Δίωξη ημίαιμων χοίρων και αγριόχοιρων στην περιοχή Σάλπης Ροδόπης

0

Η Διεύθυνση Δασών Ροδόπης ανακοινώνει ότι την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019 και από ώρα 08:00 έως 12:00, στην ευρύτερη περιοχή πέριξ του οικισμού της Σάλπης, ειδικό συνεργείο κυνηγών, με την εποπτεία δασικών υπαλλήλων και θηροφυλάκων των κυνηγετικών οργανώσεων, θα πραγματοποιήσει δίωξη ημίαιμων, μη δεσποζόμενων, χοίρων και αγριόχοιρων, με τη χρήση κυνηγετικών όπλων (θήρευση).

Η δράση γίνεται σε εφαρμογή σχετικής απόφασης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που αφορά τον έλεγχο πληθυσμών ημίαιμων, μη δεσποζόμενων χοίρων και αγριόχοιρων σε συνδυασμό με τη λήψη μέτρων πρόληψης για την αφρικανική πανώλη των χοίρων.

Η Διεύθυνση Δασών Ροδόπης ενημερώνει τους πολίτες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή αυτή, ότι το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα, δεν πρέπει να πλησιάσουν τη συγκεκριμένη περιοχή, προς αποφυγή ατυχημάτων και διευκόλυνση της δράσης του συνεργείου.

ΟΡΙΑ ΕΚΤΑΣΗΣ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ:
Επαρχιακή οδός Μωσαϊκού – Αμβροσίας – Διασταύρωση με την Εθνική οδό Κομοτηνής Ξάνθης (στο ύψος της Ι.Μ. Παναγίας Βαθυρύακκος).
Ανατολικό όριο: Σημείο διασταύρωσης της επαρχιακής οδού που συνδέει τον οικισμό της Αμβροσίας μετην Εθνική Οδό Κομοτηνής Ξάνθης (στο ύψος της Ι.Μ. Παναγίας Βαθυρύακκος), με την αγροτική οδό πουδιέρχεται κατά μήκος βορείως του βόρειου αναχώματος του ποταμού Τραύου.
Δυτικό όριο: Σημείο διασταύρωσης της επαρχιακής οδού που συνδέει τους οικισμούς Μωσαϊκού καιΑμβροσίας με την αγροτική οδό που διέρχεται επί και κατά μήκος νοτίως του νοτίου αναχώματος τουποταμού Κομψάτου.

ΔΥΤΙΚΑ:
Αγροτική οδός που διέρχεται ανατολικά της ανατολικής όχθης της λίμνης Βιστωνίδας.
Βόρειο όριο: Σημείο διασταύρωσης της εν λόγω οδού με την αγροτική οδό που διέρχεται επί και κατά μήκος νοτίως του νοτίου αναχώματος του ποταμού Κομψάτου.
Νότιο όριο: Σημείο διασταύρωσης της εν λόγω οδού με την αγροτική οδό που διέρχεται κατά μήκος βορείως του βόρειου αναχώματος του ποταμού Τραύου.

ΒΟΡΕΙΑ:
Αγροτική οδός που διέρχεται επί και κατά μήκος νοτίως του νοτίου αναχώματος του ποταμού Κομψάτου.
Ανατολικό όριο: Σημείο διασταύρωσης της εν λόγω οδού με την επαρχιακή οδό που συνδέει τους οικισμούς Μωσαϊκού και Αμβροσίας.
Δυτικό όριο: Σημείο διασταύρωσης της εν λόγω οδού με την αγροτική οδό που διέρχεται ανατολικά τηςανατολικής όχθης της λίμνης Βιστωνίδας.

ΝΟΤΙΑ:
Αγροτική οδός που διέρχεται κατά μήκος βορείως του βόρειου αναχώματος του ποταμού Τραύου.
Ανατολικό όριο: Σημείο διασταύρωσης της εν λόγω οδού με την επαρχιακή οδό που συνδέει τον οικισμότης Αμβροσίας με την Εθνική Οδό Κομοτηνής Ξάνθης (στο ύψος της Ι.Μ. Παναγίας Βαθυρύακκος).
Δυτικό όριο: Σημείο διασταύρωσης της εν λόγω οδού με την αγροτική οδό που διέρχεται ανατολικά της ανατολικής όχθης της λίμνης Βιστωνίδας.

Ισχύει η απαγόρευση εντός πόλεων, κωμοπόλεων, χωρίων ή συνοικισμών εν γένει και σε ακτίνα 250 μ. από τις παρυφής αυτών και 150 μ. από μεμονωμένες κατοικίες

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων