Ενημερωτική ημερίδα στην Ξάνθη για τα αγριογούρουνα

0

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Ξανθιπειον η ενημερωτική ημερίδα με θέμα τα μέτρα που θα εφαρμοστούν για το κυνήγι του αγριόχοιρου στην περιοχή Ξάνθης , μετά την έκδοση της πρόσφατης ΚΥΑ.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Σερραίος Λοϊζος αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους έδωσε τον λόγο στους ομιλητές.

Ο κ. Τέγος Δήμος, Προϊστάμενος της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Π. Ε. Ξάνθης, ο κ. Λαμπάκης Δημήτριος εκπρόσωπος του Δασαρχείου Ξάνθης και ο κ. Πλατής Πέτρος επιστημονικός συνεργάτης της Κ. Ο. ΜΑ. Θ. ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους κυνηγούς που δραστηριοποιούνται στο κυνήγι του αγριόχοιρου , για τα μέτρα που θα εφαρμοστούν σύμφωνα με την νέα ΚΥΑ.

Καλούμε τους αρχηγούς από τις παρέες που κυνηγούν αγριογούρουνο να δηλώσουν στα γραφεία του Συλλόγου το συντομότερο δυνατόν, μία κατάσταση με τον αρχηγό και τα μέλη της κάθε ομάδας, που επιθυμούν να συμμετέχουν στο κυνήγι των αγριόχοιρων με βάση την ανωτέρω αναφερόμενη ΚΥΑ, για να τις διαβιβάσουμε στο Δασαρχείο Ξάνθης.

Σύμφωνα με την νέα ΚΥΑ οι συγκεκριμένες ομάδες θα έχουν το δικαίωμα να κυνηγούν σε ορισμένες περιοχές που θα οριοθετηθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες, όλο τον χρόνο στις οποίες θα επιτρέπεται μόνο το κυνήγι του αγριόχοιρου.

Διευκρινίζουμε ότι τα άτομα που θα απαρτίζουν τα συγκεκριμένα συνεργεία σύμφωνα με την ΚΥΑ θα αποτελούνται μόνο από μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Ξάνθης και θα πρέπει να έχουν εκδώσει άδεια θήρας την τρέχουσα κυνηγετική περίοδο.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων