Τέλος κυνηγετικής περιόδου | Μήνυμα από Κίνημα Ενωμένων Κύπριων Κυνηγών

0

Η τελευταία μέρα του χειμώνα σήμανε και το τέλος της κυνηγετικής σεζόν. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα σταματήσουν τις προσπάθειες για βελτίωση των κυνηγετικών δρωμένων. Ούτε θα σταματήσουν να αγωνίζονται για την προστασία του κυνηγού από αντι – κυνηγετικά σύνολα τα οποία επιθυμούν διακαώς την παύση της οποιασδήποτε κυνηγετικής δραστηριότητας.

Το Κίνημα μετά από συνάντηση με τον Αρχηγό της Αστυνομίας έχει λάβει την υπόσχεση ότι εχέμυθα, η Αστυνομία θα αντιμετωπίσει την οποιαδήποτε σοβαρή πληροφορία για δράση λαθροθηρών. Το Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών έχει ανοίξει ένα άμεσο κανάλι επικοινωνίας με την ΜΜΑΔ για παροχή πληροφοριών.

Πέραν όμως από αυτό το ζήτημα, το Κίνημα μας συμμετέχει ενεργά και προσπαθεί να ενημερώνει όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα για τις θέσεις ως κυνηγοί στις εισηγήσεις του Ταμείου Θήρας για τροποποίηση του Περί Κυνηγίου Νόμου. Αν και αρκετές εισηγήσεις γίνονται για μελλοντική βελτίωση του κυνηγίου, εντούτοις παραχωρείτε μεγάλη εξουσία στην υπηρεσία θήρας την οποία αμφιβάλουμε εάν κάποια από τα μέλη της μπορούν να την χειριστούν σωστά. Γίνονται δέκτες παραπόνων από νομοταγής κυνηγούς και πολίτες για άδικες καταγγελίες και για εκδικητικές συμπεριφορές θηροφυλάκων. Μάλιστα ο ίδιος ο Προϊστάμενος της υπηρεσίας θήρας ζητά όπως δημιουργηθεί σχολή θηροφυλάκων για να μπορέσει να έχει κατάλληλο προσωπικό. Κάτω από αυτές τις συνθήκες ως κίνημα εμμένουν στην άποψη ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί η προστασία του νόμιμου κυνηγού πριν προχωρήσει το κράτος στην δημιουργία τέτοιου νόμου.

Παράλληλα εκφράζουν την αγανάκτηση τους για τις τροποποιήσεις της πολεοδομικής νομοθεσίας υπέρ των μεγάλων τουριστικών επενδύσεων τις οποίες εισηγήθηκε με δημοσίευμα του το Υφυπουργείο Τουρισμού . Με λίγα λόγια εισηγούνται να θυσιάσουν τεράστιες εκτάσεις περιβάλλοντος και κρατικού δάσους για την ανάπτυξη ξενοδοχειακών μονάδων και γηπέδων γκολφ. Όχι κύριοι. Θα τους βρείτε απέναντι σας. Φτάνει πια στην καταστροφή της Κυπριακής υπαίθρου στον βωμό του χρήματος

Καλούν όλα τα αρμόδια μέρη, όλες τις πολιτικές δυνάμεις αλλά και την Κυπριακή Ομοσπονδία Κυνηγίου να μελετήσουν πολύ σωστά και διεξοδικά τα πιο πάνω θέματα θέμα πριν καταλήξουν σε κάτι το οποίο θα αφήνει εκτεθειμένους τους νόμιμους κυνηγούς και θα καταστρέφει το Κυπριακό Περιβάλλον.

Επίσης τους καλούν να μελετήσουν την πρόταση τους για να ακολουθήσουν το Ελλαδικό σύστημα κυνηγίου και όλα τα τέλη από τις άδειες κυνηγίου να πηγαίνουν προς τους κυνηγετικούς συλλόγους και την Ομοσπονδία για βελτιωτικά έργα του περιβάλλοντος , ανάπλαση της φύσης αλλά και δράσεις που καλλιεργούν κυνηγετική παιδεία και σωστή εκπαίδευση των κυνηγών.

https://www.taxidromos24.com/

 

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων