Αυξανόμενες οι επιθέσεις λύκων σε σκύλους στον Έβρο

0

Έντονο πρόβλημα αντιμετωπίζουν κυνηγοί και κτηνοτρόφοι στον Έβρο, ιδιαίτερα στο νότιο κομμάτι του νομού, από επιθέσεις λύκων σε σκύλους.

Για το θέμα σχετική προειδοποίηση ανήρτησε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης επισημαίνοντας την ανάγκη για ιδιαίτερη προσοχή των κυνηγών ενώ για το θέμα μίλησε στον αέρα του ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ ο Γραμματέας και πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Νώντας Τερζής.

Ο κ. Τερζής μίλησε για εξαφάνιση αρκετών κυνηγόσκυλων σχεδόν σε όλη την περιοχή ευθύνης του δασαρχείου Αλεξανδρούπολης καθώς έχουν αναφερθεί κρούσματα σε πολλές περιοχές, επεσήμανε το γεγονός ότι ο λύκος είναι προστατευόμενο είδος στην χώρα μας και ανέφερε ότι πολλές φορές έχουν αποστείλει έγγραφα στα Υπουργεία για το θέμα, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο θέμα, ωστόσο δεν έχει γίνει κάποια παρέμβαση.
Ακόμη ανέφερε ότι υπάρχει αυξητική τάση των πληθυσμών των λύκων και οι επιθέσεις σε σκύλους συμβαίνουν λόγω έλλειψης θηραμάτων ενώ πρόσθεσε ότι θα ξαναγίνουν προσπάθειες για κάποια λύση ενημερώνωντας εκ νέου τα αρμόδια υπουργεία. Επιπρόσθετα ο κ. Τερζής μίλησε για την πανώλη των χοίρων με αφορμή την εμφάνιση της νόσου κοντά στα σύνορα με την Βουλγαρία και την ενημέρωση που υπάρχει στους κυνηγούς ώστε να είναι ενήμεροι και να προσέχουν πιθανές ενδείξεις της νόσου σε αγριόχοιρους, ωστόσω έως τώρα δεν υπήρξε ευτυχώς κάποιο σχετικό με την νόσο εύρημα.

radioevros.gr

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων