Μαθητές Δημοτικού και κυνηγοί φύτεψαν 600 δέντρα!

0

Μία πολύ επιτυχημένη δράση εθελοντικής αναδάσωσης διοργάνωσε προ ολίγων ημερών το 10ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής στην περιοχή της Ν. Πέτρας Ροδόπης, μαζί με την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας-Θράκης (ΚΟΜΑΘ) και τον Κυνηγετικό Σύλλογο Κομοτηνής.

Στη δράση, που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έλαβαν μέρος οι μαθητές της Στ’ Τάξης και ενός τμήματος της Ε’ Τάξης του σχολείου, που μαζί με τους συνοδούς δασκάλους αλλά και δασοτεχνικούς της ΚΟΜΑΘ, χωρίστηκαν σε ομάδες και φύτευσαν περίπου 600 ρίζες από διάφορα δασοπονικά είδη (κωνοφόρα δέντρα, αρωματικά φυτά, καρποφόρους θάμνους και δέντρα).

Σκοπός της δράσης ήταν η συμβολή στην αποκατάσταση του πληγέντος από τη χαλαζόπτωση του καλοκαιριού του 2019 δασικού οικοσυστήματος του Ισμάρου, αλλά και η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μαθητών του σχολείου. «Και οι δύο στόχοι στέφθηκαν από ιδιαίτερη επιτυχία, αφού αφενός η δενδροφύτευση κάλυψε μία μεγάλη έκταση 3 εκταρίων (πράγμα που θα συμβάλει στην οικολογική και αισθητική αναβάθμιση της περιοχής), ενώ και τα παιδιά μας αφετέρου συμμετείχαν στη δράση με ιδιαίτερη διάθεση και μεγάλο ενθουσιασμό, αποκομίζοντας πολύτιμες εμπειρίες ενεργής γνωριμίας με το άγριο φυσικό περιβάλλον του τόπου μας», ανέφερε σε μήνυμά του το σχολείο.

https://www.xronos.gr

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων