Καταγγελία για λαθροθηρία στο Ξηροβούνι

0

Μία σοβαρή καταγγελία για συστηματικό παράνομο κυνήγι στην περιοχή του Ξηροβουνίου κάνει εγγράφως ο Ορειβατικός Σύλλογος Σκλίβανης. Αφορμή για την καταγγελία που γνωστοποιείται στην Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου, τον Κυνηγετικό Σύλλογο Ιωαννίνων και το Δασαρχείο αποτέλεσε ένα θλιβερό συμβάν παράνομης θήρας. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, δύο κυνηγοί, πατέρας και γιος, εξολόθρευσαν ένα ολόκληρο κοπάδι από πέρδικες οι οποίες είχαν βρει καταφύγιο κυνηγημένες από άλλη περιοχή.

Όπως σημειώνεται θανατώθηκαν 17 πέρδικες από τα δύο άτομα, γεγονός που αναφέρθηκε έγκαιρα στις αρμόδιες αρχές από άλλο κυνηγό.

Σύμφωνα με την καταγγελία του Ορειβατικού Συλλόγου, η λαθροθηρία στην περιοχή δεν περιορίζεται στο συγκεκριμένο συμβάν αλλά ασυνείδητοι σκοτώνουν ζαρκάδια και αγριόγιδα τα οποία εμφανίστηκαν στο Ξηροβούνι.

Ο Σύλλογος ζητά την απαγόρευση του κυνηγιού και τον χαρακτηρισμό του Ξηροβουνίου ως καταφύγιο άγριας ζωής προκειμένου να διασωθούν η πέρδικα, τα ζαρκάδια και τα αγριόγιδα καθώς και μέτρα αυστηρού ελέγχου στην ορεινή ζώνη όπου εντοπίζεται η κυνηγετική δραστηριότητα.

https://www.epiruspost.gr

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων