Κυνηγετικά Νέα

0

Την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019, κυκλοφορούν τα Κυνηγετικά Νέα, η εφημερίδα των κυνηγών, των κυνοφίλων και των ανθρώπων της δράσης και της φύσης. Αναζητήστε τα σε όλα τα περίπτερα της χώρα

Τα θέματα αυτού του φύλλου

Μία νέα σελίδα ανοίγει

Στην πρώτη του συνάντηση με την Κ.Σ.Ε., ο Κωστής Χατζηδάκης έδειξε όχι μόνο ότι έχει τη διάθεση για την αντιμετώπιση των θεμάτων που του έθεσε η Συνομοσπονδία, αλλά συνεισέφερε και ο ίδιος με ιδέες και προτάσεις προς αυτήν την κατεύθυνση

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Έγκλημα χωρίς τιμωρία με φόλες στα Γρεβενά
Ο τραγικός απολογισμός της εγκληματικής ενέργειας των άγνωστων “ανθρωποειδών”, ήταν έξι νεκρά λαγόσκυλα και απέραντη θλίψη για τον ιδιοκτήτη τους.

KOΣΜΟΣ
Η εκπαίδευση μείωσε τα ατυχήματα στο κυνήγι
Από το 1997 έως το 2017, τα κυνηγετικά ατυχήματα στις Η.Π.Α. έχουν μειωθεί κατά 50,5% κι αυτό έχει να κάνει με την εκπαίδευση που περνούν υποχρεωτικά πλέον οι κυνηγοί και αφορά, κατά κύριο λόγο, σε θέματα ασφαλείας.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
Μπαίνει τέλος στο… χαρτοπόλεμο
Καθώς ο εχθρός, η Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων, ενδεχομένως να βρίσκεται πλέον και εντός των πυλών, είναι καιρός, ο χαρτοπόλεμος μεταξύ Κτηνιατρικής Υπηρεσίας και Κυνηγετικών οργανώσεων να πάρει τέλος.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Φονική επίθεση σε ιχνηλάτη από τσομπανόσκυλα
Τσομπανόσκυλα-φονιάδες στα Γρεβενά! Σκότωσαν ένα λαγόσκυλο, στο οποίο επιτέθηκαν την ώρα της καταδίωξης. Η υπόθεση παίρνει το δρόμο της Δικαιοσύνης

ΤΣΙΧΛΑ
Κυνήγι σε “πιασμένα” πουλιά
Φαίνεται απλό και συνηθισμένο σε πρώτη ανάγνωση, αλλά δεν δίνεται κάθε χρονιά η ευκαιρία στον κυνηγό, να βρίσκει εγκατεστημένες τσίχλες μέσα στο τρίτο 10ήμερο του Οκτώβρη, και με καρπώσεις ίδιες με αυτές των μέτριων μπασιμάτων.

ΛΑΓΟΣ
Αυτιάδες σε ντούσκα και πέτρινα πατάρια…
Η καλή αρχή συνεχίστηκε, τώρα με βροχάδες, δροσιό και μαλακωσιές, τα λαγωνικά θα “πιάνουν” ευκολότερα ντορούς και μονοπάτια.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Ο Νοέμβρης θα δείξει τις πέρδικες
Ο καλός καιρός στα αλπικά κρύβει το φετινό μυστικό της πέρδικας, αφού επιτρέπει στα πουλιά να παραμένουν καλά κρυμμένα στα άβατα των γκρεμών, αποφεύγοντας έτσι οποιοδήποτε κίνδυνο μπορεί να τα απειλήσει.

ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ
Συμπεριφορές καπριών στο γύρισμα του καιρού
Η αλλαγή στο σκηνικό του καιρού από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας, έχει βάλει νέα δεδομένα στο κυνήγι του αγριόχοιρου.

ΜΠΕΚΑΤΣΕΣ
Οι πρώτες “επαφές” σε αλπικά και μαδάρες…
Τα ταξιδιάρικα πουλιά πιασμένα ακόμη και σε τόπους που δεν θα βρεθούν ποτέ ξανά στο διάστημα της διαχείμασης τους…

ΟΠΛΑ
Η καραμπίνα που νίκησε την ανάκρουση
Το όπλο που πέραν πάσης αμφισβήτησης νίκησε την ανάκρουση και κατέχει  την παγκόσμια πρωτιά χαμηλότερου λακτίσματος, είναι η V3 της Remington.

ΣΚΟΠΕΥΣΗ
“Κακά” φυσίγγια και φτηνές δικαιολογίες Οι πραγματικές αιτίες για τις άσχημες τουφεκιές, πέρα από τις… φτηνές δικαιολογίες περί “κακών” φυσιγγίων, που γίνονται αφορμή για πολλές συζητήσεις μεταξύ των κυνηγών.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η αγάπη για τα Μπηγκλ που έγινε λατρεία
Ο Κώστας Τζωρτζάτος ξεκίνησε πριν μία 5ετία με τα Μπηγκλ και δηλώνει πως η δημιουργία των δικών του γραμμών είναι το μεγάλο του πάθος.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων