Τραυματισμός και επιχείριση διάσωσης για πρωην ποδοσφαιριστή

0

Η 7η ΕΜΑΚ σε συνεργασία με την Π.Υ Χαλκίδας κατάφερε μετά από πολύωρη και επίπονη επιχείρηση στα βουνά της Εύβοιας και πιο συγκεκριμένα στον ορεινό όγκο του Λημνιώνα, να διασώσει τον γνωστό πρώην ποδοσφαιριστή Μάριο Σέγκο την περασμένη Κυριακή.

Σύμφωνα με το Lamianow.gr, το συμβάν σημειώθηκε τις μεσημεριανές ώρες της Κυριακής με τον 43χρονο Μάριο, που έλκει την καταγωγή του από την περιοχή και έχει παίξει για χρόνια ποδόσφαιρο επαγγελματικά σε Χαλκίδα, Ηρακλή Ψαχνών, Δόξα Βύρωνα, Βύζαντα Μεγάρων, Προοδευτική, Αναγέννηση Άρτας, Απόλλων Σμύρνης, Πανελευσινιακό, Εθνικό Αστέρα κ.α, να τραυματίζεται ενώ βρισκόταν στο βουνό για κυνήγι.

Ο 43χρονος υπέστη ολική ρήξη χιαστού και ενώ ήταν μόνος του στο σημείο που κυνηγούσε. Μάλιστα, επειδή το κινητό του δεν είχε σήμα, σύρθηκε περίπου 500 μέτρα προκειμένου να καλέσει βοήθεια και να τον ακούσει η παρέα που κυνηγούσε μαζί του αλλά σε άλλο σημείο του ορεινού όγκου. Μετά από λίγη ώρα κλήθηκε βοήθεια και αφού βρέθηκε στο σημείο αρχικά η Π.Υ Χαλκίδας για το δύσκολο της υπόθεσης κλήθηκε και η 7η ΕΜΑΚ που είναι υπεύθυνη για κάθε συμβάν σε ορεινό όγκο στην Στερεά.

Επιχείρηση 7 ωρών
Το σημείο ήταν ιδιαίτερα δύσβατο και είναι χαρακτηριστικό πως η ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ από την Λαμία χρειάστηκε να περπατήσει περίπου 2.5 ώρες ώστε να προσεγγίσει τον πρώην ποδοσφαιριστή. Αφού έφτασαν στο σημείο και τον έβαλαν στο φορείο -και ενώ είχε νυχτώσει- επέστρεψαν λίγο πριν τις 02.00 τα μεσάνυχτα στο σημείο όπου είχε σταθμεύσει ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στο Νοσοκομείο Χαλκίδας. Μια ακόμη επιχείρηση της ΕΜΑΚ που στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία σε υψόμετρο πάνω από 1000 μέτρα.

Η ευχαριστήρια επιστολή του
Ο Μάριος Σίγκος θέλησε να ευχαριστήσει την 7η ΕΜΑΚ Λαμίας και την Π.Υ. Χαλκίδας, για αυτό και έστειλε μία επιστολή γράφοντας τα εξής:

“Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά, την 7η ΕΜΑΚ Λαμίας και την Π.Υ. Χαλκίδας που άμεσα κινητοποιήθηκαν και με κίνδυνο την προσωπική τους ακεραιότητα, πραγματοποίησαν την εξαιρετικά δύσκολη και πολύωρη μεταφορά μου, σε προσβάσιμο σημείο της περιοχής όπου και περίμενε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Η περιοχή ήταν ιδιαίτερα δύσβατη, και σε συνδυασμό με το σκοτάδι έκανε την προσπάθειά τους μεγαλειώδη. Ειδικότερα, σε συγκεκριμένο σκέλος της διαδρομής, με συνεννόηση της 7ης ΕΜΑΚ αποφάσισα να κατέβω από το ειδικά σχεδιασμένο φορείο ( για τέτοιες περιστάσεις), για να μην τεθεί σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα των ανδρών της 7ης ΕΜΑΚ και της Π.Υ.Χαλκίδας, διότι ήταν πραγματικά αδύνατο να περάσουν ταυτόχρονα το φορείο σε οριζόντια κλήση με έμενα μέσα του και τους διασώστες που με μετέφεραν αριστερά και δεξιά από αυτό. Σε αυτό το σημείο φάνηκε η καρδιά, η δύναμη και τα ψυχικά αποθέματα των διασωστών αυτών αφού με μετέφεραν κυριολεκτικά στα χέρια, με εμένα να προχωράω με το ένα πόδι υποβασταζόμενος από τους συγκεκριμένους ανθρώπους γύρω μου για απόσταση περίπου 300 μετρά. Θα ήθελα να τονίσω, ότι όλα θα είχαν αποφευχθεί αν η μεταφορά μου γινόταν εναέρια, πράγμα που ζητήθηκε και απορρίφθηκε. Χωρίς την συνδρομή βοήθειας βοσκού της περιοχής, δεν θα μπορούσε να βρεθεί το σημείο της τοποθεσίας του ατυχήματος. Χαρακτηρίστηκε ως την πιο επικίνδυνη και πολύωρη αποστολή διάσωσης.”

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων