«Κυνηγεσία & Κυνοφιλία» Δεκεμβρίου

0

Στα περίπτερα όλης της χώρας θα βρίσκεται από το Σάββατο, 30 Νοεμβρίου το νέο τεύχος «Κυνηγεσία & Κυνοφιλία» με πολλά ενδιαφέροντα θέματα, αλλά και μία μεγάλη κλήρωση που έχει ως έπαθλο ένα αυτοκίνητο Suzuki Ignis, αξίας 12.000 ευρώ!!

ΜΕΓΑΛΗ ΚΛΗΡΩΣΗ
Ένα Suzuki Ignis ψάχνει οδηγό…
Από το τεύχος (Απριλίου) «Κυνηγεσία & Κυνοφιλία», ξεκίνησε η συλλογή κουπονιών με διάρκεια 11 μήνες και το 2020, ένας τυχερός αναγνώστης που θ’ αναδειχθεί μέσω κλήρωσης, θα γίνει κάτοχος ενός πανέμορφου Suzuki Ignis.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η επιστήμη ρυθμίζει το κυνήγι
«Οι κυβερνήσεις πέφτουνε μα το κυνήγι μένει»
Παραφράζοντας το στοίχο του γνωστού τραγουδιού που μιλάει για την αγάπη, πιστεύω ότι το κυνήγι δεν διατρέχει σήμερα κανένα σοβαρό κίνδυνο. Οι Κυνηγετικές Οργανώσεις έχουν κάνει (και εξακολουθούν να κάνουν), τόσο σοβαρή δουλειά, που μόνο κάποιος πολιτικός σχηματισμός με αντικυνηγετικές εμμονές, θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα.

Φυσίγγια υψηλών ταχυτήτων
Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα
Είναι άραγε η ταχύτητα των σκαγιών η πεμπτουσία της απόδοσης, ή πρόκειται για διαφημιστική παγίδα;

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Βάσω Λεγάτου – Παθιασμένη με το κυνήγι και τη μαγειρική
Οι υπέροχες μυρωδιές της κουζίνας της μαμάς όταν μαγείρευε τους λαγούς που έφερνε ο μπαμπάς στο σπίτι, αποτέλεσαν για την Βάσω σημείο αναφοράς στη ζωής της, που έχει «σημαδευτεί» έως τώρα από το κυνήγι και τη μαγειρική.

ΑΓΡΙΟΧΟΙΡΟΣ
Οι αιτίες των κυνηγετικών ατυχημάτων
Τα κυνηγετικά ατυχήματα ανέκαθεν αποτελούσαν ένα μείζονος σημασίας θέμα στο κόσμο των κυνηγών. Την τελευταία -τουλάχιστον- δεκαετία όμως, έχουν μία μεγάλη αυξητική τάση και θεωρείται πλέον κάτι δεδομένο. Τι κι αν κάθε χρόνο ευχόμαστε να τελειώσει αίσια η κυνηγετική χρονιά, δυστυχώς τα ευχολόγια αν μη τι άλλο, κρίνονται ανεπαρκή.

Η γουρουνοπαρέα του μήνα
Στην Ραχιά Ημαθίας
Αυτόν το μήνα η Κυνηγεσία & Κυνοφιλία μας συστήνει την παρέα του Δημήτρη Παντελάκη από την Ράχη  Ημαθίας.  Το χωριό που αναφέρεται και ως Ραχιά, βρίσκεται σε υψόμετρο γύρω στα 400 μέτρα και είναι χτισμένο στις νότιες παρυφές του Βερμίου, λίγο πάνω από την Εγνατία οδό και το φράγμα του Αλιάκμονα.

Τα κυνήγια της Benelli Team
Επιτέλους φθινόπωρο. Μετά από μία πολύ μεγάλη περίοδο καλοκαιρίας, που οι λίγες περαστικές
βροχούλες δεν κατάφεραν να νοτίσουν το χώμα, επιτέλους ήρθε το φθινόπωρο και οι πρώτες
χειμωνιάτικες βροχές και τα κρύα. Τα φύλλα που άρχισαν να πέφτουν από τα δέντρα έστρωσαν όλους
τους δρόμους και τα μονοπάτια, με ένα υπέροχο… χαλί. Το δάσος αυτήν την εποχή είναι στην πιο
όμορφη στιγμή του. Αλλού πράσινο, αλλού κόκκινο και αλλού κίτρινο. Ένα υπέροχο θέαμα που οι
κυνηγοί έχουν την τύχη να απολαμβάνουν.

ΛΑΓΟΣ
Διαχείριση αγέλης στα λαγόσκυλα
Ανέκαθεν, σε κάθε αναζήτηση απόκτησης νέου σκύλου ιχνηλάτη, το κυρίαρχο ζητούμενο είναι να διαθέτει «ευαίσθητη» μύτη, επιβλητική μορφολογία και κυνηγετικό πάθος. Τα προσόντα αυτά είναι βέβαιο πως θα του επιτρέψουν να καθιερωθεί ως κορυφαίο λαγόσκυλο, δεν είναι όμως σίγουρο ότι θα αποτελέσουν και «διαβατήριο» ένταξης στην αγέλη…

Η ευχή της… περιπτερούς
Ευαγγελιστού Ματθαίου, μεγάλη η Χάρη του, βρέθηκα στη γενέτειρά μου, το ιστορικό χωριό Γαρέφι Πέλλας, που, γεωγραφικά, «αναπαύεται» στους πρόποδες του όρους Βόρας για να δω τους δικούς μου και να κυνηγήσω λαγό.

ΑΠΟΔΗΜΗΤΙΚΑ ΠΟΥΛΙΑ
Χειμωνιάτικες προσδοκίες
Τον ερχομό του χειμώνα περιμένει ο κυνηγός των αποδημητικών πουλιών, για να ολοκληρώσει τον κύκλο της χρονιάτικης δράσης του. Περιμένει να έρθουν οι μέρες, που η πάχνη του κάμπου λευκάζει το ίδιo με τις κορφές των βουνών και τα χνώτα ζεσταίνουν τα παγωμένα χέρια.

ΥΔΡΟΒΙΑ
Με όστρια στο Δέλτα του Νοέμβρη
Με τα μάτια να καίνε από τα σχεδόν χίλια χιλιόμετρα συνεχούς οδήγησης, έβαλα το σκαμνί σε μία ωραία τούφα από κύπερη στην άκρη μιας γκιόλας, την ώρα που ήλιος είχε αρχίσει να παίρνει εκείνο το βαθύ κόκκινο χρώμα, λίγο πριν χαθεί με φόντο την Σαμοθράκη.

ΠΕΡΔΙΚΑ
Ένα σύγχρονο νυχτοπούλι…
Έχοντας διανύσει σχεδόν τα δύο τρίτα της κυνηγετικής περιόδου της πέρδικας στη φετινή σεζόν, μπορεί με βεβαιότητα κάποιος να αντιληφθεί μία σαφή ανάκαμψη των πληθυσμών. Στα περισσότερα μέρη της επικράτειας τα κοπάδια ήταν σαφώς πιο πλήρη, ενώ δεν ήταν λίγες οι καταγραφές κοπαδιών, ακόμα και σε περιοχές που είχαν από χρόνια εξαφανιστεί. Μία ευτυχής συγκυρία, ένα τυχαίο γεγονός ή ένα πρώτο βήμα ενός καλύτερου μέλλοντος, αυτού του υπέροχου πουλιού; Κανείς δεν γνωρίζει. Το μέλλον θα μας δώσει την απάντηση.

ΚΥΝΟΦΙΛΙΑ
Μπεκατσόσκυλο ή αλλιώς Αγγλικό Σέττερ
Πέρα από οποιαδήποτε προσωπική προτίμηση και υποκειμενικότητα, οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Πρώτο το αγγλικό σέττερ σε γεννήσεις, πρώτο και στην προτίμηση των απανταχού μπεκατσοκυνηγών. Κάποιος λόγος θα υπάρχει. Μερικά πράγματα δεν είναι καθόλου τυχαία. Ποιός είναι όμως αυτός ο λόγος;

Επανάληψη γέννας
Μύθος ή πραγματικότητα;
Στο χώρο της κυνοφιλίας και δη της εκτροφής, υπάρχει μία θεωρία και μία ομάδα ατόμων – εκτροφέων που υποστηρίζει, ότι μία επιτυχημένη γέννα πρέπει με κάθε τρόπο να επαναλαμβάνεται. Από την άλλη πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν, ότι μία επιτυχημένη γέννα δεν έχει πιθανότητες εφόσον επαναληφθεί, να έχει τα ίδια εξίσου καλά αποτελέσματα ή τουλάχιστον δεν έχει μεγάλες πιθανότητες.

ΟΠΛΑ – ΒΛΗΤΙΚΗ
Beretta A400 Xtreme Unico Plus
Το βαρύ πυροβολικό
Με σαφή επιδίωξη να προσφέρει ένα όπλο για όλες τις χρήσεις, η BERETTA παρουσίασε το Α400 Xtreme Unico Plus.

Φυσίγγια
Ο δεκάλογος του ψαγμένου
Η επιλογή φυσιγγίου για τους περισσότερους είναι δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία γιατί παιδεύονται άσκοπα θέτοντας λάθος προτεραιότητες για να τα επιλέξουν.

Η ψυχολογία… των όπλων
Μπορεί όντως η καλή ή η κακή ψυχολογία να επηρεάσει τη σκοπευτική μας απόδοση στο κυνήγι; Είναι ικανά τα συναισθήματα να αλλάξουν τον τρόπο που τουφεκάμε; Η απάντηση είναι ένα προφανές «Ναι», καθώς κάθε είδος δεξιότητας, για να εκτελεστεί σωστά, απαιτεί ένα λειτουργικό πλαίσιο αρμονικής συνεργασίας πνεύματος και σώματος. Αυτό το γνωρίζουν όλοι όσοι έχουν βρεθεί σε «καλές μέρες» και σε «κακές μέρες» αντίστοιχα.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων