Την πίτα τους έκοψαν οι «γουρουνάδες» Πύλης – Φήκης

0

Την δική τους βασιλόπιτα έκοψε χθες βράδυ στις 9:00 στην ταβέρνα-ουζερί «Ο Μάκης» στην Πύλη, η κυνηγετική παρέα των γουρουνάδων Πύλης & Φήκης, γνωστοί και ως «Πυ και Φη», που πέραν της συντομογραφίας, ο όρος αντανακλά και την δεινή κυνηγετική τους δεινότητα, μιας και τα έπαθλα της ομάδας στα κυνηγετικά πεδία, είναι ομολογουμένως αρκετά.

Την πίτα «σταύρωσε» και έκοψε ο μεγαλύτερος ηλικιακά συμμετέχων στην παρέα κυρ Γιώργης Νιζάμης(83 ετών), υπό το βλέμμα όλων, αλλά και του μικρότερου της παρέας Γιάννη Σατρατζέμη. Το φλουρί δε της βασιλόπιτας αντιστοιχούσε σε δύο κουτιά φυσίγγια.

Από την όλη εκδήλωση δεν θα μπορούσε να λείψει βέβαια κι ένα μεγαλόπρεπο εορταστικό τσιμπούσι με το κύριο μενού να περιλαμβάνει… τι άλλο; αγριογούρουνο στιφάδο, σηματοδοτώντας έτσι και την λήξη της κυνηγετικής περιόδου για το εν λόγω θήραμα.

Η εκδήλωση έκρυβε κι ένα ευχάριστο χάπι εντ, καθ’ ότι ταυτίστηκε με την γενέθλια ημέρα έτερου μέλους της παρέας και προέδρου της Τ.Κ. Λιβαδοχωρίου, Γιώργου Πολυγένη στον οποίο συν-κυνηγοί του, ο γιος του Παναγιώτης και η σύζυγος Άννα, του τραγούδησαν το να «Ζήσεις Γιωργάκη και…» εκθέτοντας μπροστά του δύο γεννέθλιες τούρτες μα τα δυο κεράκια να φανερώνουν την ηλικία του Γιώργη, αισίως στα 55! ο Γιώργης, με τον ίδιο όμως να δηλώνει ότι οργανικά & ψυχολογικά, νιώθει μόλις 25!!! και θα αλωνίζει για πολλά χρόνια ακόμη στα αγαπημένα του κυνηγοτόπια, παρέα με τους αγαπημένους του φίλους.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο Προϊστάμενος Θήρας Τρικάλων κ. Ν. Μάνιος, καθώς και οι θηροφύλακες κ.κ. Δ. Μηλιώτης, Μ. Καπέλος και Θ. Τσουτσουρέλης.

https://pylinews.gr/

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων