ΚΣ Μολάων: Προστατέψτε τη θηροφυλακή

0

Το τελευταίο διάστημα έχει ξεκινήσει ένα σοβαρό θέμα από την Κυνηγετική Συνομοσπονδία σχετικά με τις περικοπές που αποφάσισε να εφαρμόσει στις νυχτερινές υπηρεσίες αλλά και στις Αργίες των θηροφυλάκων.

Αυτά αποφασίστηκαν αφού εισπράχθηκαν και συνεχίζουν να εισπράττονται από τους κυνηγούς τα αυξημένα ποσά κατά 13 ευρώ στην Πελοπόννησο και ενώ η Κ.Σ.Ε. είχε ανακοινώσει τον Αύγουστο ότι η αύξηση μπήκε για να συνεχίσει το Σώμα της θηροφυλακής απρόσκοπτα το έργο του και την επιχειρησιακή του δυνατότητα.

Με λίγα λόγια μας είπαν ψέματα και εισπράττουν χρήματα για ένα σώμα που σιγά – σιγά το διαλύουν και επιχειρησιακά το αχρηστεύουν.

Όσο αφορά τον Νομό Λακωνίας , οι θηροφύλακες που έχουμε όχι μόνο εργάζονται περισσότερο από ότι προβλέπεται , αλλά με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν, είναι αρκετά αποτελεσματικοί έναντι την πάταξης της λαθροθηρίας , ανάλογα με τις δυνατότητες που έχουν.

Για αυτό τον λόγο οι Κυνηγετικοί σύλλογοι της Λακωνίας δεν θα επιτρέψουμε, όσα πετύχαμε τόσα χρόνια ως κυνηγετικές οργανώσεις , να καταστραφούν, στην ουσία να χάσουμε στην Ελλάδα το ελεύθερο παραδοσιακό κυνήγι.

Υ.Γ. Αναμένουμε από την Κ.Σ.Ε. αλλά και από τις Ομοσπονδίες να πράξουν τα δέοντα ώστε το Σώμα της θηροφυλακής να λειτουργεί αποτελεσματικά.
Επιτέλους ήρθε η ώρα να απαιτήσουμε από το αρμόδιο Υπουργείο να ενισχύσει οικονομικά την θηροφυλακή από το Πράσινο Ταμείο, όπως ενισχύει κάθε χρόνο τις οικολογικές οργανώσεις.

Το Πράσινο Ταμείο εισπράττει όλα αυτά τα χρόνια τεράστια ποσά από τους κυνηγούς και τώρα ήρθε η ώρα να τους το ανταποδώσει για την προστασία του θηραματικού μας πλούτου.

Εκ του κυνηγετικού συλλόγου Μολάων

-Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΜΕΜΙΤΣΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων