Μήνυση για άρνηση ελέγχου και απείθεια από τους Ομοσπ. Θηροφύλακες Ρεθύμνου

0

Την Τετάρτη 22 Απριλίου 2020, κατά τις νυχτερινές ώρες, οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της Π.Ε. Ρεθύμνου περιπολούσαν σε περιοχή της Κρύας Βρύσης, του Δήμου Αγ. Βασιλείου. Κάποια στιγμή επιχείρησαν να ελέγξουν ένα όχημα, αλλά ο οδηγός δε συμμορφώθηκε στο σήμα των θηροφυλάκων και ανέπτυξε ταχύτητα.

Οι θηροφύλακες τον ακολούθησαν και κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το όχημα. Στον οδηγό γνωστοποίησαν την ιδιότητά τους, την οποία, όπως δήλωσε ο ίδιος, τη γνωρίζει και ότι δε δέχεται κανένα έλεγχο. Του έγινε γνωστό ότι θα κατηγορηθεί για άρνηση ελέγχου και απείθεια, αλλά δήλωσε ότι παρ’ όλο που γνωρίζει τις συνέπειες, δεν τον ενδιαφέρει και τράπηκε σε φυγή.

Αμέσως οι θηροφύλακες επικοινώνησαν με το Α.Τ. Σπηλίου, για τη συνδρομή της Αστυνομίας. Ζητήθηκε από τους θηροφύλακες να ακινητοποιήσουν το εν λόγω άτομο, μέχρι να φτάσουν τα αστυνομικά όργανα. Πράγματι, οι θηροφύλακες κατάφεραν να σταματήσουν ξανά το όχημα, μετά από μια απόσταση, ενώ ο οδηγός εξακολούθησε να αρνείται τον έλεγχο και φώναζε να μην τον πλησιάσουν.

Μετά από λίγο εμφανίστηκε η Αστυνομία και πραγματοποίησε τον έλεγχο, χωρίς να βρεθεί κάτι επιβαρυντικό. Οι θηροφύλακες ζήτησαν κι έλαβαν τα στοιχεία του οδηγού από τους αστυνομικούς. προκειμένου να υποβάλλουν μήνυση για άρνηση ελέγχου και απείθεια. Ο οδηγός τους απειλούσε παρουσία των αστυνομικών οργάνων.

Την Πέμπτη 23 Απριλίου, οι θηροφύλακες υπέβαλλαν πρωτόκολλο μήνυσης στη Δ/νση Δασών και η υπόθεση θα πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων