Ανησυχία από τον ΚΣ Ζακύνθου για το καταφύγιο Άγριας Ζωής στο Λίβα.

0

Τις ευχές για τη νέα χρονιά που ξεκίνησε έδωσε μέσω του Ερμή και ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ζακύνθου, με τον Πρόεδρο αλλά και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου να εκφράζουν την αισιοδοξία τους για μια νέα χρονιά, καλύτερη από αυτήν που μας αποχαιρέτισε!

Λιγότερο από δύο μήνες πριν την λήξη της Κυνηγετικής Περιόδου, ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ζακύνθου Διονύσης Φιορεντίνος σημείωσε πως η φετινή ήταν από τις χειρότερες κυνηγετικές περιόδους που μπορεί να θυμηθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς τα θηράματα ήταν ελάχιστα, ενώ αναφερόμενος στις απελευθερώσεις θηραμάτων που προγραμματίζει ο Σύλλογος μέσα στους επόμενους μήνες, δεν έκρυψε την αγωνία των κυνηγών για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το καταφύγιο Άγριας Ζωής στο Λίβα.

Ο κ. Φιορεντίνος θύμισε πως ο Κυνηγετικός Σύλλογος, ο οποίος θυμίζουμε πως είχε συνυπογράψει την προσφυγή στο ΣτΕ ήταν εξαρχής αντίθετος με την επιλογή του Λίβα για την χωροθέτηση της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων και εξέφρασε την ελπίδα να λυθούν τα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα στο χώρο με τα σκουπίδια, σημειώνοντας πως η δυσοσμία γύρω από την εγκατάσταση είναι έντονη, ενώ παράλληλα υπάρχουν πολλά τρωκτικά αλλά και άγρια πουλιά που αναζητούν τροφή μέσα στους όγκους των απορριμμάτων που βρίσκονται εκεί.

«Η χρονιά που πέρασε ήταν από τις χειρότερες από άποψη θηραμάτων, κυρίως λόγω των καιρικών φαινομένων. Δεν περιμένουμε θηράματα μέσα στο χειμώνα και μέχρι την λήξη της κυνηγετικής περιόδου. Οι άδειες φέτος είναι κατά 150 λιγότερες σε σχέση με πέρυσι και αυτό δικαιολογείται λόγω της μείωσης των θηραμάτων» ανέφερε ο κ. Φιορεντίνος, συμπληρώνοντας πως υπήρξαν πολλές επεκτάσεις αδειών θήρας για κυνηγούς που ταξίδεψαν εκτός Ζακύνθου για να κυνηγήσουν.

Σε ότι αφορά το Σκοπευτήριο, ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου ανέφερε πως έχει ήδη εξασφαλιστεί η έγκριση από την Σκοπευτική Ομοσπονδία, αλλά χρειάζεται και η ειδική άδεια από την Περιφέρεια.

«Έχουμε τις διαβεβαιώσεις από την Κυνηγετική Ομοσπονδία για μια μικρή χρηματική ενίσχυση που χρειαζόμαστε για να ολοκληρώσουμε το Σκοπευτήριο και το αργότερο μέχρι το Μάη ελπίζουμε να λειτουργήσει» ανέφερε, συμπληρώνοντας πως τους επόμενους μήνες θα υπάρξει συνεργασία με την Κυνηγετική Ομοσπονδία για την απελευθέρωση πέρδικας σε περιοχές που απαγορεύεται το κυνήγι και μέσα στο καταφύγιο του Βραχιώνα.

«Η κατάσταση εκεί δεν είναι καλή. Δεν θέλουμε να εμπλακούμε στα πολιτικά και ευχόμαστε να λυθούν τα προβλήματα με τα σκουπίδια» σημείωσε.

Ο τυχερός λαχνός!

Παρουσία του – Ε- έγινε και η κλήρωση για την λαχειοφόρο αγορά του Κυνηγετικού Συλλόγου, καθώς κανένας από τους λαχνούς που πουλήθηκαν δεν αντιστοιχούσε στα τρία τελευταία ψηφία του κρατικού λαχείου, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.

Έτσι η κλήρωση ανέδειξε νικητή τον κ. Δ. Τσουκαλά – Πίπερη με αριθμό 0908 που κερδίζει ένα κυνηγετικό όπλο.

ERMISNEWSROOM/ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ
https://ermisnews.gr/ 

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων