«Αρκουδόσκυλα» και στην Ελλάδα: Σκύλοι θα βοηθούν την συνύπαρξη ανθρώπου – αρκούδας

0

Εκπαιδευμένοι σκύλοι, που ανήκουν σε τρεις διαφορετικές ράτσες, επιστρατεύονται στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος, προκειμένου να διευκολύνουν την ομαλή συνύπαρξη των ανθρώπων με τις αρκούδες στις περιοχές τεσσάρων εθνικών πάρκων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Σκύλοι Καρελίας, μία φυλή που φέρει το όνομά της από την γεωγραφική περιοχή που μοιράζονται Φινλανδία και Ρωσία, αναλαμβάνουν το έργο της εκδίωξης των αρκούδων από κατοικημένες περιοχές, ελληνικοί ποιμενικοί φυλάσσουν τα κοπάδια κτηνοτρόφων και μια τρίτη φυλή εντοπίζει δηλητηριασμένα δολώματα.

Πρόκειται για το έργο «Life Arcprom», το οποίο εντάχθηκε στο χρηματοδοτικό πλαίσιο της ΕΕ για έργα διατήρησης της φύσης, προστασίας του περιβάλλοντος και αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής «Life 2018».

Συντονιστής του έργου είναι η ελληνική περιβαλλοντική ΜΚΟ «Καλλιστώ», καθώς τρία από τα εθνικά πάρκα εφαρμογής των δράσεων βρίσκονται στην Ελλάδα -στη Ροδόπη, την Πρέσπα και τη βόρεια Πίνδο. Το τέταρτο εθνικό πάρκο είναι της Μαγιέλα (Majella) στην περιοχή του Αμπρούτσο (Abruzzo) της Ιταλίας.

https://m.lifo.gr

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων