Βοηθήστε τα χελιδόνια

0

Δεν είναι άνοιξη φέτος αυτή… Οι άνθρωποι δοκιμαζόμαστε από τον κορωνοϊό και τα αποδημητικά πουλιά από τις εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες που δυσκολεύουν πολύ το ταξίδι τους. Έτσι, πουλιά όπως χελιδόνια, αποδυναμωμένα από το σκληρό ταξίδι τους, αφού οι ισχυροί άνεμοι τα δοκιμάζουν, βρίσκουν καταφύγιο αποκαμωμένα στη Νότια Ελλάδα.

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία μάς καλεί να τα προστατέψουμε και αναφέρει:

Οι αντίξοες καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών και ιδιαίτερα οι ισχυροί βορινοί άνεμοι έχουν αναγκάσει χιλιάδες μεταναστευτικά πουλιά να διακόψουν το ταξίδι τους και να αναζητήσουν απεγνωσμένα καταφύγιο σε πολλές περιοχές της νότιας Ελλάδας.

Παρακαλούμε σεβαστείτε τα πουλιά που έχουν πιεστεί πολύ από τις ακραίες αυτές συνθήκες και βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση:

Μην τα πλησιάζετε και μην τα ενοχλείτε καθόλου! Είναι αποδυναμωμένα και κάθε περαιτέρω δαπάνη ενέργειας μπορεί να αποβεί γι’ αυτά μοιραία.

Πολλά πουλιά σταθμεύουν στην άσφαλτο. Πολύ προσοχή από τους οδηγούς! Είναι κρίμα ένα πουλί να έχει διανύσει χιλιάδες χιλιόμετρα πάνω από τη Σαχάρα και τη Μεσόγειο για να καταλήξει κάτω από τις ρόδες ενός αυτοκινήτου.

Προστατέψτε τα από τις οικόσιτες γάτες, μέχρι να αναχωρήσουν ή να καταφέρουν να πετάξουν σε πιο ασφαλές μέρος.

Για όσα χρειάζονται περίθαλψη, παρακαλούμε επικοινωνήστε άμεσα με έναν Σύλλογο Περίθαλψης Άγριων Ζώων για να σας δοθούν σχετικές οδηγίες:
ΑΝΙΜΑ – Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής
Δράση για την Άγρια Ζωή/ Action for wildlife
Αλκυόνη – Aegean Wildlife Hospital».

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων