“Ξήλωσαν” το Κλιμάκιο Πάταξης Λαθροθηρίας της ΜΑΑΔ

0

“Τέλος εποχής” για το Κλιμάκιο Πάταξης Λαθροθηρίας της Μηχανοκίνητης Μονάδας Άμεσης Δράσης, το οποίο μέχρι σήμερα στελέχωναν πέντε μέλη της Αστυνομίας, κατόπιν απόφασης του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως και του Αρχηγείου Αστυνομίας.

Απόφαση που λήφθηκε πριν από δύο χρόνια

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής του Κλιμακίου ενημερώθηκε με επιστολή για εφαρμογή της απόφασης που λήφθηκε πριν από περίπου δύο χρόνια και αφορούσε στον τερματισμό της λειτουργίας του Κλιμακίου, την ώρα μάλιστα που τα πέντε μέλη καλούνταν να ανταποκριθούν το τελευταίο διάστημα σε επιχειρήσεις από τον Ακάμα μέχρι την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, λόγω υποστελέχωσης.

Σε “αναμμένα κάρβουνα” το Ταμείο Θήρας

Το Αρχηγείο Αστυνομίας ενημέρωσε σχετικά με επιστολή πριν από μερικά 24ωρα το Ταμείο Θήρας, καθώς οι δύο υπηρεσίες βρίσκονταν σε πλήρη συντονισμό και διενεργούσαν κοινές επιχειρήσεις για πάταξη της λαθροθηρίας και εντοπισμό παρανόμων. Δίνει μάλιστα οδηγίες, ότι σε περίπτωση που το Ταμείο χρειάζεται να ενισχυθεί με προσωπικό από τις τάξεις της Αστυνομίας, η ηγεσία να ενημερώνει έγκαιρα για επιστράτευση του απαραίτητου προσωπικού.

Οι εξελίξεις δεν αφήνουν καθόλου ικανοποιημένους τους λειτουργούς του Ταμείου Θήρας, που θεωρούσαν το Κλιμάκιο ως το “δεξί χέρι” στον αγώνα για πρόληψη και πάταξη της λαθροθηρίας.

Τι λέει η Αστυνομία για το “ξήλωμα” του Κλιμακίου

Αρμόδια πηγή ανέφερε στο alphanews.live ότι η απόφαση για παύση της λειτουργίας του Κλιμακίου λήφθηκε κατόπιν εμπειριστατωμένης μελέτης από την Αστυνομία και στη βάση του καθορισμού εξουσιών και αρμοδιοτήτων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών μέσω των σχετικων νομοθεσιών. Δηλαδή, αρμόδιο για την πρόληψη και πάταξη της λαθροθηρίας είναι το Ταμείο Θήρας.

Επιστολή κυνηγών προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη

Απογοήτευση και θλίψη για την παύση του Κλιμακίου Πάταξης Λαθροθηρίας της ΜΜΑΑΔ εκφράζουν σε επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νικο Αναστασιάδη, τα μέλη του Κινήματος Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών. Όπως αναφέρουν, ήταν το μοναδικό όργανο που προστάτευε τον νομοταγή κυνηγό αλλά και τους λειτουργούς του Ταμείου Θήρας, από κακοποιά και εγκληματικά στοιχεία.

“Αυτό που μας τρομάζει ακόμη περισσότερο είναι το γεγονός ότι αυτή η απόφαση έχει παρθεί μετά τις τελευταίες τεράστιες επιτυχίες του Ουλαμού και στην καταγγελία σεσημασμένων λαθροθηρών. Είναι με μεγάλη μας χαρά, εμάς και του κάθε νομοταγή κυνηγού που έχουμε πληροφορηθεί ότι ο αποδεκατισμένος Ουλαμός πρόληψης Λαθροθηρίας, έχει καταφέρει καίρια πλήγματα στην σοβαρή λαθροθηρία ενδημικού. Μία μάστιγα που εδώ και δεκαετίες πληγώνει βαθιά τον κάθε νομοταγή κυνηγό και ευσυνείδητο πολίτη. Οι ίδιοι οι λαθροθήρες είχαν θορυβηθεί αρκετά από τις τελευταίες επιτυχίες του Ουλαμού και αυτό διαδόθηκε αστραπιαία από στόμα σε στόμα στον κόσμο του κυνηγίου. Είναι αποδεδειγμένο όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο ότι η λαθροθηρία είναι το φυτώριο της σοβαρής εγκληματικότητας. Πέραν από την άμεση ζημιά στην φύση και το περιβάλλον , οι λαθροθήρες προχωρούν στην συνέχεια στην πώληση των θηραμάτων ή και στην χρήση του με απώτερο σκοπό την δωροδοκία συγκεκριμένων ατόμων που μπορούν να τους βοηθήσουν ή να τους καλύψουν άλλες παράνομες ενέργειες.”

Διαβάστε αυτούσια την επιστολή του Κινήματος:

https://www.alphanews.live

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων