Αναγνώριση Ελληνικών Ιχνηλατών στο Ηράκλειο

0

Το Σάββατο 11 και Κυριακή 12 Γενάρη 2020, στο Ηράκλειο της Κρήτης, πραγματοποιήθηκε διήμερη εκδήλωση για τον ΕΙ από τον ΟΦΕΙ σε συνεργασία με τον 1ο Κυνηγετικό σύλλογο Ηρακλείου.

Η επιθυμία του 1ου Κ.Σ. Ηρακλείου εκφράστηκε από πέρυσι το Μάρτη και γιατί ήθελαν διακαώς να φιλοξενήσουν εκδήλωση του ΟΦΕΙ για την Εθνική φυλή, αλλά και γιατί τους στεναχώρησε η αναβολή των περσινών αγώνων στα Χανιά, κάτι που δεν μπορούν οι Κρητικοί εύκολα να “χωνέψουν”, όταν γίνεται στον τόπο τους με ευθύνη συντοπιτών τους!


Ευχαριστούμε θερμά το Δ.Σ. του 1ου Κ.Σ. Ηρακλείου για τη φιλοξενία, την άψογη οργάνωση σε όλα αν και δηλώνουν πολλοί άπειροι σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Όλα ήταν όπως έπρεπε και φάνηκε ότι ο κόσμος “αγκάλιασε” τις εκδηλώσεις αυτές, αφού οι συμμετοχή και τη μια μέρα, αλλά και την άλλη, ήταν πολύ μεγάλη. Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν εκτός από τους λάτρεις της Εθνικής φυλής και άλλοι κυναγωγοί διαφορετικής προτίμησης φυλής και μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους αφού αν υποθέσουμε ότι το σεμινάριο του Σαββάτου ήταν ενδιαφέρον γενικά για όλη την ομάδα 6, την Κυριακή η έκθεση ήταν αποκλειστικά για τον ΕΙ.
Τους ευχαριστούμε επίσης θερμά και αυτούς που ήρθαν να στηρίξουν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις, αλλά και για να ακούσουν σημαντικά πράγματα που αφορούν τους αγώνες της ομάδος 6.
Ευχαριστούμε επίσης τον Όμιλο Κρητικού Λαγωνικού και το Νίκο Ανετάκη για τη βοήθειά του στο σεμινάριο, όπου με τα μηχανήματα του ομίλου τους καταφέραμε να δείξουμε στον κόσμο αρκετά σημαντικά πράγματα στην οθόνη! Ήταν ένα διήμερο γεμάτο ενθουσιασμό και δίψα για μάθηση, μέσα σε ένα κλίμα άκρως φιλικό και φιλόξενο! Ελπίζουμε και στο μέλλον να επαναληφθούν τέτοιες εκδηλώσεις! Συγχαρητήρια λοιπόν στον 1ο Κ.Σ. Ηρακλείου και για τη διοργάνωση αλλά και για τα ενθύμια-δώρα που μας χάρισαν. Να στε όλοι καλά και βάζουμε πλώρη για την επόμενη εκδήλωση!

Την Κυριακή 12 Γενάρη 2020 πραγματοποιήθηκε όπως έγραψα και πιο πάνω, έκθεση μορφολογίας, αναγνώριση και ειδικός μορφολογικός έλεγχος Π1 για τον ΕΙ! Η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη και το γήπεδο του Ηροδότου κατέκλυσε με πάνω από 40 Ελληνικούς ιχνηλάτες. Τα 2/3 περίπου των ΕΙ συμμετείχαν στην έκθεση και τα υπόλοιπα για αναγνώριση. Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Ανοιχτή Αρσενικών

1ος)ΕΡΜΗΣ ΒΕΚ-134074 Καλογεράκης Μανώλης

2ος)ΤΑΚΗΣ ΒΕΑ 1-13657 Μαλιαράκης Μιχαήλ

3ος)ΡΟΚΥ ΒΕΑ 3-13660 Κοντογιάννης Δημήτρης

4ος)ΠΥΡΡΟΣ ΒΕΑ 3-14058 Αγγελής Ιωάννης

Ανοιχτή θηλυκών

1η)TEAM ILIADIS ELENA BEK-141973 Αγγελής Ιωάννης

2η)TEAM ILIADIS ΑΣΠΑ ΒΕΚ-159959

Περβολαράκης Ιωάννης

3η)ΑΡΤΕΜΙΣ ΒΕΚ-168217 Καλογεράκης Μανώλης

4η)ΛΗΤΩ ΒΕΚ-144382 Καλογεράκης Μανώλης

ΝΕΩΝ ΑΡΣΕΝΙΚΩΝ

1ος)ΑΡΗΣ VON KASOTAKIS ΒΕΚ-175551 Περβολαράκης Ιωάννης

2ος)ΑΡΗΣ ΒΕΚ-168248 Πινακουλάκης Νικόλαος

ΝΕΩΝ ΘΗΛΥΚΩΝ

1η)ΕΛΛΗ ΒΕΑ 1-14054 Κεφαλάκης Μιχάλης

2η)ELLI VON KASOTAKIS BEK-175555 Κασωτάκης Εμμανουήλ

3η)LINNA VON KASOTAKIS Κασωτάκης Εμμανουήλ

4η)ΕΡΑΤΩ ΒΕΚ-175554 Περβολαράκης Ιωάννης

“Νικητής” ΕΙ ημέρας, η TEAM ILIADIS ΕΛΕΝΑ η οποία ήταν και ο μόνος ΕΙ που πήρε Π1 με 1 Άστρο και βαθμολογία 71 Βαθμούς. Πέρασαν από τον ειδικό μορφολογικό έλεγχο 17 ΕΙ και μόλις ένας κατάφερε να πάρει πιστοποιητικό Π1. Και σε αυτόν τον έλεγχο παρουσιάστηκε το φαινόμενο του τετραγωνισμού σε 3 σκυλιά.
Είχαμε 7 ΕΙ με χαμηλό βάρος, πράγμα που σημαίνει ότι στην Κρήτη επιλέγονται πλέον ελαφρά σκυλιά και από το φαινόμενο των πολύ βαριών σωματοδομών περνάμε στους ελαφρούς σκελετούς, αλλά δεν πρέπει να το παρακάνουμε. Και επίσης υπήρχαν σκυλιά μετά την περσινή αλλαγή της μέτρησης των αυτιών (πιο αυστηρή) τα περισσότερα σκυλιά να παρουσιάζουν το πρόβλημα αυτό, που ναι μεν είναι μέσα στα όρια του στάνταρ φυσικά, αλλά όχι στις επιθυμητές μετρήσεις του Π1, δηλαδή στο ιδανικό μήκος του προτύπου.
Για τα δε πέλματα, όλα είχαν το πρόβλημα (άλλα λιγότερο και άλλα περισσότερο) που γνωρίζουμε και θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στα ζευγαρώματα ώστε να ελαττωθούν και να εξαφανιστούν όλα αυτά τα ελαττώματα της φυλής.
Ακόμα και το σκυλί που πήρε Π1 είχε το πρόβλημα αυτό και πέρασε οριακά όπως και σε άλλες μετρήσεις του ελέγχου, μόλις λίγο πιο πάνω από τη βαθμολογία τους “Επαρκής”.
Γι αυτό πρέπει να εκμεταλλευτούν οι κυναγωγοί όλα αυτά που αναδεικνύει και τους κάνει γνωστά, η επαγγελματική αυτή δουλειά που ονομάζεται “ειδικός μορφολογικός έλεγχος Π1”, και με πολύ δουλειά και όχι “φανφάρες¨ στο facebook, να δουλέψουν για τη σωστή βελτίωση της εκτροφής τους και κατ επέκταση της φυλής!

Τελειώνοντας θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συμμετέχοντες και όλους όσους παρευρέθησαν στις εκδηλώσεις του ΟΦΕΙ, τους ανθρώπους του 1ου Κ.Σ. Ηρακλείου και το Δ.Σ., τον ΟΚΛΑ και φυσικά τον κριτή μορφολογίας και εργασίας Γιάννη Φραγγίδη που σημειωτέον με πρόβλημα υγείας και συγκεκριμένα με ενάμιση πόδι, ακολούθησε για άλλη μια φορά τον ΟΦΕΙ και έβγαλε εις πέρας και αυτή την εκδήλωση, χωρίς ενδοιασμούς και χωρίς να ψάχνει να βρει ντε και καλά κάτι αρνητικό! Καλή αντάμωση φίλοι στην επόμενη εκδήλωση του ΟΦΕΙ στην Κρήτη!

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων