Η θέση του ΚΣ Μεσολογγίου για την εγκατάλειψη σκύλων

0

www.aixmi-news.gr/

Mε μεγάλη έκπληξη στο υπ ‘αριθμον 3265 φύλλο της εφημερίδας σας που δημοσιεύτηκε στις 30 Ιανουαρίου 2020 και συγκεκριμένα στη σελίδα 10 διαβάσαμε ένα άρθρο πηχυαίο τίτλο το οποίο εμφανώς στοχοποιεί μια κοινωνική ομάδα, αυτή δηλαδή των Ελλήνων κυνηγών.

Στο άρθρο το οποίο υπογράφεται από την κ. Βήττα Βασιλική χρησιμοποιείται εμφανώς αυτός ο τίτλος αφενός μεν για να παραπλανηθούν οι αναγνώστες αφετέρου δε για να υποβαθμιστούν οι χρόνιες παραλείψεις από μέρους όλων των δημοτικών παρατάξεων που έχουν χειριστεί το θέμα μέχρι σήμερα. Ως νόμιμα εκλεγμένοι εκπρόσωποι του Κυνηγετικού συλλόγου Μεσολογγίου αλλά εν γένει και της ευρύτερης περιοχής θεωρούμε εντελώς υποκριτικό αλλά και άκρως παραπλανητικό το παρακάτω γεγονός. Σε ένα άρθρο περίπου 400-500 λέξεων που θίγει ένα τόσο ευαίσθητο θέμα να αφιερώνονται περίπου 15 λέξεις από τις οποίες προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι οι κυνηγοί που δεν ικανοποιούνται από την απόδοση των σκύλων τους να τα εγκαταλείπουν στην ύπαιθρο ως αδέσποτα. Αυτό μάλιστα το αυθαίρετο συμπέρασμα να χρησιμοποιείται στη συνέχεια και ως τίτλος στο εν λόγω άρθρο προκαλώντας εμφανώς αρνητικά ή κακόβουλα σχόλια για όποιον δεν γνωρίζει την πραγματικότητα. Αλήθεια θα ήταν πολύ χρήσιμο να μας εξηγήσει η εν λόγω αρθρογράφος από ποιών τα λεγόμενα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου έβγαλε το συμπέρασμα ούτως ώστε να το χρησιμοποιήσει κιόλας ως τίτλο άρθρου στην κατά τα λοιπά έγκριτη εφημερίδα σας. Οι Έλληνες κυνηγοί έχουν αποδείξει έμπρακτα μέσα από τις δράσεις τους εδώ και πάρα πολλά χρόνια τα φιλοζωικά τους αισθήματα.

Τυχόν μεμονωμένα περιστατικά δεν είναι δυνατόν σε καμία περίπτωση να στοχοποιούν μια ολόκληρη κοινωνική ομάδα η οποία πανελλαδικά απαριθμεί σχεδόν 200.000 μέλη. Οι Έλληνες κυνηγοί ήταν αυτοί που πρώτοι από όλους εφάρμοσαν άμεσα τις διατάξεις του Ν. 4039/2012 κάνοντας πράξη τη στοιχειώδη πράξη της ηλεκτρονικής ταυτοποίησης, αφού προχώρησαν μέσω των κυνηγετικών συλλόγων σε ειδικές εμπορικές συμφωνίες με κτηνιάτρους που τοποθέτησαν μικροτσίπ σχεδόν σε όλα τα κυνηγετικά σκυλιά. Εδώ και πάρα πολλά χρόνια στον Κυνολογικό Όμιλος Ελλάδος δεν μπορεί να υπάρξει εγγραφή γέννας χωρίς την τοποθέτηση μικροτσίπ ηλεκτρονικής ταυτοποίησης στα προς εγγραφή κουτάβια κάτι που σημαίνει ότι τα κυνηγετικά σκυλιά στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι ηλεκτρονικά ταυτοποιημένα.

Άραγε τα γνωρίζουν όλα αυτά όσοι ανεύθυνα διασπείρουν φήμες περί ανευθυνότητας από μέρους των κυνηγών; Μια πρόχειρη έρευνα στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook όπου διατηρούν προφίλ οι Εθελοντές Φιλόζωοι Μεσολογγίου με τίτλο “ΕΛΠΙΔΑ” υπάρχουν περίπου αναρτημένες χίλιες φωτογραφίες αδέσποτων σκύλων καταδεικνύει του λόγου το αληθές. Ανάμεσα σε αυτές οι φωτογραφίες που παραπέμπουν σε σκύλους που ανήκουν στις κυνηγετικές φυλές είναι περίπου όσες τα δάχτυλα ενός χεριού. Αν αυτό το στοιχείο για το ρεπορτάζ της εφημερίδας σας αποτελεί κριτήριο θα σας παρακαλούσαμε να επανορθώσετε άμεσα. Και επειδή αναφερόμαστε σε φιλοζωικές οργανώσεις είναι αναγκαίο να πούμε ότι είναι καιρός η Δημοτική Αρχή να σταματήσει να βγάζει την ουρά της απ’ έξω και να αποδίδει την κωλυσιεργία της στην άρνηση συνεννόησης από μέρους των φιλοζωικών σωματείων. Είναι επιβεβλημένο να πούμε ότι στις πλείστες των περιπτώσεων οι φιλοζωικές που δραστηριοποιούνται στην περιοχή τις περισσότερες φορές αναπληρώνουν τα κενά των δημοτικών αρχών. Αρκεί να φανταστεί κανείς τι κατάσταση θα επικρατούσε αν δεν υπήρχε το μεράκι και η αγάπη των ανθρώπων των φιλοζωικών σωματείων από τα προβλήματα που πηγάζουν από την κραυγαλέα απουσία του Δήμου από όλο το πρόβλημα.

Σε αυτό το σημείο καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να επανεξετάσουν τη στάση τους απέναντι στο τεράστιο πρόβλημα των αδέσποτων ζώων και να αναλάβουν τις ευθύνες τους που απορρέουν από το Ν. 4039/2012. Η παράβαση καθήκοντος δημόσιας αρχής δεν στοιχειοθετείται μόνο από πράξεις αλλά εξίσου το ίδιο και από παραλείψεις, οπότε θα ήταν πολύ ωφέλιμο όσοι εμπλέκονται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο με το τεράστιο πρόβλημα των αδέσποτων να επανεξετάσουν ταχέως τη στάση τους και να μην επιρρίπτουν ατεκμηρίωτα τις ευθύνες σε μια κοινωνική ομάδα που εμπράκτως έχει αποδείξει ότι σέβεται και αγαπά τα ζώα. Δια της παρούσης επιστολής σας παρακαλούμε θερμά για τη δημοσίευσή της και σας δηλώνουμε ότι επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας.

Κυνηγετικός Σύλλογος Μεσολογγίου

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων