H ΚΟΜΑΘ συμμετέχει σε έρευνες για τα νοσήματα της άγριας πανίδας

0

Το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κτηνιατρικής πραγματοποιήθηκε στις 18-20/3/2011 στη Θεσσαλονίκη. Σε ειδική θεματική συνεδρίαση παρουσιάστηκαν ευρήματα από το χώρο της αναπτυσσόμενης έρευνας για τα νοσήματα της άγριας πανίδας στην Ελλάδα. Σε εννιά (9) επιστημονικές εργασίες συμμετείχε η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης, μέσω των επιστημονικών της συνεργατών Περικλή Μπίρτσα και Χρήστου Σώκου.

Για τις εργασίες αυτές συνεργάστηκε με πανεπιστημιακά και ερευνητικά ιδρύματα, όπως το Τμήμα Κτηνιατρικής της Θεσσαλίας, τη Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ, το Ινστιτούτο βιοιατρικής Έρευνας και Τεχνολογίας, τη Κτηνιατρικη Σχολή του Νότινχαμ της Αγγλίας, το Τμ. Ζωικής Παραγωγής του ΤΕΙ Λάρισας, το Κτηνιατρικό Κέντρο της Λυών της Γαλλίας, το τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων της Καρδίτσας, το Εθνικό Κτηνιατρικό Κέντρο της Ουψάλας της Σουηδίας, το Εθνικό Κτηνιατρικό Ίδρυμα της Δανίας, κ.ά.

Μέσα από τις συνεργασίες αυτές και με την πραγματοποίηση των ανακοινώσεων στο πανελλήνιο αυτό συνέδριο η ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ αποδεικνύει τη σοβαρότητα με την οποία ασχολείται για ζητήματα ασθενειών της άγριας πανίδας, ώστε με σταθερό και συνετό τρόπο, να είναι σε θέση να παρέχει συμβουλές και οδηγίες τόσο για την υγεία των κυνηγών, όσο και για την προστασία της άγριας πανίδας

Ακολουθεί κατάλογος με τις πρόσφατες ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

1. Νοσηματα των λαγων που μεταδιδονται σε ανθρωπους και οικοσιτα ζωα.

Ιακωβάκης Χ., Τουλούδη Α., Βαλιάκος Γ, Σώκος Χ., Σπύρου Β., Αθανασίου Λ., Μπίρτσας Π., Μπιλλίνης Χ

2. Μοριακη επιδημιολογια του ιου του συνδρομου του ευρωπαικου καφετι λαγου στην Ευρώπη απο το 1999 εως το 2010.

Ιακωβάκης Χ., Τουλούδη Α., Hammer A.S., Artois M., Σπύρου Β., Barrow P., Σοφία Μ., Yon L., Σώκος Χ., Hutchings M., Μπίρτσας Π., Βαλιάκος Γ., Γιαννακόπουλος Α., Gavier-Widen D., Αθανασίου Λ., Μπιλλίνης Χ.

3. Παρασιτα των θηρευμενων λαγων (Lepus europaeus) στη Βόρεια Ελλάδα

Διάκου Α., Σώκος Χ., Παπαδόπουλος Η.

4. Νοσηματα των αγριοχοιρων που μεταδιδονται σε ανθρωπους και οικοσιτα ζωα

Τουλούδη Α., Σπύρου Β., Αθανασίου Λ., Βαλιάκος Γ., Ιακωβάκης Χ., Σώκος Χ., Μπίρτσας Π., Μπιλλίνης Χ.

5. Ο ρολος των αγριοχοιρων στη μεταδοση λοιμωδων νοσηματων σε οικοσιτα ζωα και ανθρωπους: αποτελεσματα απο μελετη σε εξελιξη.

Τουλούδη Α., Barrow P., Σπύρου Β., Αθανασίου Λ., Artois M., Σοφία Μ., Yon L., Μπίρτσας Π., Hutchings M., Σώκος Χ., Ιακωβάκης Χ., Βαλιάκος Γ., Gavier-Widen D., Γιαννακόπουλος Α., Λεοντίδης Λ., Μπιλλίνης Χ.

6. Χρηση των γεωγραφικων συστηματων πληροφοριων στη διαχειριση των νοσηματων των αγριοχοιρων

Μπίρτσας Π., Μπιλλίνης Χ., Τουλούδη Α., Γιαννακόπουλος Α.

7. Νοσηματα των αγριων ελαφοειδων που μεταδιδονται σε ανθρωπους και οικοσιτα ζωα

Βαλιάκος Γ., Σπύρου Β., Τουλούδη Α., Ιακωβάκης Χ., Αθανασίου Λ., Σώκος Χ., Μπίρτσας Π., Μπιλλίνης Χ.

8. Πρωτα αποτελεσματα συνεχιζομενης ερευνας για το ρολο των αγριων ελαφοειδων ως πηγων μολυνσης για παραγωγικα ζωα και ανθρωπους

Βαλιάκος Γ., Yon L., Σπύρου Β., Αθανασίου Λ., Artois M., Τουλούδη Α., Barrow P., Μπίρτσας Π., Hutchings M., Σοφία Μ., Gavier-Widen D., Petrovska L., Ιακωβάκης Χ., Σώκος Χ., Γιαννακόπουλος Α., Μπιλλίνης Χ.

9. Ιος του Δυτικού Νείλου: Ο ρόλος των αγριων πτηνων στην επιδημιολογική αλυσίδα της μετάδοσης

Βαλιάκος Γ., Τουλούδη Α., Ιακωβάκης Χ., Σπύρου Β., Αθανασίου Λ., Μπίρτσας Π., Σώκος Χ., Ζουμπουλάκης Θ., Μπιλλίνης Χ.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων