Χόρεψαν κι έκοψαν πίτα οι Αγιώτες κυνηγοί

0

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αγιάς και Περιχώρων κατά τη διάρκεια χοροεσπερίδας που πραγματοποίησε στο «Κτήμα Νεφέλη» στην Αγιά, παρουσία πλήθους μελών και φίλων του.

Ευχές για καλή νέα χρονιά έδωσε στον σύντομο χαιρετισμό του ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού, Ισότητας και Νεολαίας του Δήμου Αγιάς Πέτρος Μπαρμπέρης, όπως κι ο πρόεδρος του συλλόγου Νίκος Τσιαγκάλης στην ομιλία του, ο οποίος ευχήθηκε σε όλους τους κυνηγούς υγεία, δύναμη και μοναδικές, μα προπάντων ασφαλείς, κυνηγετικές εξορμήσεις.

Ο κ. Τσιαγκάλης, επίσης, αναφέρθηκε στις εθελοντικές δράσεις του Κυνηγετικού Συλλόγου καθ’ όλη τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς. Υπενθύμισε τη συμμετοχή με περίπτερο στην έκθεση της Γιορτής Μήλου και τη συνεργασία με μαθητές του Τμήματος Μαγειρικής Τέχνης του ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ και τον σεφ Βασίλη Παναγούλη. Έκανε λόγο για την ένταξη στο Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αγιάς και για τις μελέτες απελευθέρωσης ορεινής πέρδικας και λαγού που εκπονήθηκαν σε συνεργασία με τη Ζ’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας και την επιστημονική συνεργάτιδα Στεργιοπούλου Γεωργία τονίζοντας πως «Η μελέτη της ορεινής πέρδικας έχει εγκριθεί και πενήντα πτηνά θα απελευθερωθούν το επόμενο διάστημα στο όρος “Ξέρα” εμπλουτίζοντας έτσι την πανίδα της περιοχής σε ένα βουνό όπου το είδος αυτό είχε εξαφανιστεί στο πέρασμα των χρόνων».

Ο κ. Τσιαγκάλης συνεχάρη δύο μέλη του συλλόγου, τους Θάνο Ριζάκη και Δημήτρη Παρλάντζα, για κιόσκι που κατασκευάστηκε σε περίοπτη θέση, όπου εξυπηρετεί κυνηγούς, περιπατητές και ταξιδιώτες στον παλιό δρόμο Αγιάς – Αγιοκάμπου, στη θέση «Σουβλερή», με θέα τον Κίσσαβο και τις πλαγιές του Μαυροβουνίου. Ακόμη, μίλησε για την προσπάθεια να βρεθεί έκταση για την κατασκευή σκοπευτηρίου πήλινου στόχου σε συνεργασία με το Δήμο Αγιάς και τον πρόεδρο της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδας. «Αφορμή γι’ αυτό» είπε «στάθηκε η σκοπευτική μηχανή, η οποία αγοράστηκε επί προεδρίας Καρανίκα Δημήτρη κι ένα όνειρο πολλών ετών αρχίζει πλέον να γίνεται πραγματικότητα».

Κλείνοντας, ευχαρίστησε τους χορηγούς, τα αρτοποιεία των κ. Σχοινά, Φλούδα και Φουκαλά, για τις πίτες που προσέφεραν δωρεάν, τον κοσμήτορα του συλλόγου, Γιάννη Γεωργοβίτσα, για την αμέριστη προσφορά του στον σύλλογο και τους δύο πρώην προέδρους του Κυνηγετικού Συλλόγου Λάρισας, Σωκράτη Μαραγκό και Γεώργιο Καμπίσιο, για τη στήριξή τους καλώντας ταυτόχρονα όλους τους πρώην προέδρους των συλλόγων να βρίσκονται κοντά στους συλλόγους και να τους στηρίζουν όσα χρόνια και αν περάσουν.

Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν ο Ευάγγελος Μπαλατσός, πρόεδρος της Ζ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας και Νήσων Σποράδων, για την προσφορά και την αμέριστη βοήθειά του στον σύλλογο, κι ο Θεόδωρος Ρήγας ως ο παλαιότερος κυνηγός – μέλος του συλλόγου.

Στη χοροεσπερίδα παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγιάς Ιωάννης Αργυρούλης, ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Ηρακλείδης» Χρήστος Σκαρκάλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αστέριος Τσιώνης, Βασίλειος Σμυρλής και Σοφία Σοφολόγη – Μπαλταγιάννη, οι πρόεδροι των Κοινοτήτων Αγιάς, Ανατολής, Μελιβοίας και Σωτηρίτσας Γεώργιος Κούκας, Αχιλλέας Καραφέριας, Βασίλειος Τσιντζιράκος και Βασίλειος Λέτσιος αντίστοιχα, ο πρόεδρος της δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης «Καλυψώ» Βασίλειος Βαλάρης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Αγιάς Κωνσταντίνος Γαρόφλος, η επιστημονική συνεργάτιδα της Ζ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας και Νήσων Σποράδων δασολόγος Στεργιοπούλου Γεωργία κι ο ταμίας Παναγιώτης Σαφαρίκας, ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Λάρισας Χρήστος Μανώλης, ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Δεσκάτης Ευάγγελος Τσιώρας, οι πρώην πρόεδροι του Κυνηγετικού Συλλόγου Λάρισας Σωκράτης Μαραγκός και Γεώργιος Καμπίσιος, ο πρόεδρος του Κυνοφιλικού Συλλόγου Λάρισας Νικόλαος Κουτούλας, ο πρώην πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αγιάς Στέλιος Κατσίκας, ο Γεώργιος Κεραμέας, εκπρόσωπος του Δασαρχείου Αγιάς, και οι Ιουλία Μέντζιου και Ελένη Μπουζάνα, εκπρόσωποι του Δασαρχείου Λάρισας. Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο ιερέας πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Σαμαράς.

https://www.eleftheria.gr/
Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων