Κυνηγεσία & Κυνοφιλία τεύχος Φεβρουαρίου

0

Στα περίπτερα όλης της χώρας θα βρίσκεται από το Σάββατο, 1 Φεβρουαρίου το νέο τεύχος «Κυνηγεσία & Κυνοφιλία» με πολλά ενδιαφέροντα θέματα, αλλά και μία μεγάλη κλήρωση που έχει ως έπαθλο ένα αυτοκίνητο Suzuki Ignis, αξίας 12.000 ευρώ!!

ΜΕΓΑΛΗ ΚΛΗΡΩΣΗ
Ένα Suzuki Ignis ψάχνει οδηγό…
Από το τεύχος (Απριλίου) «Κυνηγεσία & Κυνοφιλία», ξεκίνησε η συλλογή κουπονιών με διάρκεια 11 μήνες και το 2020, ένας τυχερός αναγνώστης που θ’ αναδειχθεί μέσω κλήρωσης, θα γίνει κάτοχος ενός πανέμορφου Suzuki Ignis.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
«ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ 2020»
Η μεγάλη γιορτή πλησιάζει
Όλα είναι έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή του κυνηγίου, που θα πραγματοποιηθεί και φέτος στις 10-11-12 Απριλίου στο γνωστό εκθεσιακό κέντρο MEC στην Παιανία.

ΜΠΕΚΑΤΣΑ
Βελουδομάτες τριών ταχυτήτων…
Οι παλαιότεροι λέγανε πως υπάρχουν τριών ειδών μπεκάτσες. Πρώτα οι εύκολες, εκείνες που στα φτερά τους «γράφουν» το όνομά μας, μετά οι προβλέψιμες, που έστω και δύσκολα με κάποιο τρόπο τις βάζουμε στο χέρι και τέλος όσες κουβαλάμε στις αναμνήσεις μας…

ΑΠΟΔΗΜΗΤΙΚΑ ΠΟΥΛΙΑ
Τα φτερωτά του Φλεβάρη
Το κυνήγι μπήκε στην τελική ευθεία. Απομένουν μόνο τέσσερις εβδομάδες για να λήξει μία ακόμα περίοδος και να γίνει ο χρονιάτικος απολογισμός. Η σεζόν για τα ενδημικά θηράματα έχει από μέρες κλείσει, και τώρα το ενδιαφέρον των κυνηγών στρέφεται, αποκλειστικά και μόνο, στα αποδημητικά πουλιά.

ΚΥΝΗΓΙ
Τσιχλοτουφεκιές σε καρτέρια και περπατητά
Οι τσίχλες από τις άκρες του δρόμου κάνουν παρέλαση μπροστά από το τζάμι του αυτοκινήτου, όσο αυτό «παλεύει» με τις τελευταίες λάσπες πριν τις πρώτες λαχίδες με τις ελιές και όσο και αν προσπαθείς να κινηθείς αργά σε πιάνει μία ανυπομονησία. Το μάζεμα της ελιάς που τράβηξε αρκετά αργά φέτος στην νότια Ελλάδα έχει φτάσει στο τέλος του και οι λόγγοι απέκτησαν μετά από αρκετό καιρό και πάλι την ηρεμία τους.

ΛΑΓΟΣ
«Καθρέφτης» ο Δεκέμβριος για τον κόσμο των λαγάδων
Γύρισε το… φύλλο για τους λαγοκυνηγούς, τελευταία, αφού, όπως προκύπτει από τα «μπλοκάκια» με τα στατιστικά τους στοιχεία, κάθε άλλο παρά έπληξαν στις εξορμήσεις τους την περασμένη σεζόν.
Νικητές & ηττημένοι στο στερνό αντάμωμα.

Αυλαία στο μονοπάτι του λαγού
Δύο εβδομάδες απέμεναν ώσπου να κηρυχθεί «ανακωχή» στους λαγότοπους, και στο διάστημα αυτό δυό φορές σχεδιάσαμε συνάντηση με τους αυτιάδες. «Χωρίς τον ξενοδόχο» όμως τα κανονίζαμε, με απρόβλεπτα και γκαντεμιές να έχουν το πάνω χέρι…

ΑΓΡΙΟΧΟΙΡΟΣ
Η αποδυνάμωση των ομάδων και οι κομβικές αλλαγές
Μερικά χρόνια πριν είχα γράψει, ότι τα πράγματα στο κυνήγι του αγριόχοιρου έχουν πάρει μία ανεξέλεγκτη τροπή και πολύ φοβόμουν ότι η κατάσταση θα εξελισσόταν σε μη αναστρέψιμη.
Τότε έγραφα επίσης, ότι πολύ πιθανόν θα ακολουθούσε ένα ντόμινο καταστάσεων και πιθανώς, κομβικών αλλαγών.

Η γουρουνοπαρέα του μήνα
Η παρέα των ακριτών του Βερμίου
Αυτόν το μήνα η «Κυνηγεσία & Κυνοφιλία» μας συστήνει την παρέα του κ. Ευγένιου Φωτιάδη από τον Τετράλοφο Κοζάνης. Η παρέα του Τετράλοφου ξεκίνησε να κυνηγάει στις νότιες πλαγιές του Βερμίου γύρω στο 2010.

Η ομάδα της Benelli
Ένα όμορφο ταξίδι τελείωσε. Η κυνηγετική ομάδα του Παραποτάμου Σερρών που για ένα χρόνο ήταν η επίσημη ομάδα της Benelli, αποχαιρέτησε με τον καλύτερο τρόπο τη χρονιά που μόλις τελείωσε. Τα συναισθήματα ανάμεικτα. Από τη μία πλευρά η λύπη που τελείωσε το κυνήγι και από την άλλη η ανακούφιση. Να ησυχάσουν τα ζώα, να γεννήσουν τα μικρά τους και εμείς να ασχοληθούμε με τα κουτάβια και την εκπαίδευση, ετοιμάζοντας τα σκυλιά της επόμενης κυνηγετικής περιόδου. Ένας κύκλος που έκλεισε και μας χάρισε δυνατές στιγμές και συγκινήσεις και ένας νέος κύκλος που μόλις άρχισε.

ΚΥΝΟΦΙΛΙΑ
Αστάθεια φέρμας και προβληματική συναίνεση
Ένα από τα πολύ συχνά προβλήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι οι κυνόφιλοι-κυνηγοί, είναι η αστάθεια στη φέρμα και η προβληματική συναίνεση των κυνηγετικών τους συντρόφων. Ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα. Παρότι στο πέρασμα των δεκαετιών έχει αλλάξει σημαντικά το προφίλ του μέσου κυνηγετικού σκύλου, αυτό παρουσιάζει μία διαχρονικότητα.

Μπεκατσόσκυλα και μεγάλη έρευνα
Με αφορμή ένα πρόσφατο περιστατικό, το οποίο συνέβη σε ένα αγώνα πρακτικού κυνηγιού σε μπεκάτσα, κατά τον οποίο ο σκύλος νικητής της πρώτης ημέρας, βγήκε εκτός ελέγχου τη δεύτερη ημέρα μετά από απουσία τριών λεπτών, θα ήθελα να επανέλθω στο θέμα της χρήσης σκύλων μεγάλης έρευνας στο κυνήγι της μπεκάτσας.

Η ανάπτυξη της κυνοφιλίας μέσα από το κυνήγι
Περπατώντας με ένα φίλο μου την ώρα που κυνηγούσαμε μπεκάτσες, κουβεντιάζαμε για τον πληθυσμό των θηραμάτων και κατά πόσο αυτοί έχουν μειωθεί. Γυρίζοντας στο σπίτι άρχισα να κάνω κάποιες σκέψεις, σχετικά με το πως μπορούμε να βελτιώσουμε την κατάσταση.

ΟΠΛΑ – ΒΛΗΤΙΚΗ
Beretta Bellmonte ΙΙ Η εξέλιξη ενός θρύλου
Όταν στα τέλη της δεκαετίας του ’60 παρουσιάστηκε το πρώτο Benelli, κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί ότι μετά από μισό και πλέον αιώνα θα εξακολουθούσε να μεσουρανεί.

Αποτελεσματικότητα των σκαγιών
Η πιθανότητα απαγόρευσης των μολυβένιων σκαγιών στο κυνήγι προβληματίζει έντονα τον κυνηγετικό κόσμο.

ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ
Τεχνική ή ένστικτο;
Οι άνθρωποι χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες. Σε αυτούς που κυρίως σκέπτονται και αναλύουν πριν πράξουν και αυτούς που κυρίως αισθάνονται και τολμούν πριν πράξουν. Οι πρώτοι χρησιμοποιούν τη λογική, ενώ οι δεύτεροι το ένστικτο.

Τα μυστικά για τα ψιλά σκάγια
Δεν ανακαλύπτω την Αμερική ούτε γράφω κάτι που θα αλλάξει τον ρου της ιστορίας. Το έγραφε και ο
αείμνηστος Λευτέρης Συνοδινός, που ήταν ο πρώτος διδάξας σε θέματα βλητικής των λειόκαννων
όπλων στην Ελλάδα. Τα ψιλά σκάγια συνδυάζονται άριστα με ανοιχτά τσοκ.

ΔΙΑΦΟΡΑ
Ο «επιστήμονας» λαθροθήρας
Καταρχήν πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι ο λαθροθήρας δεν είναι υποχρεωτικά κυνηγός, ούτε και χρησιμοποιεί πάντα πυροβόλο όπλο. Ενίοτε η λαθροθηρία γίνεται με θηλιές, με δίχτυα, με αγκίστρια και διάφορες περίτεχνες παγίδες.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων