Αγριογούρουνο κρασάτο στη χύτρα ταχύτητας

0

Για τη μαρινάδα
4-5 κλ. δεντρολίβανο – φλούδες λεμονιού, από 1 λεμόνι – 500 γρ. κρασί λευκό

Για το κρέας
2 κιλά αγριογούρουνο, μπούτι – 400 γρ. κρασί λευκό – 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο – αλάτι – πιπέρι – 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
2 κρεμμύδια – 3 σκ. σκόρδο – 50 γρ. μέλι – 2 φύλλα δάφνης

Για το σερβίρισμα
πουρέ πατάτας – 1 κ.γ. ελαιόλαδο – πιπέρι – αλάτι – δεντρολίβανο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη μαρινάδα
Κόβουμε το αγριογούρουνο σε μεγάλα κομμάτια και το βάζουμε σε ένα μπολ.
Βάζουμε το δεντρολίβανο, τις φλούδες από το λεμόνι και το κρασί.
Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 12-24 ώρες. Η μεμβράνη θα πρέπει να εφάπτεται πάνω στο κρέας.

Για το κρέας
Τοποθετούμε μία χύτρα ταχύτητας σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
Σουρώνουμε το κρέας και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, αλεύρι και ανακατεύουμε.
Μεταφέρουμε το κρέας στη χύτρα σε δόσεις και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα κομμένα σε χοντρά κομμάτια.
Προσθέτουμε το μέλι, αλάτι, πιπέρι, τα φύλλα δάφνης και κλείνουμε το καπάκι.
Γυρίζουμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζουμε για 1 ώρα. Αποσυμπιέζουμε τη χύτρα ταχύτητας να φύγει ο ατμός και ανοίγουμε το καπάκι.
Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και δεντρολίβανο.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων