Με αγώνες σκοποβολής γιόρτασε o ΚΣ Τρίπολης τους Άγιους Θεόδωρους

0

Στον ιστορικό λόφο του Αγιοθόδωρα, που αποκαλείται και «το μπαλκόνι» της Τρίπολης, γιόρτασε με λαμπρότητα το ομώνυμο εξωκλήσι που είναι χτισμένο εκεί ακριβώς που ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης πριν την Άλωση της Τριπολιτσάς έχτισε μια μικρή εκκλησία τους Αγίους Θεοδώρους.

Την Κυριακή το πρωί, μετά την Θεία Λειτουργία, τελέστηκε μνημόσυνο για τον μεγάλο απελευθερωτή του γένους Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.
Στην συνέχεια πραγματοποιηθήκαν όπως κάθε χρόνο, αγώνες σκοποβολής με την συμμετοχή κυνηγών. Την ευθύνη διεξαγωγής των αγώνων είχε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Τρίπολης και ο Σκοπευτικός Όμιλος Τρίπολης.

Όπως αναφέρει η παράδοση, οι σκοπευτικοί αγώνες έχουν τις ρίζες τους στα χρόνια της Απελευθέρωσης της Τριπολιτσιάς, όπου ο Κολοκοτρώνης και τα παλικάρια του στον ιστορικό λόφο πραγματοποιούσαν σκοπευτικούς αγώνες για να εξασκούνται στο σημάδι και να είναι ετοιμοπόλεμοι.

Δίπλα στο εξωκλήσι βρίσκεται ριζιμιός βράχος ο οποίος έχει την μορφή πολυθρόνας. Η παράδοση αναφέρει ότι σε αυτό το βράχο καθόταν ο Κολοκοτρώνης, αγνάντευε την Τριπολιτσά και κατάστρωνε τα σχέδια του για την απελευθέρωση της. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί προσκυνητές, από τα παλιά χρόνια μέχρι και σήμερα, προσέρχονται πεζοί ακολουθώντας το μονοπάτι που ξεκινά από το 11ο Σύνταγμα Πεζικού και φτάνει στο εξωκλήσι.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων