«Κυνηγεσία & Κυνοφιλία» Οκτωβρίου

0

Στα περίπτερα όλης της χώρας θα βρίσκεται από τηv Τρίτη, 1 Οκτωβρίου το νέο τεύχος «Κυνηγεσία & Κυνοφιλία» με πολλά ενδιαφέροντα θέματα, αλλά και μία μεγάλη κλήρωση που έχει ως έπαθλο ένα αυτοκίνητο Suzuki Ignis, αξίας 12.000 ευρώ!!

ΜΕΓΑΛΗ ΚΛΗΡΩΣΗ Ένα Suzuki Ignis ψάχνει οδηγό…
Από το τεύχος (Απριλίου) «Κυνηγεσία & Κυνοφιλία», ξεκίνησε η συλλογή κουπονιών με διάρκεια 11 μήνες και το 2020, ένας τυχερός αναγνώστης που θ’ αναδειχθεί μέσω κλήρωσης, θα γίνει κάτοχος ενός πανέμορφου Suzuki Ignis.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Οι νησιώτες κυνηγοί
Η Ελλάδα είναι μία μικρή χώρα, όμως κάθε τόπος της έχει διαφορετικές συνήθειες και παραδόσεις.

ΑΓΡΙΟΧΟΙΡΟΣ
Η διαχείριση της «στάμπας»
Είναι η πιο ιδιαίτερη στιγμή στο κυνήγι του αγριόχοιρου που ανεβάζει την αδρεναλίνη στα ύψη. Είναι η στιγμή που πλανάται ο θάνατος για τους σκύλους, αλλά παράλληλα, χαρακτηρίζεται επικίνδυνη  για τον κυνηγό που απαιτείται να μεσολαβήσει. Είναι η στιγμή όπου ο αγριόχοιρος αντιστέκεται σθεναρά και ο σκύλος οφείλει να σταθεί επάξια και με ιδιαίτερο τρόπο απέναντί του. Άλλοτε μπορεί να διαρκέσει από λίγα λεπτά άλλοτε ως ώρες ολόκληρες. Στο σημείο αυτό κυνηγός και σκύλος δοκιμάζονται σκληρά, τόσο για την ψυχοσύνθεση και τις ικανότητές τους, όσο και για την ευφυΐα τους. Αυτή είναι η «στάμπα», όπως ονομάζεται στη κυνηγετική διάλεκτο.

Η ομάδα της Benelli
Όπως κάθε έναρξη έτσι και η φετινή, μας βρήκε από την προηγούμενη μέρα να προετοιμαζόμαστε για τη νέα χρονιά. Πόσες χαρές και πόσες συγκινήσεις μας επιφυλάσσει άραγε; Φέτος έχουμε και έναν λόγο παραπάνω για να είμαστε διπλά χαρούμενοι, μιας και η παρέα μας είναι πλέον η επίσημη κυνηγετική ομάδα της Benelli.

Η ΓΟΥΡΟΥΝΟΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ
Στους Μελλιγούς και το Θεριακήσι Ιωαννίνων
Αυτόν το μήνα η Κυνηγεσία & Κυνοφιλία μας συστήνει μία ιδιαίτερη παρέα, που τα μέλη της είναι από… δυό χωριά. Πιο συγκεκριμένα οι μισοί είναι από τους Μελιγγούς και οι άλλοι μισοί από το Θεριακήσι Ιωαννίνων.  Δύο μικρά χωριά που βρίσκονται πολύ κοντά στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης.

ΛΑΓΟΣ
Τα «χαμπάρια» απ’τους λαγότοπους
Με τις καλύτερες προϋποθέσεις από πληθυσμιακής πλευράς, αλλά με τις πλέον αντίξοες αναφορικά με τις κλιματικές συνθήκες, έγινε η πρεμιέρα για το κυνήγι του λαγού. Τις προσδοκίες που είχαν «γεννήσει» τα εκπαιδευτικά τις επιβεβαίωσε και η πρώτη έξοδος της 15ης Σεπτεμβρίου και το συμπέρασμα είναι ότι φέτος έχουμε… λαγοχρονιά!

Λαγοκυνηγοί
Η εμπειρία μιλά…
Προηγήθηκαν τα υποθετικά σενάρια για τις «καλές» γέννες, μετά οι «λαλίστατες» μαρτυρίες για τις διαπιστώσεις στα εκπαιδευτικά, ώσπου έφτασε ο καιρός για να μεταφερθούν και σε εικόνες… Έτσι, αν θεωρητικά μπορεί να χαρακτηριστεί ως περίπου αναμενόμενη για το σύνολό της η θετική «απόδοση» από την έξοδο της πρώτης μέρας στους λαγότοπους, οι επόμενες που ακολούθησαν εδραίωσαν την αισιοδοξία.

Μπεκάτσα
Το κάλεσμα του δάσους
Κάθε τέτοια εποχή ο μπεκατσοκυνηγός μέσα του ακούει να χτυπά ένα ταμ-ταμ του οποίου ο ήχος, όσο οι μέρες περνάνε και το φθινόπωρο προχωράει, γίνεται ολοένα και πιό δυνατός και τον καλεί να πάει στο δάσος. Αυτό το κάλεσμα του δάσους είναι τόσο ισχυρό και τόσο επίμονο που ο ασθενής, συγνώμη… ο μπεκατσοκυνηγός ήθελα να πω, δε μπορεί να του αντισταθεί. Είναι τόσο ακαταμάχητο που τον αφήνει ξάγρυπνο τις νύχτες.

Τσίχλα
Παρεξηγημένη θηραματικά κυρίαρχη οικονομικά
Η δύναμη που κρύβει μέσα του αυτό το μικρόπουλο, είναι δυσανάλογη με το σωματικό του μέγεθος. Πρόκειται για την τσίχλα, το φτερωτό που επηρεάζει όσο κανένα άλλο θήραμα, τη κυνηγετική ψυχολογία και παράλληλα τη κυνηγετική οικονομία.

ΚΥΝΗΓΙ
Περάσματα – Δέκα μέρες στο Ταίναρο
Τέσσερις του Σεπτέμβρη και το μισογεμάτο φεγγάρι, ήταν η τελευταία εικόνα που θυμάμαι από το παράθυρο του ξενοδοχείου, μαζί με έναν καλό βοριά που έκανε τα βλέφαρα να κλείσουν κουρασμένα για να ξεκινήσει για ακόμα μία χρονιά το δεκαήμερό μου στην μέσα Μάνη, η… ψυχοθεραπεία μου και εκείνη η γλυκιά καθημερινή αναμονή στα περάσματα των τρυγονιών.

Μπασίματα του Οκτώβρη με «άρωμα» Ευρώπης
Ο δεύτερος φθινοπωρινός μήνας είναι σημαντικός για πολλούς κυνηγούς του φτερωτού θηράματος. Πρόκειται για εκείνους που θα πιάσουν από τις πρώτες μέρες του Οκτώβρη τις λοφοκορφές και τα πλατώματα των χαμηλών βουνών, γνωρίζοντας ότι από εκεί θα περάσουν οι τσίχλες και οι φάσσες και αργότερα στον ελατιά, θα πιάσουν οι πρώτες μπεκάτσες.

ΚΥΝΟΦΙΛΙΑ
Περδικόσκυλο  – αυτό το σπάνιο κυνηγόσκυλο
Τέλος Σεπτέμβρη και το μυαλό των περισσότερων φερματζήδων τρέχει στην αρχόντισσα των βράχων. Στα νησιά οι συνάδερφοι κυνηγοί έχουν ήδη ξεκινήσει τα πρώτα κυνήγια στην ξαδέρφη της ορεινής. Πολλοί εραστές αυτού του υπέροχου κυνηγίου έχουν ξεκινήσει πολύ νωρίτερα τα προπονητικά, με σκοπό να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι οι ίδιοι και τα σκυλιά τους. Γνωρίζοντας τις σημαντικές δυσκολίες με τις οποίες θα βρεθούν αντιμέτωποι, επιλέγουν να θυσιάσουν κάποιες εξόδους σε ορτύκια, ώστε να μπορέσουν με αξιώσεις να διεκδικήσουν ένα καλύτερο αποτέλεσμα στο κυνήγι της πέρδικας.

Τρόπαιο Saladini Pilastri 2019
Με πολύ μεγάλη επιτυχία διεξήχθη και φέτος στο αλπικό τόξο των Ιταλό-Ελβετικών οροσειρών, το φημισμένο τουρνουά βουνού Σαλαντίνι Πιλάστρι. Το τρόπαιο γύρω από το οποίο κάθε χρόνο συγκεντρώνεται το μεγαλύτερο ενδιαφέρον της Ευρωπαϊκής κυνοφιλίας βουνού και όχι μόνο. Για ακόμη μία χρονιά εξελίχθηκε σε συναρπαστικό, αφενός λόγω της εισόδου νέων άξιων σκύλων σε αυτή την κατηγορία, αφετέρου διότι μέχρι σχεδόν τον τελευταίο αγώνα κρατούσε σε αγωνία όλους τους συμμετέχοντες για την ανάδειξη του τελικού νικητή.

ΟΠΛΑ – ΒΛΗΤΙΚΗ
Fabarm Xlr Composite Slug
Ελαφρύ και στιβαρό
Ένα ενδιαφέρον όπλο ειδικά για τους κυνηγούς του αγριόχοιρου, προτείνει η γνωστή ιταλική φίρμα Fabarm.

Φυσίγγια διασποράς και μάλλινης τάπας
Η τεχνολογία σε κυνηγετικά όπλα και φυσίγγια εξελίσσεται συνεχώς και οι εφευρέτες προσπαθούν να κάνουν τους κυνηγούς πιο αποτελεσματικούς.

Φυσίγγια – Πείτε μου κύριε ειδικέ…
Το ερώτημα τι φυσίγγια να βάλω στο όπλο μου, είναι από τα πιο συνηθισμένα που δεχόμαστε σχεδόν σε καθημερινή βάση στα γραφεία του περιοδικού. Οι απαντήσεις μάλλον δεν ικανοποιούν το σύνολο των ερωτούντων καθώς περιμένουν να ακούσουν μάρκα, γραμμάρια και νούμερο σκαγιών. Μόλις διαπιστώσουν ότι δεν παίρνουν την απάντηση που θα τους δώσει λύση, οι πιο… πονηροί, περνούν στο αμέσως επόμενο «κομβικό» ερώτημα. Εσύ τι φυσίγγια ρίχνεις;

«Φονικότητα» καννών  – Μύθοι και πραγματικότητα
Ένα από τα θέματα που συζητιούνται έντονα όπου συνευρίσκονται κυνηγοί, είναι για όπλα «που σκοτώνουν» ή που «δεν σκοτώνουν». Τέτοιου είδους συζητήσεις πολλές φορές παίρνουν θυελλώδη μορφή, ενώ δεν λείπουν και οι φραστικές συγκρούσεις μεταξύ οπαδών δύο συγκεκριμένων ιταλικών αυτογεμών, που μεταξύ σοβαρού κι αστείου επιδίδονται σε «ιντερνετικές» συνήθως… μάχες για το ποια μάρκα «σκοτώνει» καλύτερα από την άλλη!

ΜΑΧΑΙΡΙΑ
Νέα μοντέλα από τη Fallkniven
Η σουηδική Fallkniven είναι μία εταιρία που δικαίως έχει καθιερωθεί πλέον, ως μία από τις κορυφαίες σε επίπεδο ποιότητας. Τα μαχαίρια της, χρησιμοποιούν ακριβά ατσάλια πολύ υψηλών προδιαγραφών και δίνουν έμφαση στις επιδόσεις σε πραγματική χρήση.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων