Συμμετοχή της Γ΄Κ.ΟΠ. στην έκθεση Πελοπόννησος Expo

0

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου συμμετείχε για πρώτη φορά στην έκθεση Πελοπόννησος Expo 2019 η οποία διοργανώθηκε από όλα τα Επιμελητήρια της Πελοποννήσου και πραγματοποιήθηκε από τις 13 έως τις 17 Νοεμβρίου 2019 στην ΒΙ.ΠΕ. Τρίπολης, με κύρια θεματολογία την συμβολή των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στην ανάπτυξη της Πελοποννήσου.

Η παρουσία της Ομοσπονδίας η οποία εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο κο Γραμματσούλια Παναγιώτη και τον Γενικό Γραμματέα κο Παπαδάτο Ανδρέα, ήταν πολύ σημαντική καθώς η κυνηγετική δραστηριότητα αποτελεί τη σημαντικότερη μορφή εναλλακτικού τουρισμού στην ύπαιθρο ενώ προσφέρει μεγάλη οικονομική στήριξη στις απομακρυσμένες τοπικές κοινωνίες ιδιαίτερα την νεκρή τουριστική περίοδο και μάλιστα σε μια εποχή που είναι περιορισμένες ή ανύπαρκτες άλλες μορφές τουρισμού.

Ο πρόεδρος της Γ΄ Κ.Ο.Π. κος Γραμματσούλιας Παναγιώτης κατά την ομιλία του με θέμα τον κυνηγετικό τουρισμό στην συνεδρία με τίτλο «Εναλλακτική Πελοπόννησος» σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «Αναμφίβολα η κυνηγετική δραστηριότητα αποτελεί μία ειδική μορφή τουρισμού με πολλαπλά οφέλη και μεγάλο εύρος ανάπτυξης, ενώ συνιστά ένα τεράστιο ανεκμετάλλευτο κεφάλαιο το οποίο οι επιχειρηματικές  πρωτοβουλίες, οι επαγγελματικές συνεργασίες και οι εμπορικές δυνατότητες που αναδεικνύονται μέσα από την Πελοπόννησο Expo 2019 μπορούν να το αξιοποιήσουν και να το καρπωθούν προς όφελος της τοπικής και εθνικής μας οικονομίας».

Το περίπτερο της Ομοσπονδίας με σλόγκαν «Το κυνήγι αποτελεί τη σημαντικότερη μορφή εναλλακτικού τουρισμού» καθώς και «Κυνήγι – Απόδραση στη Φύση», κέντρισε το ενδιαφέρον των επισκεπτών της έκθεσης οι οποίοι παρέλαβαν αρκετά ενημερωτικά φυλλάδια τόσο της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου όσο και της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος. Ως εκ τούτου, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν με σχετικά έντυπα για όλες τις δράσεις των κυνηγών για την προστασία και ανάπτυξη του φυσικού περιβάλλοντος αλλά και για την συμβολή των κυνηγών στην επιτήρηση και πρόληψη τόσο της Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων όσο και της Λύσσας λειτουργώντας ως ασπίδα προστασίας των πολιτών της χώρας μας.

Είναι γεγονός ότι το κυνήγι εκτός του ότι είναι μια νόμιμη και συμβατή με το περιβάλλον δραστηριότητα, διεθνώς αποδεκτή, ως εναλλακτική μορφή τουρισμού συνιστά την ανάπτυξη μιας τεράστιας γκάμας δραστηριοτήτων και επιχειρήσεων, συνεισφέροντας σημαντικά στην τοπική και εθνική οικονομία.

 

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων