«Κυνηγεσία & Κυνοφιλία» Απριλίου

0

Στα περίπτερα όλης της χώρας θα βρίσκεται από το Σάββατο, 4 Απριλίου το νέο τεύχος «Κυνηγεσία & Κυνοφιλία» με πολλά ενδιαφέροντα θέματα, αλλά και μία μεγάλη κλήρωση που έχει ως έπαθλο ένα αυτοκίνητο Suzuki Ignis, αξίας 12.000 ευρώ!!

ΜΕΓΑΛΗ ΚΛΗΡΩΣΗ
Ένα Suzuki Ignis ψάχνει οδηγό…
Από το τεύχος Απριλίου, ξεκίνησε η συλλογή κουπονιών με διάρκεια 11 μήνες και το 2020, ένας τυχερός αναγνώστης που θ’ αναδειχθεί μέσω κλήρωσης, θα γίνει κάτοχος ενός πανέμορφου Suzuki Ignis. Στο τεύχος αυτό θα βρείτε το κουπόνι μπαλαντέρ.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Το κυνήγι σε καραντίνα
Η ανελέητη επίθεση του κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο, θα αλλάξει ριζικά τη ζωή όσων βγούν αλώβητοι από αυτή την πρωτοφανή δοκιμασία.

ΚΥΝΟΦΙΛΙΑ
Ταξίδι στο όνειρο
Κάθε εκτροφική προσπάθεια, είτε πρόκειται για ερασιτέχνη είτε για επαγγελματία εκτροφέα, κρύβει πίσω της ένα όνειρο, ένα σχέδιο, πολλές ελπίδες αλλά και προσδοκίες.

ΚΥΝΗΓΙ
Τα «ηθικά» εκπαιδευτικά
Ένα από τα πιο όμορφα αλλά και αναπόσπαστα κομμάτια του κυνηγιού είναι αυτό της εκπαίδευσης των νεαρών κυνηγόσκυλων. Και πράγματι, το να δημιουργεί κανείς ο ίδιος τα κυνηγόσκυλα, καθιστώντας τα έτοιμα ως προς το έργο που καλούνται να εκτελέσουν, αποτελούσε ανέκαθεν κάτι το ιδανικό και πλήρως συμβατό με τη φιλοσοφία του κυνηγιού.

ΟΚΑΔΕ
Ντέρμπι αγγλικών φυλών 2020
Λαγκαδάς 21-23 Φεβρουαρίου
Το ντέρμπι αγγλικών φυλών εκτός από μια σημαντική εκδήλωση όπου επαληθεύονται οι ικανότητες των πόιντερ και των αγγλικών σέττερ, αποτελεί και μια ευκαιρία συνάντησης των παθιασμένων κυνόφιλων, οι οποίοι βρίσκονται εκεί για να στηρίξουν όνειρα και ελπίδες μέσω των νεαρών σκύλων τους.

ΜΠΕΚΑΤΣΑ
«Πεπραγμένα» μπεκατσάδων από Βορρά προς Νότο
Πολλές οι απόψεις, αρκετές και αναμενόμενες οι διαφωνίες, όμως συμπέρασμα κουτσά στραβά βγαίνει. Καλύτερα, έδειξε πως πήγε η κυνηγετική περίοδος σε Στερεά και Δυτική Μακεδονία, καλή εξελίχθηκε στο δεύτερο μισό της, ενώ για κεντρική, ανατολική Μακεδονία – Θράκη, μέτρια. Ανοδικά έκλεισε σε Θεσσαλία και φτωχή ολοκληρώθηκε σε δυτική Ελλάδα, Ήπειρο και Πελοπόννησο.

ΛΑΓΟΣ
Αναμνήσεις από τη μάζωξη των λαγάδων
Με νοτιάδες στους λαγότοπους της Ρούμελης
Οι παλαιότεροι έλεγαν πως για να «προκόψει» ο λαγουδιάρης κυνηγός, πρέπει να έχει κρυφή  μεριά, ζαγάρια «φωτιά» και μακρύ τουφέκι… Τα είχαμε όλα και με το παραπάνω. Θέλει και τύχη όμως και κατάλληλες συνθήκες, γιατί με τον Θεό δεν τα βάζεις…

ΑΠΟΔΗΜΗΤΙΚΑ ΠΟΥΛΙΑ
Ανοιξιάτικα περάσματα
Άλλοτε σκορπούσαν χαμόγελα, σήμερα σπέρνουν ανησυχία
Εκατομμύρια αποδημητικά πουλιά, θηρεύσιμα και μη, έχουν ξεκινήσει αυτές τις μέρες το μεγάλο μεταναστευτικό ταξίδι. Έρχονται από την αφρικανική ήπειρο και κατευθύνονται στις ευρωπαϊκές χώρες για να φωλιάσουν και να αναπαραχθούν.

Aκολουθώντας τα πρώτα επιστρόφια
Ο Μάρτης είχε μπει με βοριάδες, ψύχρα και λίγα χιονάκια στα ορεινά, ενώ περίμενα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το πρώτο γύρισμα του καιρού και τον πρώτο ζεστό νοτιά σε συνδυασμό με την πανσέληνο που γέμιζε και εκείνη την κιτρινωπή ατμόσφαιρα γεμάτη αφρικανική σκόνη, που σε κάθε άλλη περίπτωση μόνο αγανάκτηση προσφέρει.

ΑΓΡΙΟΧΟΙΡΟΣ
Η γουρουνοπαρέα του μήνα
Η παρέα του Ομολίου
Αυτόν το μήνα η Κυνηγεσία & Κυνοφιλία μας συστήνει την παρέα του κ. Δημήτρη Μυλωνά από το Ομόλιο Λάρισας. Η παρέα που αποτελείται από 12 μέλη ξεκίνησε να κυνηγάει στις πλαγιές των βουνών της περιοχής γύρω στο 2000. Βέβαια, όλα αυτά τα χρόνια άλλοι κυνηγοί ήρθαν και άλλοι έφυγαν, ωστόσο με τη σημερινή μορφή της η παρέα κυνηγάει από το 2017 και έπειτα.

ΟΠΛΑ – ΒΛΗΤΙΚΗ
Beretta 694
Το όπλο των νικητών
Με γνώμονα τις απαιτήσεις των σκοπευτών, η Beretta σχεδίασε ένα όπλο απόλυτα ισορροπημένο.

Η ανατομία ενός φυσιγγίου
Όλοι χρησιμοποιούν στο κυνήγι φυσίγγια, λίγοι όμως γνωρίζουν από τι αποτελούνται και πως κατασκευάζονται.

Ξύλινο ή συνθετικό κοντάκι;
Ίσως η πιο αισθητή αλλαγή τα τελευταία 15 χρόνια στα λειόκαννα όπλα να είναι η χρήση συνθετικών υλικών για την κατασκευή του κοντακίου και της πάπιας. Είτε μιλάμε για αυτογεμή είτε για δίκαννα, τα συνθετικά υλικά έχουν μπει για τα καλά στην παραγωγή και ο κόσμος σταδιακά αρχίζει να τα συνηθίζει. Οι αρχικές αντιδράσεις για τα πλαστικά, που στην αρχή ήταν κακής ποιότητας, κόπασαν. Πλέον, τίθεται θέμα για το τι θέλει να επιλέξει ο υποψήφιος αγοραστής. Το ερώτημα που προκύπτει είναι: «Τι είναι καλύτερο να επιλέξει κανείς, πλαστικά ή ξύλινα μέρη;»

ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ
Προπόνηση στο σπίτι
Καθώς ολόκληρος ο πλανήτης περνάει μία από τις μεγαλύτερες δοκιμασίες της γενιάς μας , όλοι ψάχνουμε να βρούμε νέες ισορροπίες μέσα σε μία πραγματικότητα που θυμίζει ταινία επιστημονικής φαντασίας. Αυτή η δυσάρεστη παρένθεση όμως, αργά ή γρήγορα θα κλείσει και όλοι θα επιστρέψουμε στην καθημερινότητά μας και βέβαια και στα χόμπι μας, που τόσο έχουμε στερηθεί αυτές τις ημέρες.

ΔΙΑΦΟΡΑ
Ο δάσκαλος – κυνηγός που δεν ξεχνά τον Έβρο
Γέννημα – θρέμμα του Έβρου δεν αποκόπηκε από τις ρίζες του. Από τα φοιτητικά του χρόνια έως και σήμερα που ζει στην Θεσσαλονίκη, πάντα έβρισκε ευκαιρία να επισκέπτεται τη γενέτειρά του, τα Βρυσικά, εκεί ψηλά στην Ορεστιάδα.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων