Συνεχίζεται η συζήτηση για τον Περί Κυνηγίου Νόμο

0

Σήμερα Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου, αντιπροσωπεία του κινήματος Κυπρίων Κυνηγών παρευρέθηκε στην συνεδρίαση της επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής για την συζήτηση του τροποποιητικού νόμου Περί Κυνηγίου.

Παρά το γεγονός ότι το κίνημα ήταν δέκτης μιας “άνισης” αντιμετώπισης από τον πρόεδρο της επιτροπής, εντούτοις με χαρά διαπιστώσαμε ότι όλες μας οι ανησυχίες εκφράστηκαν δια στόματος βουλευτών, οι οποίοι μελέτησαν τις επιστολές που τους είχαμε στείλει τις προηγούμενες μέρες. Όσον αφορά την άνιση αντιμετώπιση που είχαμε, αρκεί να αναφέρουμε ότι ο Πρόεδρος του Κινήματος για τα Ζώα, έκανε τουλάχιστο επτά φορές παρέμβαση είτε για το νομοσχέδιο, είτε για άσχετα θέματα. Εμείς ζητήσαμε δύο φορές τον λόγο και δεχθήκαμε παρατήρηση από τον πρόεδρο της επιτροπής. Αυτό καταδεικνύει και την ανισότητα ως αναφορά την σωστή αντιμετώπιση των κυνηγών μέσα στην Βουλή έναντι των αντι – κυνηγετικών κινημάτων. Ευτυχώς όμως η παρέμβαση αρκετών βουλευτών οι οποίοι είχαν ενημερωθεί τόσο από το Κίνημα όσο και από την Κυνηγετική Ομοσπονδία Κύπρου βοήθησαν ώστε να εισακουστούν οι θέσεις μας.

Στο πέρας της συνεδρίασης το Κίνημα μας παρέδωσε επιστολές προς όλα τα κόμματα , την Επίτροπο περιβάλλοντος και τον πρόεδρο της επιτροπής αναφορικά με την παύση του Ουλαμού Πάταξης Λαθροθηρίας, καλώντας τους να πάρουν μέτρα για επαναδραστηριοποίηση του.

Επίσης μετά το πέρας της συνεδρίας, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με τον Προϊστάμενο της υπηρεσίας θήρας και να του μεταφέρουμε αρκετές από τις ανησυχίες μας αλλά και τις εισηγήσεις μας για το νομοσχέδιο.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων