Χιλιάδες παράνομα φυσίγγια σε μίνι μάρκετ στο Μεσολόγγι

0

Οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο κατάστημα που διατηρεί ένας Έλληνας και κατέσχεσαν 184 κουτιά που περιείχαν συνολικά 4.405 φυσίγγια
Ως νέα πτυχή του… σίριαλ με την ασυνήθιστη υπόθεση λαθρεμπορίας παράνομων κυνηγετικών φυσιγγίων που είχε αποκαλυφθεί στις αρχές του μήνα στην Πρέβεζα, θεωρούν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας τον εντοπισμό μιας ακόμη μεγάλης ποσότητας σε μίνι μάρκετ του Μεσολογγίου.

Οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο κατάστημα που διατηρεί ένας Έλληνας και κατέσχεσαν 184 κουτιά που περιείχαν συνολικά 4.405 φυσίγγια, τα οποία διέθετε προς πώληση αλλά δεν έφεραν τον αναγνωριστικό αριθμό της παρτίδας τους (LOT). Ο καταστηματάρχης συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων, με την οποία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.

Η υπόθεση είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις στις 3 Φεβρουαρίου, όταν οι αστυνομικοί είχαν κάνει παράλληλες έρευνες σε δύο επαγγελματικούς χώρους ιδιοκτησίας ενός Έλληνα επιχειρηματία σε περιοχή της Πρέβεζας, όπου βρήκαν τεράστιες ποσότητες πυρομαχικών! Τότε, κατασχέθηκαν συνολικά 299 σφραγισμένα κιβώτια τα οποία περιείχαν 149.500 κυνηγετικά φυσίγγια διαφόρων ειδών γομώσεων, χωρίς τον αναγνωριστικό αριθμό εργοστασιακής παραγωγής με αποτέλεσμα να μην είναι καταγεγραμμένες οι εργοστασιακές συνθήκες και η ημερομηνία.

Δυο ημέρες αργότερα, είχε συλληφθεί ένας ακόμη επιχειρηματίας μετά από έρευνα στον επαγγελματικό χώρο του στην Πρέβεζα, όπου βρέθηκαν 39 κουτιά που περιείχαν συνολικά 975 κυνηγητικά φυσίγγια. Οι δυο υποθέσεις κατέληξαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας που άσκησε διώξεις και δεν αποκλείεται οι δικογραφίες να συσχετιστούν με αυτή του Μεσολογγίου, σε μια προσπάθεια να εντοπιστεί η «πηγή» των παράνομων φυσιγγίων.

Μάνος Τσαγκαράκης
https://www.protothema.gr/

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων