«Κυνηγεσία & Κυνοφιλία» Νοεμβρίου

0

Στα περίπτερα όλης της χώρας θα βρίσκεται από τηv Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου το νέο τεύχος «Κυνηγεσία & Κυνοφιλία» με πολλά ενδιαφέροντα θέματα, αλλά και μία μεγάλη κλήρωση που έχει ως έπαθλο ένα αυτοκίνητο Suzuki Ignis, αξίας 12.000 ευρώ!!

ΜΕΓΑΛΗ ΚΛΗΡΩΣΗ
Ένα Suzuki Ignis ψάχνει οδηγό…
Από το τεύχος (Απριλίου) «Κυνηγεσία & Κυνοφιλία», ξεκίνησε η συλλογή κουπονιών με διάρκεια 11 μήνες και το 2020, ένας τυχερός αναγνώστης που θ’ αναδειχθεί μέσω κλήρωσης, θα γίνει κάτοχος ενός πανέμορφου Suzuki Ignis.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μένουμε Ελλάδα, ή κυνηγάμε στο εξωτερικό;
Πολλοί κυνηγοί τα τελευταία χρόνια ξενιτεύονται, προκειμένου να απολαύσουν έστω και λίγες ημέρες ένα χορταστικό κυνήγι.

Κυνηγώντας το φθινόπωρο
Βρισκόμαστε ήδη στην καρδιά του φθινοπώρου, με τις περισσότερες μέρες του Νοεμβρίου να είναι κατηφείς και «δακρυσμένες».

ΑΓΡΙΟΧΟΙΡΟΣ
Η τουφεκιά στο αγριογούρουνο
Κάθε χρόνο που περνάει φαίνεται ότι το αγριογούρουνο κερδίζει όλο και περισσότερους οπαδούς. Φέτος που είναι και πρακτικά «επικηρυγμένο», ακόμα περισσότεροι κυνηγοί θα θελήσουν να ασχοληθούν με το συναρπαστικό αυτό κυνήγι. Για τους νέους λοιπόν κυνηγούς που θα βρεθούν για πρώτη φορά αντιμέτωποι με αυτό το υπέροχο θήραμα, μερικές χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να γίνει η εμπειρία σας ασφαλέστερη και αποδοτικότερη.

Κυγηγώντας κάπρους στη βροχή
Τα δέντρα στο δάσος έχουν πάρει από μέρες το πιο όμορφο χρώμα τους.
Θαρρείς πως μία παλέτα χρώματα στο χέρι της φύσης, μοίρασε απλόχερα στα δάση
και τα βουνά τα καφεκίτρινα και κόκκινα χρώματα, που μέσα από το καφέ του χώματος και το όψιμο πράσινο κάποιων λιβαδιών στις πλαγιές ψηλά, έχουν κάνει τις απρόσιτες ερημιές της χώρας μας, σαν ένα πίνακα απαράμιλλης φαντασίας και τέχνης.

Τα κυνήγια της Benelli Team
Το διάστημα από το τέλος Σεπτεμβρίου έως και 20 Οκτωβρίου η ομάδα μας ευχαριστήθηκε το κυνήγι του αγριόχοιρου, καταγράφοντας ωραίες στιγμές γεμάτες ένταση και αδρεναλίνη, αλλά και αρκετές καρπώσεις.

ΛΑΓΟΣ
Στα γιατάκια της «Ζαραβέλιας»…
Ήταν στις αρχές Οκτώβρη, με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν εκείνο το πρωινό, να υπόσχονται ένα πολύ καλό κυνήγι λαγού. Είχε βρέξει αρκετά το προηγούμενο διήμερο και με το χάραμα ένας γκρίζος, συννεφιασμένος θόλος κάλυπτε τον ουρανό.

Λαγοχρονιά,
αλλά… στη σκιά των λύκων!
Ακόμη καλύτερα από την «πρεμιέρα» πήγαν οι έξοδοι του Σεπτεμβρίου, αλλά και εκείνες έως και τα μέσα Οκτωβρίου για τις ιχνηλασίες τού «αφτιά». Οι λαγοκυνηγοί δηλώνουν απόλυτα ευχαριστημένοι, αφού οι εξορμήσεις επιβεβαιώνουν πλήρως τις εκτιμήσεις τους, ότι φέτος είναι χρονιά τους! Ωστόσο, τη χαρά τους την επισκιάζουν οι φονικές επιθέσεις λύκων, που σημειώθηκαν και πάλι σε διάφορες περιοχές.

ΜΠΕΚΑΤΣΑ
Η ευκολία της συνάντησης
Πολυειπωμένο αλλά και ανεξάντλητο το θέμα της αίσθησης θηράματος. Εννοείται ότι η τελευταία είναι απαραίτητη σε κάθε είδος κυνηγιού με σκύλο φέρμας. Εκεί όμως που η έννοιά της βρίσκει απόλυτη εφαρμογή, είναι στο κυνήγι της βασίλισσας του δάσους. Για κανένα άλλο θήραμα δεν είναι τόσο απαραίτητο ο σκύλος, προκειμένου να το εντοπίσει, να διαθέτει αυτή την έκτη αίσθηση όπως για την μπεκάτσα.

ΟΡΤΥΚΙΑ
Συνεχείς ευκαιρίες στο Tαίναρο
Λένε πως μόνο αν χάσεις κάτι μπορείς να εκτιμήσεις την αξία του και η σκέψη αυτή συντρόφευσε αρκετές φορές μέχρι τώρα τα κουρασμένα πόδια μου, την βαριά ανάσα του σκύλου και την πουλιάστρα με μερικά παχιά περασματιάρικα ορτύκια, κάθε που έφτανα στο αυτοκίνητο αφήνοντας πίσω μου το Ταίναρο και την Μάνη.

ΚΥΝΗΓΙ
Το καρτέρι θέλει τέχνη. Πρακτικές που γεμίζουν τα κρεμαστάρια
Ο τρόπος που κυνηγιούνται τα περισσότερα από τα φτερωτά θηράματα, είναι με καρτέρι. Και μάλιστα κατά τη περίοδο των περασμάτων και των μπασιμάτων, αποτελεί για πολλά θηράματα τη μοναδική μέθοδο κυνηγίου.

Αναπολώντας περδικότοπους άλλων εποχών…
Πριν πολλά χρόνια πάνω στα Τζουμέρκα, όταν και η δική μου γενιά είχε νιάτα στους ώμους και στα ποδάρια φτερά, ένας ηλικιωμένος τσοπάνης από τα Θεοδώριανα Άρτας μας είχε πει: Για να βρείτε τις πέρδικες παιδιά, αν δεν μένετε κοντά στους τόπους τους, τότε πρέπει να κοιμηθείτε μαζί τους…

ΚΥΝΟΦΙΛΙΑ
Μυαλό. Το άλφα και το ωμέγα στο κυνηγόσκυλο
Το κυνήγι από τη φύση του αποτελεί μία πολύπλοκη και πολυσύνθετη δραστηριότητα, που προϋποθέτει την ύπαρξη μεθοδολογίας, τεχνικής και φυσικά μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής. Όλοι οι θηρευτές στη φύση, παρατηρώντας τους μέσα από το πλήθος των ντοκιμαντέρ που μας αποκαλύπτουν τα απόκρυφα μυστικά τους, διαπιστώνουμε εύκολα ότι σε κάθε κυνήγι προηγούνται στιγμές «μελέτης» των συνθηκών και του στόχου, «περισυλλογή» για την επιλογή της θέσης και του χρόνου της επίθεσης και τέλος «σχέδιο» για την κάρπωση του θηράματος. Τα στάδια αυτά δεν υπάρχουν στα ζώα τροφοσυλλέκτες ή αν υπάρχουν δεν είναι τόσο σύνθετα. Πόσο πολύπλοκο είναι να βοσκήσει ένα ζώο το χορτάρι στο λιβάδι; Ελάχιστα ή και καθόλου.

Ευρωπαϊκά βουνού αγγλικών σέττερ & πόιντερ
Όρος Κίσσαβος 28-29/9/2019
Με πολλές επιτυχίες από Ελληνικής πλευράς διεξήχθησαν τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε τα Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα βουνού αγγλικών σέττερ και πόιντερ, στο όρος Κίσσαβος στο Νομό Λαρίσης. Ο όμιλος κυνοφίλων αγγλικών δεικτών Ελλάδος, μέσω του οποίου είχε ανατεθεί στην χώρα μας η διοργάνωση, με κύριο «όπλο» την εξαιρετικά μεθοδική δουλειά που γίνεται τα τελευταία χρόνια, οργάνωσε ένα άριστο διήμερο όπου όλοι έμειναν ευχαριστημένοι.

ΟΠΛΑ – ΒΛΗΤΙΚΗ
Νέο Baikal MP 234 Ριζικές αλλαγές
Έφτασε η ώρα για αλλαγές στα Ρωσικά αλληλεπίθετα MP 27. Από το 2011 στο εργοστάσιο του Ιζέβσκ, στο τμήμα προετοιμασίας – ανάπτυξης και σειριακής παραγωγής, σχεδιάζεται το νέο αλληλεπίθετο που προορίζεται για να αντικαταστήσει τη σειρά MP 27.

Marocchi Nexus Polichasse Wood Stock
Η Ευρωπαϊκή αντίληψη
Κόντρα στην Αμερικανική άποψη που θέλει τα όπλα ογκώδη και εντυπωσιακά, η Marocchi προτείνει ένα κομψό αυτογεμές με δοκιμασμένη τεχνολογία.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων