Πρωτοφανής υπόθεση λαθροθηρίας… «Αόρατα» δίχτυα μέσα σε ελαιώνα!

0

Η παρατηρητικότητα θηροφύλακα της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου αποκάλυψε μία πρωτοφανή για την περιοχή υπόθεση λαθροθηρίας. Άγνωστοι προς το παρόν, είχαν τοποθετήσει δίχτυα, σχεδόν αόρατα, με αποτέλεσμα να εγκλωβίζονται και να πεθαίνουν δεκάδες πουλιά.

Η απίστευτη αυτή επιχείρηση αποκαλύφθηκε όταν διερχόμενος θηροφύλακας άκουσε επίμονα τιτιβίσματα πουλιών. Από την εμπειρία του κατάλαβε ότι οι φωνές ήταν ηχογραφημένες. Έτσι εντόπισε την συσκευασία ήχου, ένα κασετοφωνάκι ουσιαστικά και στην συνέχεια αποκαλύφθηκε το τεράστιο δίχτυ- αράχνη.

Στο σημείο έφτασαν ο Πρόεδρος και μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Πρέβεζας καθώς και κλιμακίου του Δασαρχείου.

«Φτάνοντας αντικρίσαμε κάτι πρωτοφανές για την περιοχή μας αλλά και για όλη την επικράτεια» αναφέρει ο Κυνηγετικός Σύλλογος Πρέβεζας.

Μέσα σε έναν κλαδεμένο ελαιώνα υψωνόταν σιδερένιοι σωλήνες σε σχήμα Π και για απόσταση εκατό μέτρων περίπου ήταν απλωμένο το δίχτυ ψαρέματος, σχεδόν αόρατο.

Πάνω σ’ αυτό εγκλωβισμένα διάφορα είδη πουλιών όπως τσίχλες, σπίνοι και κοκκινολαίμηδες.

Η ηχομιμητική συσκευή που οδηγούσε τα πουλιά κατευθείαν στην καλοστημένη παγίδα ήταν τοποθετημένη πάνω σε δέντρο.

«Με την συνδρομή όλων των παρευρισκομένων αφού έγινε απεγκλωβισμός και απελευθέρωση όλων των πουλιών, στην συνέχεια ξηλώθηκε όλη η καλοστημένη παγίδα», αναφέρει ο Κυνηγετικός Σύλλογος Πρέβεζας.

Από τις δασικές υπηρεσίες κατασχέθηκαν όλα τα παράνομα υλικά ενώ θα υποβληθεί μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

«Το Δ.Σ του κυνηγετικού συλλόγου σταθερα προσηλωμένο στην πάταξη των λαθροθήρων αλλά και όλων των ανορθόδοξων τεχνικών εγκλωβισμού και σύλληψης των θηραμάτων από θερμόαιμους και ανεγκέφαλους αντίκυνηγούς καταδικάζει απερίφραστα τέτοιες εισαγόμενες μεθόδους και πρακτικές και έχοντας μαζί του όλους τους ευσυνείδητους συναδέλφους κυνηγούς και πολίτες ,θα επιδοθεί με ακόμη μεγαλύτερη αυστηρότητα στην πάταξη τέτοιων αντικυνηγετικών και αντισυμβατικών μεθόδων προκειμένου να καταλογιστούν όπου υπάρχουν ευθύνες σε ανάρμοστες συμπεριφορές που στιγματίζουν και προσβάλουν την κυνηγετική οικογένεια, την τοπική κοινωνία και εμπαίζουν τον σεβασμό στην πατροπαράδοτη κυνηγετική μας παιδεία» καταλήγει η ανακοίνωση του Κυνηγετικού Συλλόγου Πρέβεζας.

http://www.trikalaidees.gr

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων