Άμεση επέμβαση της Θηροφυλακής της ΚΟΜΑΘ για δηλητήρια στην Εορδαία

0

Επέμβαση Ομοσπονδιακού Θηροφύλακα της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης σε περιστατικό σχετικά με χρήση και τοποθέτηση, πιθανόν, δηλητηριασμένων δολωμάτων, για την κατασκευή των οποίων άγνωστοι χρησιμοποίησαν ζωικό λίπος, εμποτισμένο ίσως με γεωργικό φυτοφάρμακο, που ως αποτέλεσμα είχε πιθανά την θανάτωση ενός (1) κυνηγετικού σκύλου, στη θέση «ΓΚΑΣΜΑΔΕΣ», αγροτοδασική περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Πύργων, του Δήμου Εορδαίας της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Ο κυνηγός που βρήκε νεκρό τον σκύλο του ενημέρωσε τον Ομοσπονδιακό Θηροφύλακα της ΚΟΜΑΘ, ο οποίος άμεσα έκανε έρευνα στην γύρω περιοχή και στην άκρη αγροτικής καλλιέργειας που γειτνίαζε με δασική θαμνώδη έκταση βρήκε δυο πιθανόν δηλητηριασμένα δολώματα κατασκευασμένα με ζωικό λίπος, με έντονη οσμή δηλητηρίου, πιθανό φυτοφάρμακου, τα οποία και περισυνέλλεξε από το σημείο.

Κατόπιν συνέχισε την έρευνα στην ευρύτερη περιοχή και βρήκε και μάζεψε άλλα πέντε (5) όμοια με τα προηγούμενα δολώματα.
Για το περιστατικό ενημερώθηκε η αρμόδια Δασική Υπηρεσία, η Κτηνιατρική Υπηρεσία και η Ελληνική Αστυνομία. Επίσης η ΚΟΜΑΘ έχει προβεί σε ενέργειες για πλήρη τοξικολογικό έλεγχο των δειγμάτων και για επιβολή των κυρώσεων που προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων