Αγριοκούνελο με σκόρδο

0

Αυτή η συνταγή εκτός από αγριοκούνελο και λαγό μπορεί να γίνει και με φασιανό ή πέρδικες Η επιτυχία της συνταγής και η ιδιαιτερότητα της νοστιμιάς της βασίζονται σε δυο υλικά το σκόρδο και το ξύδι. Αναζητήστε ευωδιαστό σπιτικό ξύδι και ντόπιο σκόρδο με μεγάλες σκελίδες. Ιδανικά είναι τα σκόρδα της Τρίπολης

Συστατικά

1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες
1/3 της κούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο άσπρο κρεμμύδι, κομμένο σε μεγάλα φετάκια
1 κεφάλι σκόρδο μεγάλο, σκελίδες ολόκληρες ξεφλουδισμένες
Αλάτι
1/3 φλιτζάνι καλό ξύδι
1 φύλλο δάφνης
Μαύρο πιπέρι
1 κούπα μπιζέλια

Οδηγίες
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα τηγάνι και τηγανίζουμε τα κομμάτια του κουνελιού καλά, βάζοντας το αλάτι που θέλουμε.  Όταν έχει πάρει χρυσοκαφέ χρώμα τα αφαιρούμε και τα κρατούμε ζεστά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι στο λάδι και το μαγειρεύουμε περίπου 8 με 10 λεπτά προσέχοντας μην καεί μαι πικρίσει Προσθέτουμε  τις σκελίδες σκόρδο και μαγειρεύουμε για ένα – δύο λεπτά.
Βάζουμε το  κουνέλι πάλι στην κατσαρόλα, πασπαλίζουμε λίγο αλάτι πάνω  και προσθέτουμε το ξύδι και το φύλλο δάφνης.

Ρίχνουμε ζεστό νερό να σκεπάσει μέχρι τη μέση το κρέας, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε αργά για περίπου 2 ώρες.
Όταν το κουνέλι είναι τρυφερό, προσθέτουμε μαύρο πιπέρι και προσθέτουμε τα μπιζέλια. Σερβίρουμε με αρκετο φρέσκο ψωμί.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων