«Κυνηγεσία & Κυνοφιλία» Ιανουαρίου

0

Με πλούσια, ενδιαφέρουσα ύλη & μεγάλη κλήρωση με έπαθλο ένα αυτοκίνητο αξίας 12.000 € η «Κυνηγεσία & Κυνοφιλία» Ιανουαρίου

Στα περίπτερα όλης της χώρας θα βρίσκεται από τη Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου το νέο τεύχος «Κυνηγεσία & Κυνοφιλία» με πολλά ενδιαφέροντα θέματα, αλλά και μία μεγάλη κλήρωση που έχει ως έπαθλο ένα αυτοκίνητο Suzuki Ignis, αξίας 12.000 ευρώ!!

ΜΕΓΑΛΗ ΚΛΗΡΩΣΗ
Ένα Suzuki Ignis ψάχνει οδηγό…
Από το τεύχος (Απριλίου) «Κυνηγεσία & Κυνοφιλία», ξεκίνησε η συλλογή κουπονιών με διάρκεια 11 μήνες και το 2020, ένας τυχερός αναγνώστης που θ’ αναδειχθεί μέσω κλήρωσης, θα γίνει κάτοχος ενός πανέμορφου Suzuki Ignis.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Παράσημο Τιμής για την «Κυνηγεσία & Κυνοφιλία»
Σε μία λαμπρή εκδήλωση που διοργάνωσε η Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου (ΕΔΙΠΤ) για τα 80 της χρόνια, βραβεύτηκε και το περιοδικό «Κυνηγεσία & Κυνοφιλία», για τα 60 χρόνια τoυ.

Θα απαγορευτούν τα μολυβένια σκάγια;
Ανησυχία έχει προκαλέσει στους κυνηγετικούς κύκλους, η σκέψη για καθολική απαγόρευση της χρήσης
μολυβένιων σκαγιών, που τέθηκε σε πρόσφατη ανάρτηση για διαβούλευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΑΓΩΝΕΣ
Τρίκαλα 14,15 Δεκεμβρίου 2019
Ευρωπαϊκά μπεκάτσας αγγλικών σέττερ και πόιντερ
Η Ελλάδα νικήτρια στα σέττερ
Με ιδιαίτερη επιτυχία διεξήχθησαν στις μαγευτικές τοποθεσίες του νομού Τρικάλων, τα Πανευρωπαϊκά  πρωταθλήματα πρακτικού κυνηγίου σε μπεκάτσα για τις δημοφιλέστερες αγγλικές φυλές φέρμας , τα αγγλικά σέττερ και τα πόιντερ.

ΜΠΕΚΑΤΣΑ
Οι μπεκάτσες στην Πελοπόννησο
Είναι αυτά τα λίγα λεπτά της φέρμας που νομίζεις πως σταματά ο χρόνος, αδειάζουν όλα από το μυαλό σου. Ακούς το κλαδί που σπας κατά λάθος, προσπαθώντας να πάρεις καλύτερη θέση και σηκώνεις το βλέμμα να δεις αν την τρόμαξες.

ΚΥΝΟΦΙΛΙΑ
Εκείνος που τις ξανα… βρίσκει
Πόσα φαινόμενα του καφενείου ή του facebook (για τους νεότερους) έχετε δει στη ζωή σας; Πόσους σκύλους προετοιμασμένους μηχανικά για τους αγώνες του κάμπου ή για τους αγώνες σε απελευθερωμένο θήραμα να διαφημίζονται από τους ιδιοκτήτες τους ή τους κυναγωγούς τους ως μεγάλα κυνηγόσκυλα και ακόμα χειρότερα ως μεγάλα μπεκατσόσκυλα; Σίγουρα και μεταξύ των σκύλων αγώνων, ειδικά αν πρόκειται για αγώνες πρακτικού κυνηγιού σε άγριο θήραμα, υπάρχουν κάποια εξαιρετικά άτομα για το πραγματικό κυνήγι, τα οποία όμως είναι
ανακατεμένα με πολλά «ρομπότ», κατασκευασμένα από το χέρι και το ηλεκτρικό κολάρο του εκπαιδευτή.

Οι… κακές παρέες στα κυνηγόσκυλα
Μία από τις πιο κλασικές ατάκες που αποκαλύπτουν την επιρροή της παρέας στη διαμόρφωση μιας  συμπεριφοράς και ενός χαρακτήρα, είναι η φράση «πες μου το φίλο σου, να σου πω ποιος είσαι». Ένα ρητό με το οποίο μεγαλώσαμε όλοι και που θέλει να δηλώσει την τεράστια επιρροή των συναναστροφών μας στην τελική διαμόρφωση της ίδιας μας της ύπαρξης. Είναι σαφές ότι κάτι αντίστοιχο, δυστυχώς ισχύει και στα κυνηγόσκυλά μας. Οι κακές παρέες μπορεί να αποδειχθούν καταστροφικές στο κυνηγόσκυλο μας.

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
Πλήθυναν τα τσακάλια, μειώθηκαν οι λαγοί…
Αναστάτωση επικρατεί στην Χαλκιδική, εξαιτίας της εξάπλωσης τσακαλιών σε όλο σχεδόν το πρώτο πόδι της χερσονήσου. Οι κυνηγοί ανησυχούν για την έξαρση του πληθυσμού αυτών των αγριμιών, αφού συνδυάζουν την έντονη παρουσία τους με την ταυτόχρονη μείωση του αριθμού των λαγών.

ΑΠΟΔΗΜΗΤΙΚΑ ΠΟΥΛΙΑ
Γενάρης, ο «κυνηγιάρης» μήνας
Για τους κυνηγούς των αποδημητικών πουλιών, και ιδιαίτερα για τους τσιχλοκυνηγούς, ο Γενάρης είναι ο μήνας που φανερώνει τη δυναμική των πουλιών. Είναι ο αδιαμφισβήτητος μήνας-δείκτης για την καλή ή όχι παρουσία τους στη χώρα.

ΑΓΡΙΟΧΟΙΡΟΣ
Ο μοιραίος κάπρος του Δεκέμβρη
Ήρθε πια ο καιρός, που σε κάθε φύσημα του ανέμου, τα φύλλα πέφτουν στο νοτισμένο δάσος, γυμνώνοντας τα ανήλιαγα με τις δρύες και τις οξιές, καθώς ο παγωμένος αέρας προμηνύει πως η αλλαγή στον καιρό θα είναι γοργή, μιας και ο βαρύς χειμώνας φτάνει. Μπήκε ο Δεκέμβρης και η φύση ετοιμάζεται να γιορτάσει τα Χριστούγεννα ντυμένη ανάλογα με το πνεύμα των γιορτών.

Η γουρουνοπαρέα του μήνα
Η παρέα της Αρναίας
Αυτόν το μήνα η Κυνηγεσία & Κυνοφιλία μας συστήνει την παρέα του κ. Χρήστου Τζελέπη από την Αρναία της Χαλκιδικής. Η παρέα της Αρναίας ξεκίνησε να κυνηγάει στις πλαγιές του Χολομώντα γύρω στο 2000. Ωστόσο με τη σημερινή μορφή της κυνηγάει από το 2006 και έπειτα, όταν ο Χρήστος Τζελέπης ανέλαβε την αρχηγία.

Η ομάδα της Benelli
Ο χειμώνας μπήκε για τα καλά και τα πρώτα χιόνια δεν άργησαν να πέσουν στα ορεινά των Σερρών. Ωστόσο αν και οι θερμοκρασίες τα πρωινά ήταν χαμηλές, o καιρός είχε πολλές εναλλαγές με ήλιο, συννεφιά και πολλές βροχές.

ΚΥΝΗΓΙ
Στο γιατάκι του λαγού η… μπεκάτσα
Πολύ νωρίς φάνηκε, πως η μέρα εκείνη θα ξημέρωνε δύσκολη… Από την Μαλακάσα και μετά η συμπαγής ομίχλη είχε καλύψει όλες τις πεδινές περιοχές και οι φωτεινές πινακίδες της εθνικής οδού προειδοποιούσαν: «Προσοχή, αυστηρά περιορισμένη ορατότητα…»

ΟΠΛΑ – ΒΛΗΤΙΚΗ
Ένα ή πολλά όπλα;
Υπάρχει ένα ρητό στην αγγλική, “beware of the man shooting only one gun”, «προσέξτε τον άντρα που ρίχνει μόνο με ένα όπλο» δηλαδή. Στον αντίποδα υπάρχει η κοινώς αποδεκτή από όλους μας πιστεύω άποψη, ότι «όσα όπλα και να έχεις, ποτέ δεν είναι υπερβολικά πολλά». Ποιο είναι το σωστό ή η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση, όπως συμβαίνει τις περισσότερες φορές;

Benelli 828U Beccaccia
Το μπεκατσοντούφεκο του 21ου αιώνα
Το πιο σύγχρονο κυνηγετικό αλληλεπίθετο, παρουσιάζεται με εξειδικευμένες προδιαγραφές για τους εραστές της «βασίλισσας του δάσους».

Για να το έχεις μια ζωή…
Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν ανά εποχή, συντελούν στο να αυξάνονται ή να μειώνονται ανάλογα, οι ανάγκες συντήρησης του όπλου μας. Το υψηλό ποσοστό υγρασίας, η βροχή, το χιόνι, η ξηρασία και η υψηλή θερμοκρασία, διαφοροποιούν τις ανάγκες συντήρησης. Σε κάθε περίπτωση η σωστή συντήρηση είναι αυτή, που θα προσθέσει χρόνια ζωής στο όπλο μας.

ΔΙΑΦΟΡΑ
Το κυνηγετικό γλωσσάρι
Η κυνηγετική ορολογία περιλαμβάνει όρους και εκφράσεις που είναι άγνωστες στο ευρύ κοινό, ακόμη και σε πολλούς κυνηγούς.

Karesuando Bushcraft Axe
Ένα εξαιρετικό εργαλείο
Η σουηδική εταιρία Karesuando, η οποία έχει κάνει δυναμική είσοδο στην αγορά τα τελευταία χρόνια με τα εξαιρετικά τσεκούρια που κατασκευάζει, παρουσιάζει ένα καινούριο μοντέλο που μεταφέρει τα χαρακτηριστικά των ακριβότερων μοντέλων της σειράς, σε ένα λίγο οικονομικότερο τελικό προϊόν.

Fitorch EC10 – Fitorch P30Z
Πανίσχυροι και πολυχρηστικοί
Είναι η τρίτη φορά που δοκιμάζουμε φακούς από την εταιρία Fitorch και πλέον δεν έχουμε καμία αμφιβολία για την ποιότητα κατασκευής και τα προηγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά τους. Αυτό που κάνει εντύπωση, πλέον, είναι το γεγονός ότι κάθε νέο μοντέλο που δοκιμάζουμε, έχει κάτι ουσιωδώς διαφορετικό να προσφέρει σε σχέση με τα προηγούμενα, δημιουργώντας μία πληρέστατη γκάμα που καλύπτει κάθε ανάγκη.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων