Σεμινάριο περίθαλψης άγριων ζώων

0

Ο Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής «ANIMA» σε συνεργασία με τους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου, το Δασαρχείο Ιωαννίνων και η Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου, διοργανώνουν το 2ο Σεμινάριο με θέμα «Παροχή πρώτων βοηθειών και περίθαλψη τραυματισμένων άγριων ζώων», που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 10:30 π.μ. με 13:00 μ.μ. στο Κέντρο Προβολής Σπηλαίου «Άννα Πετροχείλου» στην είσοδο Περάματος.

Το σεμινάριο έχει στόχο την ενημέρωση και εκπαίδευση του προσωπικού των Φορέων Διαχείρισης, του Δασαρχείου Ιωαννίνων και των θηροφυλάκων της Ε’ ΚΟΗ, στην παροχή πρώτων βοηθειών σε τραυματισμένα ή ασθενή άγρια ζώα, ούτως ώστε να σταθεροποιείται η κατάστασή τους πριν αποσταλούν σε Κέντρο Περίθαλψης ή κτηνιατρικές υπηρεσίες και να μεγιστοποιηθεί, με αυτόν τον τρόπο, η πιθανότητα επιβίωσης καθώς και η επιτυχία της θεραπείας και επανένταξής τους στο φυσικό περιβάλλον. Επιπλέον, αποσκοπεί στον καλύτερο συντονισμό και συνεργασία των σχετικών υπηρεσιών για την ταχεία και αποτελεσματικότερη περίθαλψη των ειδών της άγριας πανίδας.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει πρακτική άσκηση ενώ στο τέλος του θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης και θα πραγματοποιηθεί απελευθέρωση αποθεραπευμένου άγριου πουλιού που έχει βρεθεί και αποσταλεί από την ευρύτερη περιοχή του Νομού Ιωαννίνων στο Κέντρο Περίθαλψης «ΑΝΙΜΑ» πριν από μερικούς μήνες.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων