Η μάχη των μολυβένιων σκαγιών

0

Διεργασίες εξπρές από την Κομισιόν για τα πυρομαχικά με μόλυβδο

Έντονο είναι το παρασκήνιο που έχει λάβει χώρα στην Κομισιόν, όπου με τελείως αντιδημοκρατικό τρόπο προσπαθούν να απαγορεύσουν την χρήση μολύβδου στα πυρομαχικά. Ένα θέμα που υπάρχει εδώ και πολύ καιρό και επανέρχεται στην επικαιρότητα με διεργασίες εξπρές εν μέσω πανδημίας. Οι αντιδράσεις ήταν άμεσες τόσο από την FACE – τον επίσημο φορέα των κυνηγών στην Ευρώπη – όσο και από την Firearms United Greece, που έχει επιδείξει εξαιρετικά αντανακλαστικά σε όλα τα ζητήματα που αφορούν τα όπλα, τους σκοπευτές και τους κυνηγούς. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και θα συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε συνεχώς.

Firearms United – Greece
«Όπως είναι γνωστό από το 2019 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Κομισιόν) έχει επιμείνει εδώ και χρόνια σε μια – αργή – νομοθετική διαδικασία για την τροποποίηση του κανονισμού REACH με τέτοιο τρόπο που θα απαγόρευε όλες τις χρήσεις πυρομαχικών με βάση τον μόλυβδο. Πλήρης απαγόρευση δηλαδή για κυνήγι, αθλητισμό ή όποια άλλη νόμιμη και ελεύθερη δραστηριότητα ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΕΣ σε όλη την Ευρώπη, τόσο εντός όσο και εκτός των υδροβιότοπων.
Η πανδημία του Covid19 παρά το γεγονός πως καθυστέρησε την παραπάνω διαδικασία (μια διαδικασία να θυμίσουμε εδώ η οποία έχει καταπέσει ΠΟΛΛΑΚΙΣ εντός του Ευρωκοινοβουλίου μιας που δεν στηρίζεται σε ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ) έκανε την Κομισιόν να κινηθεί πιο γρήγορα κι έτσι στις 5 Μάϊου απέστειλε μία επιστολή η οποία περιήλθε εις χείρας μας, με την οποία ζητά από την NADEG (Οργάνωση για Πτηνά και Υδροβιότοπους) να ασκήσει πίεση στους Εθνικούς αντιπροσώπους της εντός της REACH (Επιτροπή αξιολογήσεως Χημικών ουσιών και κινδύνων της ΕΕ) προκειμένου να απαγορευτούν άπαξ και δια παντός όλα τα πυρομαχικά με βάση τον μόλυβδο (που όπως γνωρίζουμε εδώ και πολλά χρόνια είναι όλα jacketed…) καθώς και τα … βαρίδια στα δολώματα ψαρέματος.
Η πράξη αυτή αποτελεί ΚΑΤΑΦΟΡΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ όλων των διαδικασιών που διέπουν την ΕΕ αναφορικά με το νομοθετείν, στην οποία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα μέλη και οι υπηρεσίες της θα πρέπει (τουλάχιστον υποθετικά!) να τηρούν μια αυστηρή γραμμή αμεροληψίας προκειμένου να επιτύχουν καλύτερους κανονισμούς, μένοντας μακριά από κάθε πιθανότητα να ακολουθήσει οποιαδήποτε γραμμή ή ατζέντα που υπαγορεύεται από καθαρή ιδεοληψία. Ο κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος μπορεί να καταλάβει τι είδους ζημίες θα υποστούμε όλοι οι εντός ΕΕ σκοπευτές και κυνηγοί από την πλήρη απαγόρευση πυρομαχικών με βάση τον μόλυβδο • και ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τονίζει ότι υπάρχουν “επαρκή αποδεικτικά στοιχεία” για να υποστηρίξει την πλήρη απαγόρευση, η αλήθεια είναι ότι “αποδείξεις” για πιθανό κίνδυνο που ενέχει το περιβάλλον, την υγεία των ζώων και των ανθρώπων από πυρομαχικά με βάση μόλυβδο σε περιβάλλοντα εκτός των υγροτόπων αποτυγχάνει να αποκτήσει καθολική επιστημονική συναίνεση καθώς βασίζεται καθαρά σε ιδεοληπτικές αντιλήψεις. Δεδομένου πως όλοι οι φίλοι της σκοποβολής, των όπλων και του κυνηγιού είναι πολύ επιφυλακτικοί για τους “επαϊοντες” των ευρωπαϊκών οργανισμών και τις «επιστημονικές, κοινωνικοοικονομικές και εκτιμήσεις κινδύνου» – όπως εκείνες που υποστήριξαν την προσπάθεια της ΕΕ για απαγόρευση όπλων για το 2015/2017 – έχουμε όλοι μας αμφιβολίες σχετικά με τον πραγματικό επιστημονικό χαρακτήρα και την αμεροληψία των γνωμοδοτήσεων και των εγγράφων του ECHA σχετικά με την προτεινόμενη απαγόρευση πυρομαχικών της ΕΕ. Είναι πλέον ΣΑΦΕΣ πώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει συμμαχήσει και υπηρετεί την ίδια ατζέντα με τα πλέον εξτρεμιστικά στοιχεία του ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟΥ περιβαλλοντολογικού κινήματος, τηρώντας τις αρχές και τα σχέδια της «Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας»…
Aκόμη και τώρα που η ύφεση που προκλήθηκε από την πανδημία COVID-19 και τα lockdowns απειλεί με οικονομική καταστροφή όλες τις χώρες, οι ιδεοληπτικοί αυτοί επιμένουν στις ιδέες τους και με τις αντιεπιστημονικές τους θέσεις διακινδυνεύουν χιλιάδες θέσεις εργασίας αλλά και το δικαίωμα του νομοταγούς πολίτη να αθλείται και να κυνηγά!!! Να ενημερώσουμε ΞΑΝΑ πως αν το παραπάνω περάσει τα πυρομαχικά θα καταστούν ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΑ, δεν υπάρχει περίπτωση, ειδικά στην χώρα μας να είναι εφικτή η ιδιογόμωση ή η αναγόμωση (εφόσον νομικά αυτό επιτραπεί) και οι παρούσες κάννες των υπό αθλητών ειδικά (ραβδωτά) όπλων θα χρειαστούν re barreling γιατί αλλιώς η τόσο ποθούμενη ακρίβεια κατά τους αγώνες θα πάει …περίπατο… Επί πλέον τα αγαπημένα 22άρια (ω ναι και τα Ολυμπιακά) θα αποτελέσουν παρελθόν…
Εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση και το θεσμικό της όργανο επιθυμούν να προχωρήσουν και να έλθουν σε περαιτέρω αντιπαράθεση με εκατομμύρια νόμιμους ιδιοκτήτες όπλων – καθώς και μία από τις μεγαλύτερες μη στρατιωτικές βιομηχανίες όπλων και πυρομαχικών στον κόσμο, προκαλώντας οικονομικές ζημίες που θα πλήξουν κυρίως όλα τα κράτη μέλη – είμαστε ανίσχυροι να τους σταματήσουμε. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να τους εκπλήσσει εάν το συναίσθημα κατά της ΕΕ αυξάνεται σε πολλές χώρες και εάν άλλες επιλογές “EXIT” μετά τον βρετανικό χωρισμό από την ΕΕ βρίσκουν αυξανόμενη λαϊκή υποστήριξη. Περιμένουμε τώρα να δούμε ποια έγγραφα και ποιες στρατηγικές σκοπεύει να παρουσιάσει η βιομηχανία πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ της Ευρώπης, προκειμένου να προασπίσει τα συμφέροντά της και τα δικαιώματα εκατομμυρίων πελατών τους σε ολόκληρη την Ευρώπη. Περιμένουμε όμως και από εμάς, τους απλούς σκοπευτές, κυνηγούς και χομπίστες, να αποτανθούμε στα θεσμικά μας όργανα και να τους ειδοποιήσουμε ΠΩΣ ΑΝ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΕΝ ΚΟΠΕΙ ΕΝ ΤΗ ΓΕΝΕΣΕΙ ΤΟΥ τότε κι εμείς δεν θα τους έχουμε στα υπόψιν στις επόμενες εκλογικές διαδικασίες… ας ψάξουν να βρουν τότε δουλειά στον ήδη βεβαρυμμένο ιδιωτικό τομέα… τους περιμένουμε…. Φίλοπλοι, κυνηγοί, σκοπευτές, έμποροι ενωθείτε έρχεται καταιγίδα».

Ανακοίνωση από την FACE
Δήλωση του Προέδρου Larsson: «Η Ευρώπη χρειάζεται γρήγορα σαφή απάντηση για τους ισχυρισμούς περί κακής διαχείρισης. Οι εθνικοί και Ευρωπαίοι πολιτικοί εκφράζουν την ανησυχία τους για τον χειρισμό του προταθέντος σκληρού περιορισμού για τη χρήση μολύβδου βάσει του κανονισμού REACH. Υποστηρίζεται ότι η ένωση Προστασίας της Φύσης μέσα στο πλαίσιο αυτό παραβίασε τους κανόνες ενθαρρύνοντας τους εκπροσώπους του υπουργείου με μια ομάδα εμπειρογνωμόνων να προωθήσουν θετική γνωμοδότηση για τη νομική πρόταση. Ζήτησα επείγουσες συναντήσεις με τον Επίτροπο Περιβάλλοντος, Ωκεανών και Αλιείας και τον Επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς. Η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) βασίζεται σε ισχυρές αρχές της δημοκρατίας, της διαφάνειας και του κράτους δικαίου. Δεν υπάρχουν περιθώρια για διαδικαστικά σφάλματα σε θέματα που επηρεάζουν εκατομμύρια πολίτες και η Ευρώπη χρειάζεται έγκαιρη και σαφή απάντηση σε αυτούς τους ισχυρισμούς. Το FACE συνεργάζεται στενά με τη Μονάδα Προστασίας της Φύσης, η οποία είναι υπεύθυνη για την εφαρμογή των οδηγιών της Ε.Ε.».

H.B.

Share.

Τα σχόλια είναι κλειστά σε αυτό το θέμα


Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων