Κυκλοφορούσαν με κυνηγετικά όπλα νυχτιάτικα

0

Κύπρος. Τρία πρόσωπα, που μετέφεραν τα κυνηγετικά τους όπλα, σε αγροτικό δρόμο η ώρα 03:40 τα ξημερώματα, καταγγέλθηκαν από μέλη της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας Λευκωσίας.

Συγκεκριμένα μέλη της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας Λευκωσίας που βρίσκονταν στο δρόμο για σκοπούς πάταξης της λαθροθηρίας παρατήρησαν όχημα, η ώρα 03:40, να κινείται ύποπτα σε αγροτικό δρόμο της κοινότητας Βυζακιάς. Κατά την παρακολούθηση των κινήσεων του πιο πάνω οχήματος παρατηρήθηκε ότι, πρόσωπο που επέβαινε σε αυτό έκανε χρήση φαναριού μεγάλης έντασης φωτός. Άμεσα τα μέλη της Υπηρεσίας κινητοποιήθηκαν και περί ώρα 04:00 ανέκοψαν το ύποπτο όχημα, στο οποίο επέβαιναν τρία πρόσωπα από κοινότητα της Επαρχίας Λεμεσού. Σε έρευνα που έγινε στο ύποπτο όχημα εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα (4) ΔΟΚΟ ένα φανάρι LED μεγάλης έντασης φωτός και αριθμός πλήρη φυσιγγίων.

Αυτή είναι η δεύτερη σοβαρή υπόθεση που καταγγέλλεται μέσα σε τρεις μέρες, αφού την περασμένη Κυριακή καταγγέλθηκαν δύο πρόσωπα που επέβαιναν σε όχημα και μετέφεραν έμφορτο, συναρμολογημένο ΔΟΚΟ εντός οχήματος ενώ έκαναν χρήση προβολέα, η ώρα 19:10 σε περιοχή της κοινότητας Καλοπαναγιώτη. Σε έρευνα που έγινε στο πιο πάνω όχημα εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ένα έμφορτο, συναρμολογημένο ΔΟΚΟ, 120 ξόβεργα και αριθμός πλήρη φυσιγγίων.

Στο σημείο αυτό υπενθυμίζεται ότι η μεταφορά κυνηγετικών όπλων σε αγροτικούς ή δασικούς ή μη ασφαλτοστρωμένους δρόμους απαγορεύεται μία ώρα πριν και μία ώρα μετά των ωρών που επιτρέπεται το κυνήγι.

 philenews

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων