Μήνυση για αυτοσχέδια παγίδα

0

Στο σχηματισμό δικογραφίας με την προβλεπόμενη διαδικασία, σε βάρος ενός ατόμου προχώρησε η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ε’ ΚΟΗ μετά τον εντοπισμό μίας αυτοσχέδιας παγίδας για τον εγκλωβισμό τριχωτών θηραμάτων.

Συγκεκριμένα, μετά από καταγγελία που έγινε στην υπηρεσία, μεικτό κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής και των Δασικών Υπηρεσιών Άρτας προσήλθε στη θέση «Βριτσούλια» της ΤΚ Γραμμενίτσας του Δ. Αρταίων και σε έλεγχο που διενήργησε, εντόπισε εντός περιφραγμένου χώρου πέντε (5) αγριόχοιρους.

Κατά τον έλεγχο, το μεικτό κλιμάκιο διαπίστωσε, πως εντός της περιφραγμένης ιδιόκτητης έκτασης, υπήρχε μία αυτοσχέδια παγίδα.

Η παγίδα ήταν ενσωματωμένη στην περίφραξη, ενώ μέσα και γύρω από αυτήν, υπήρχε διασκορπισμένη τροφή για την προσέλκυση τριχωτών θηραμάτων.

Η πόρτα της αυτοσχέδιας παγίδας έκλεινε με συρματόσχοινο, που «απελευθέρωνε» ο δράστης, όταν εισέρχονταν σε αυτήν, τα τριχωτά θηράματα.

Στο χώρο εντοπίστηκε ο ιδιοκτήτης της έκτασης που ισχυρίστηκε, ότι διαθέτει άδεια λειτουργίας εκτροφείου και σχετικά παραστατικά, τα οποία όμως δεν προσκόμισε ως όφειλε στην αρμόδια υπηρεσία.

Έτσι, μετά από επανέλεγχο που έγινε από το μεικτό κλιμάκιο στον ίδιο χώρο και αφού δεν εντοπίστηκαν οι αγριόχοιροι, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του ιδιοκτήτη της έκτασης.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων