Κυνηγεσία & Κυνοφιλία Μαρτίου

0

Στα περίπτερα όλης της χώρας βρίσκεται από τη Τετάρτη, 4 Μαρτίου το νέο τεύχος «Κυνηγεσία & Κυνοφιλία» με πολλά ενδιαφέροντα θέματα, αλλά και μία μεγάλη κλήρωση που έχει ως έπαθλο ένα αυτοκίνητο Suzuki Ignis, αξίας 12.000 ευρώ!!

ΜΕΓΑΛΗ ΚΛΗΡΩΣΗ
Ένα Suzuki Ignis ψάχνει οδηγό…
Από το τεύχος (Απριλίου) «Κυνηγεσία & Κυνοφιλία», ξεκίνησε η συλλογή κουπονιών με διάρκεια 11 μήνες και το 2020, ένας τυχερός αναγνώστης που θ’ αναδειχθεί μέσω κλήρωσης, θα γίνει κάτοχος ενός πανέμορφου Suzuki Ignis. Στο τεύχος αυτό θα βρείτε το κουπόνι μπαλαντέρ.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Χρονιά με αρνητικό πρόσημο
Η κυνηγετική περίοδος που μόλις αποχαιρετήσαμε άφησε στους κυνηγετικούς κύκλους μία πικρή γεύση.

Οι κυνηγοί στην πρώτη γραμμή για την πανώλη των χοίρων
Στις… πλάτες των κυνηγών έχει πέσει το βάρος για την αντιμετώπιση του «εφιάλτη» της Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων, που ενέσκηψε και στη χώρα μας, με την επιβεβαίωση του πρώτου κρούσματος που εμφανίστηκε, τον περασμένο Φεβρουάριο, στις Σέρρες.

ΚΥΝΟΦΙΛΙΑ
Αγώνες, μία παρεξηγημένη δραστηριότητα
Είναι σχεδόν ακατανόητο το γεγονός, ότι μετά από σχεδόν τριάντα χρόνια οργανωμένης αγωνιστικής κυνοφιλίας στη χώρα μας, εξακολουθεί μία μεγάλη μερίδα κυνηγών – κυνόφιλων να αδυνατεί να κατανοήσει τη δομή, τη φιλοσοφία και στο τέλος την ωφελιμότητά τους. Το εντυπωσιακότερο όμως όλων είναι, ότι τη σύγχυση αυτή την πριμοδοτούν αρκετοί γνωστοί και πολύ προβεβλημένοι κυνόφιλοι.

ΟΚΑΔΕ
Οι αγώνες του 2020
Με ένα πλούσιο αγωνιστικό πρόγραμμα ξεκίνησε και αυτήν τη χρονιά τις δραστηριότητές του ο Όμιλος Κυνοφίλων Αγγλικών Δεικτών Ελλάδος, στα τερέν της προαιώνιας Ελληνικής γης των πανέμορφων κάμπων της Μακεδονίας μας.

ΜΠΕΚΑΤΣΑ
Απολογισμός 2019-2020
Γράφοντας κάθε τελείωμα της κυνηγετικής περιόδου αυτό το άρθρο του απολογισμού, ένα συναίσθημα μελαγχολίας και νοσταλγίας με κυριεύει. Και δεν είναι τόσο το κυνήγι αυτό που θα μου λείψει, όσο η επαφή με τη φύση, το δάσος και φυσικά με την μπεκάτσα. Βλέπεις δεν είμαι και από τους τυχερούς που ζουν εκτός Αθηνών και έχουν τη δυνατότητα, πολλές φορές, και μέχρι τον Απρίλιο, να βγαίνουν στο δάσος και να βρίσκουν μπεκάτσες.

ΛΑΓΟΣ
Πήγε καλά με τους «αυτιάδες»…
Τούτη τη φορά δεν χρειάστηκε να πάρω τη γνώμη κι άλλων λαγοκυνηγών, προκειμένου να σχηματίσω περισσότερο ξεκάθαρη εικόνα. Είναι από τις ελάχιστες χρονιές, από όσες θυμάμαι, που άπαντες συμφωνούν πως «πάνε καλά οι αυτιάδες»…

ΤΣΙΧΛΑ
Η αποτίμηση μιας περίεργης χρονιάς
Ο Μάρτης είναι ο μήνας του απολογισμού και των εκτιμήσεων για την τσίχλα. Είναι όμως εξαιρετικά δύσκολο να γίνει η αποτίμηση για τη σεζόν που μόλις έκλεισε, όταν στην 5μηνη διάρκεια του κυνηγίου της, η μία ανατροπή διαδεχόταν την άλλη.

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Το ρεζουμέ της περιόδου
Λένε πως όταν κάτι τελειώνει, όσες μίζερες στιγμές και αν σου χάρισε, πάντα μένουν οι όμορφες αναμνήσεις και λίγη γνώση, εμπειρίες που έχουν κάτι να σε διδάξουν, και νομίζω πως έτσι ακριβώς νιώθω αυτή την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, στην… εκπνοή του Φλεβάρη.

ΑΓΡΙΟΧΟΙΡΟΣ
Οι μάχες της επιβίωσης
Τα τουφέκια έχουν να ακουστούν πάνω από δύο μήνες και στο ανήλιαγο ρουμάνι επικρατεί η συνήθης ηρεμία της Μαρτιάτικης νύχτας. Τα πουλιά με το που χάθηκε ο αδύναμος ήλιος της συννεφιασμένης μέρας ήταν «ζαρωμένα» από το κρύο στις φωλιές τους, και τα ζούδια του δάσους να κινούνται άλλα για βοσκή άλλα για κυνήγι. Από το πιο μικρό ποντικάκι μέχρι την αλεπού και το λύκο, από τα σκιουράκια και τους λαγούς με τα ζαρκάδια, μέχρι τον αδιαμφισβήτητο βασιλιά του κλειστού τον κάπρο της λαγκαδιάς. Ίσα με εκατονδέκα κιλά κρέας τον λογάριαζαν, όσοι τον είδαν πάνω στη μάχη του κυνηγίου.

Η γουρουνοπαρέα του μήνα
Στον Ξηροπόταμο Δράμας
Αυτόν το μήνα η Κυνηγεσία & Κυνοφιλία μας συστήνει την παρέα του κ. Κώστα Κούνιου από τον Ξηροπόταμο Δράμας. Το χωριό που απέχει 7χλμ. από την πόλη της Δράμας, είναι χτισμένο σε υψόμετρο 250 μέτρων στις νότιες παρυφές του Φαλακρού όρους.

ΟΠΛΑ – ΒΛΗΤΙΚΗ
Chapuis Orion C35 Υψηλή ποιότητα και Γαλλική φινέτσα
Στο τεύχος αυτό αποφασίσαμε να παρουσιάσουμε το κλασικό μοντέλο Orion C35, το οποίο θεωρούμε ότι είναι το πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα της ποιότητας Chapuis και απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό, καθώς η τιμή του δεν ξεπερνά τα όρια που θέτουν αρκετοί Έλληνες κυνηγοί.

Η απόδοση της κάννης
Πολύς λόγος γίνεται τα τελευταία χρόνια για την απόδοση των καννών και αυτό προβληματίζει τους κυνηγούς.

Αγορά μεταχειρισμένου όπλου
Τα μεταχειρισμένα όπλα ανέκαθεν αποτελούσαν ενδιαφέρουσα αγορά, με τη βασική προϋπόθεση ότι εκείνοι που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν πρέπει να έχουν και τις ανάλογες γνώσεις.

ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ
Όραση, αυτός ο άγνωστος
Ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται το περιβάλλον του και αλληλεπιδρά με αυτό χρησιμοποιώντας πέντε αισθήσεις. Από αυτές, η μόνη που μας συνδέει με το στόχο μας ως κυνηγοί ή σκοπευτές είναι η όραση και αξίζει λίγη περαιτέρω διερεύνηση και εμβάθυνση, σε μία προσπάθεια να κατανοήσουμε καλύτερα τον μηχανισμό της και να βελτιώσουμε τις σκοπευτικές μας επιδόσεις.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων