Κυνηγούσαν παράνομα παπιά στον Αμβρακικό

0

Δικογραφία σε βάρος δύο ατόμων, σχηματίστηκε από την Ε’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου, για παράβαση άρθρων της νομοθεσίας που αφορά στην άσκηση θήρας.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια περιπολιών της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής στον Αμβρακικό κόλπο και ειδικότερα στην περιοχή «Καματίρα» της ΤΚ Ψαθοτοπίου του Δήμου Αρταίων, εντοπίστηκαν δύο άτομα εντός απαγορευμένης, για άσκηση θήρας, περιοχής.

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε, ότι τα δύο άτομα είχαν ήδη θηρεύσει τρία παπιά, τα οποία κατασχέθηκαν, όπως επίσης και τα δύο κυνηγετικά όπλα και τα φυσίγγια που έφεραν μαζί τους.

Σε βάρος των δύο σχηματίστηκε δικογραφία, με τη μηνυτήρια αναφορά να υποβάλλεται στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

Η ευρύτερη περιοχή του Αμβρακικού κόλπου αποτελεί έναν μοναδικό υγρότοπο για την Ήπειρο και γενικότερα για την Ελλάδα.

Η καθοριστική παρέμβαση των κυνηγετικών οργανώσεων, η εμπεριστατωμένη επιχειρηματολογία, με βάση τα στοιχεία των ετήσιων επιστημονικών καταμετρήσεων, σε συνδυασμό με την ενεργό και καθημερινή παρουσία της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής και η συνεργασία με τις συναρμόδιες Δασικές Υπηρεσίες, τον Φορέα Διαχείρισης, το Λιμενικό Σώμα και την ΕΛ.ΑΣ είχαν και έχουν ορατά αποτελέσματα.

Αφενός την άσκηση της θήρας σε συγκεκριμένες ζώνες, εντός του κόλπου και αφετέρου τον καθημερινό και συστηματικό έλεγχο για την καταπολέμηση του φαινομένου της λαθροθηρίας και της λαθραλιείας, με ορατά αποτελέσματα.

Η Ε’ ΚΟΗ και η συντριπτική πλειονότητα της κυνηγετικής οικογένειας δεν πρόκειται να επιτρέψουν την διαιώνιση φαινομένων, που πλήττουν την κυνηγετική δραστηριότητα και την αξιοπρέπεια των χιλιάδων κυνηγών, ούτε όμως και την πρόκληση προβλημάτων που αφορούν στο φυσικό περιβάλλον και το ευαίσθητο οικοσύστημα.

 www.epiruspost.gr/ 

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων