κατάρτισης.

Ο Πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου κος Γραμματσούλιας Παναγιώτης αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου τους προσκεκλημένους ομιλητές, εξήρε τον ρόλο των Θηροφυλάκων και την τεράστια προσφορά τους στην προστασία του θηράματος και εν γένει του φυσικού περιβάλλοντος.

Το επιμορφωτικό σεμινάριο διεξήχθη με γνώμονα τον εποικοδομητικό διάλογο αναλύοντας τα θέματα λειτουργίας της Θηροφυλακής ενώ οι προσκεκλημένοι ομιλητές προέτρεψαν για την ανταλλαγή απόψεων και την επίλυση τυχόν αποριών και ερωτημάτων προκειμένου να μην υπάρχει κανένα κενό στην εύρυθμη επιτέλεση των καθηκόντων τους.

Ιδιαίτερα, ο κος Τοκατλίδης Αλέξανδρος, δασολόγος της Δ/νσης Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων καθώς και ο κος Αθανασόπουλος Γεώργιος, δικηγόρος συνεργάτης της Γ΄ Κ.Ο.Π. επισήμαναν τις νομικές πλευρές και προεκτάσεις της άσκησης των καθηκόντων των θηροφυλάκων καθώς ως αναγνωρισμένοι ειδικοί προανακριτικοί υπάλληλοι από την πολιτεία ο θεσμός και η βαρύτητά τους είναι ιδιαίτερα σημαίνουσα έναντι των δικαστικών αρχών.

Επιπλέον, ο κος Γεωργιόπουλος Ανδρέας εκπρόσωπος της λέσχης 4×4 Πατρών εξήγησε και τόνισε τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στην οδήγηση εκτός δρόμου αλλά και τον τρόπο έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν κατά περίπτωση με ασφάλεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την ευκαιρία του επιμορφωτικού σεμιναρίου υπήρξε κατά το τέλος των εργασιών διαλογική συζήτηση όπου οι Θηροφύλακες κατέθεσαν τις απόψεις και τις προτάσεις τους για την βελτίωση των συνθηκών και την αρτιότερη άσκηση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων, καθώς ως γνωστόν αποτελούν όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρόεδρος της Γ΄Κ.Ο.Π. «τον καθρέφτη και την αιχμή του δόρατος, διαφυλάττοντας την εικόνα των κυνηγών και προασπίζοντας την κυνηγετική μας δραστηριότητα».

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου ευχαριστεί τους προσκεκλημένους εισηγητές για την συμβολή τους στην κατάρτιση των Θηροφυλάκων, αλλά και τους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες που συνειδητοποιημένα και με ιδιαίτερο σθένος εκπληρώνουν στο μέγιστο τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα. Ως μοναδικοί δε άγρυπνοι φρουροί της υπαίθρου στέκονται φύλακες άγγελοι των συναδέλφων κυνηγών αλλά και των πολιτών καθώς έχουν κληθεί πολλάκις και έχουν φέρει εις πέρας αρκετές δύσκολες καταστάσεις δεχόμενοι τα άπειρα ευχαριστώ και την ευγνωμοσύνη όλων μας για την προσφορά και την αλληλεγγύη τους.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων