Σεμινάριο θηροφυλάκων ΣΤ ΚΟΜΑΘ για την αφρικανική πανώλη των χοίρων και άλλα θέματα

0

Με επιτυχία πραγματοποίησε η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης σεμινάριο εκπαίδευσης σε Θηροφύλακες την Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019.

Το σεμινάριο έγινε στη Θεσσαλονίκη, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, και το παρακολούθησαν οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της ΚΟΜΑΘ, καθώς και αρκετοί θηροφύλακες από τους Κυνηγετικούς Συλλόγους αρμοδιότητας ΚΟΜΑΘ.
Το κύριο θέμα του σεμιναρίου ήταν:
– Τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης της αφρικανικής πανώλης των χοίρων με εισηγητές α) τον κ. Σ. Κρήτα, Καθηγητή της Κτηνιατρικής Σχολής Θεσσαλονίκης και β) την κ. Σ. Βασιλειάδου, Δρ Κτηνίατρος, Προϊσταμένη της Δ/νσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Παράλληλα, έγινε ενημέρωση για τα παρακάτω θέματα:
– Η παρακολούθηση και η αντιμετώπιση των εισβλητικών ειδών, το πρόβλημα με το αμερικάνικο μινκ από τον κ. Δ. Μπακαλούδη, Αν. Καθηγητή Διαχείρισης Άγριας Πανίδας του Τμ. Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, στο πλαίσιο ειδικού έργου LIFE
– Η λειτουργία της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής – μέτρα ενίσχυσης της αποτελεσματικότητας από τον Ι. Πολυχρόνη, Πρόεδρο ΔΣ της ΚΟΜΑΘ

Παρεμβάσεις έκαναν ο κ. Καλογεράκος Γ.Γ. της ΚΟΜΑΘ, ο κ. Σκορδάς, Δασολόγος-Γενικός Δ/ντής της ΚΟΜΑΘ, ο Δρ Παπασπυρόπουλος, Δ/ντης Θηροφυλακής της ΚΟΜΑΘ, η κ. Μαϊλιάνη Νομικός Σύμβουλος της ΚΟΜΑΘ και ο Καθηγητής κ. Βλάχος, Διευθυντής Εργαστηρίου Άγριας Πανίδας του Τμ. Δασολογίας
Συμμετείχαν επίσης Κτηνίατροι από τη Γενική Δ/νση Κτηνιατρικής, o Αντιπρόεδρος της ΚΟΜΑΘ και επιστημονικοί συνεργάτες της ΚΟΜΑΘ.

Αναπτύχθηκαν με λεπτομέρειες τα μέτρα πρόληψης μέσα από την Επαγρύπνηση για την Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων, τα μέτρα αποτροπής μετάδοσής της ασθένειας αναφορικά με τους αγριόχοιρους και η συμβολή των θηροφυλάκων στο έργο αυτό, σε συνεργασία με τις κυνηγετικές οργανώσεις και τα συνεργεία δίωξης.

Επίσης ο Πρόεδρος της ΚΟΜΑΘ ανακοίνωσε ότι η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης θα συνεχίσει να ενισχύει το επιχειρησιακό έργο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής και για αυτό το λόγο το ΔΣ της Ομοσπονδίας αποφάσισε να συνεχίσει να καλύπτει οικονομικά την εργασία των Θηροφυλάκων κατά τις Κυριακές και τη νύχτα, αναλαμβάνοντας όλο το επιπλέον κόστος.
Τέλος ενημερώθηκαν ότι η ΚΟΜΑΘ προχώρησε στην προκήρυξη για αγορά τριών (3) νέων οχημάτων για την ενίσχυση των αναγκών της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής και για τον στόχο της σταδιακής αντικατάστασης των παλαιών οχημάτων που έχει θέση το ΔΣ της Ομοσπονδίας.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων