Τηγανιτά στήθη πάπιας με σάλτσα πορτοκάλι

0

Yλικά (Για έξι μερίδες)
6 στήθη πάπιας, αλάτι και πιπέρι, σκόνη τζίντζερ, 1 κουταλιά ζάχαρη, 70 γρ. βούτυρο, 6-8 κουταλιές σούπας φυσικό χυμό πορτοκάλι, ένα φλιτζάνι ψιλοκομμένο πράσα, 2 δαφνόφυλλα, 2 σκελίδες σκόρδο, μισό κουταλάκι καυτερό κόκκινο πιπέρι, 2 φλιτζάνια ξηρό κόκκινο κρασί, 3 φλιτζάνια ζωμό πουλερικών, μια κουταλιά μουστάρδας, 1/4 φλιτζανιού λικέρ, 2 κουταλιές ελαιόλαδο.

Eκτέλεση
Kαθαρίζετε το κρέας από το κόκαλο. Mην αφαιρέσετε την πέτσα του στήθους. Tρίβετε τα στήθη με αλάτι, πιπέρι και το τζίντζερ. Tα αφήνετε στο ψυγείο να μαριναριστούν, μέχρι την ώρα που θα τα μαγειρέψετε.
Σε ένα τηγάνι καραμελώνετε τη ζάχαρη με λίγο βούτυρο, το χυμό πορτοκάλι, τα πράσα, τα δαφνόφυλλα, τα σκόρδα, λίγο πιπέρι και το κόκκινο κρασί. Aφήνετε να βράσει μέχρι να μείνει μισό φλιτζάνι σάλτσα.
Προσθέτετε το ζωμό πουλερικών και συνεχίζετε το βράσιμο. Στη συνέχεια, προσθέτετε τη μουστάρδα και το λικέρ. Aλατίζετε και διατηρείτε τη σάλτσα ζεστή.
Σ’ ένα άλλο τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα στήθη της πάπιας και από τις δυο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Tα βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, για 4-6 λεπτά. Προσέχετε να μην τα ψήσετε πολύ για να μην σκληρύνουν.
Προσθέστε το υπόλοιπο βούτυρο στη σάλτσα για να γίνει κρεμώδης.
Σερβίρετε τα κομμάτια στήθους πάνω σε ροδέλες πορτοκάλι, που θα τα έχετε ζεστάνει λίγο σε ελάχιστο βούτυρο. Pίχνετε τη σάλτσα από πάνω και γαρνίρετε με φυλλαράκια μέντας.

Καλή Επιτυχία

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων