Οι Ιταλοί δεν άφησαν ούτε κοτσύφι. Καταγγελία κοινοταρχών

0

Τη  έντονη διαμαρτυρία τους εκφράζουν με δημόσια επιστολή – καταγγελία οι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων των Κοινοτήτων που βρίσκονται στην περιοχή του Δήμου Ζηρού.

Συγκεκριμένα αναφέρουν:
Τους τελευταίους μήνες γίναμε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς κατάστασης, τόσο εμείς όσο κυρίως οι κάτοικοι της περιοχής μας.

Μία ομάδα 35-40 Ιταλών κυνηγών επιδόθηκε οργανωμένα στον κυριολεκτικά ΑΦΑΝΙΣΜΟ κάθε είδους πουλιού στην περιοχή μας. Κλείνοντας (περικυκλώνοντας) ολόκληρες περιοχές και κατά μήκος του μικρού ποταμού ο οποίος διέρχεται από την περιοχή μας (από το Θεσπρωτικό έως παραπάνω από τον Άσσο ) χρησιμοποιώντας και ΗΧΗΤΙΚΑ μηχανήματα, προχώρησαν σε ανεξέλεγκτη εξόντωση και αφανισμό κάθε είδους πουλιού της περιοχής μας.

Θέλουμε να τονίσουμε ότι υπήρξαν και προστριβές με κατοίκους της περιοχής μας, όταν αυτοί διέρχονταν ανεξέλεγκτα μέσα από καλλιεργούμενα χωράφια. Δεν γνωρίζουμε αν είχαν η όχι νόμιμες άδειες αλλά αυτός ο ΜΑΖΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΗΧΗΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΤΡΟΠΟΣ ΚΥΝΗΓΙΟΥ που έχει σαν αποτέλεσμα τον πλήρη αφανισμό ΟΛΩΝ των ειδών των πουλιών στην περιοχή μας βρίσκει τόσο εμάς όσο και όλους τους κατοίκους της περιοχής μας παντελώς αντίθετους.

Πρόκειται για Οικολογική καταστροφή που έχει συντελεσθεί , που επιπλέον στερεί και το νόμιμο δικαίωμα ντόπιων κυνηγών της περιοχής μας, γιατί αλήθεια σε μία έρημη και νεκρή από πουλιά περιοχή τι να κυνηγήσουν. Τέλος δεν γνωρίζουμε αν έχουν γίνει αυτό το χρονικό διάστημα έλεγχοι και πόσοι ( αν επιτρέπεται το κυνήγι σε κάθε είδους πουλιού και αν ο αριθμός των Θηραμάτων μπορεί να είναι ανεξέλεγκτος). Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι ο Κότσυφας σαν είδος στην περιοχή μας δεν υπάρχει πλέον.

Ενημερώνουμε κάθε επίσημο φορέα και αρχή του τόπου Δήμου Ζηρού και Δημοτικό Συμβούλιο, ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ, Εισαγγελέα Νομού Πρέβεζας και παρακαλούμε απευθυνόμενοι και στην ευαισθησία σας, να πράξετε τα δέοντα.

Χρήστος Αθανασόπουλος Πρόεδρος Τ.Σ Γαλατά-Ζερβού
Δρόσος Θεόδωρος Πρόεδρος Τ.Σ. Νικολιτσίου 
Βάσσης Δημήτριος Πρόεδρος Τ.Σ Ριζοβουνίου
Γεωργαλή Ερμίνα Πρόεδρος Τ.Σ Θεσπρωτικού 
Κατσάνος Κων/νος Πρόεδρος Τ.Σ Άσσου 
Καραβίδας Κων/νος Πρόεδρος Τ.Σ. Πολυστάφυλλου 
Μπόμπορης Σωτήρης Πρόεδρος Τ.Σ Κρανιάς
Γιώτης Ιωάννης Πρόεδρος Τ.Σ. Μελιανά
Χρήστου Βασίλειος Πρόεδρος Τ.Σ. Παπαδατών

 

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων